Как се заявява нов постоянен адрес при смяна на документи?

• 601
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,опитах се да намеря информация в нета,но повече се обърках....
Дъщеря ми навърши 18г и трябва да си извади нова лична карта.В нея трябва да посочи за постоянен адрес апартамента,който закупихме.Четох,че при права линия със собственика не се носи Нотариален акт,но как да удостовери,че ни е дъщеря?Или трябва НА+Акт за раждане?
Иска ми се да съм сигурна,за да знам какви документи да си подготви и да не се връща по пет пъти.
Предполагам,че документа за постоянен адрес се взема от Общината,където ще живеем.До колкото разбрах лична карта може да се извади от всяко РУ.
   Моля да ме извините,но наистина съм забравила процедурата!
Благодаря за помощта!

# 1
Първо се регистрира в общината за постоянен адрес,да. В случая не знам какъв документ ще трябва.

Облекчението лична карта да може да се извади във всяко Районно управление беше въведено заради Ковид. Не знам дали още важи.

ПП. От сайта на МВР:
Издаване и подмяна на лична карта в Република България

За да подаде заявление за издаване на лична карта, българският гражданин (заявител) се явява лично в сектор/отдел „Български документи за самоличност” (БДС) при ОДМВР/СДВР или РУ към тях по постоянен адрес, или във всяко РУ на МВР на територията на съответната областна дирекция по постоянен адрес, удостоверява своята самоличност и му се предоставя отпечатано заявление по образец, съдържащо автоматично попълнени актуални данни по гражданско състояние.

# 2
В общината с нотариален акт за адреса или със собственика на имота + нотариален акт.

# 3
  • София
Аз преди няколко месеца си смехих постоянния адрес в имот на сина ми. В общината не ми искаха нищо. Казаха , че то си пише  че съм му майка и не е необходимо.

# 4
  • София
Като се преместих при баща ми, за да го гледам, ходихме с него и нот. акт да си извадя от общината удостоверение за постоянен адрес. Извадих и за сина ми (беше на 17), като май носих акта за раждане.

# 5
Отива се в общината с дъщеря Ви, с нейната лична карта и собственика на апартамента с нотариалния акт.
Издава се удостоверение за постоянен адрес на дъщеря ви , с което подава заявление за лична карта.
Ако е за София- може да подаде във всяко РУ.

# 6
Отива се в общината с дъщеря Ви, с нейната лична карта и собственика на апартамента с нотариалния акт.
Издава се удостоверение за постоянен адрес на дъщеря ви , с което подава заявление за лична карта.
Ако е за София- може да подаде във всяко РУ.

Благодаря!Приятен ден!

# 7
Аз към общината подадох онлайн чрез евротръст, снимах си документите и ги прикачих, оказаха ми помощ със системата. После само отидох до паспортната служба, която е за моя район и подадох за нова ЛК и ме снимаха.

# 8
Само да поясня,че ако е навършило 18 г.детето отива само с копие от НА.При нас така стана.Документът се вади на момента.

Общи условия

Активация на акаунт