Налепи по езика/ Географски език/ лекар

• 231
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, от няколко години имам странни налепи по езика. Зъболекарка преди време ми беше казала, че са от липса на нещо, но до там. В момента съм бременна и ям много плодове и домати. Забелязах, че въпросните ''налепи" след ядене (явно на нещо по- кисело), придобиват по- голяма чувствителност. Според това, което четох в интернет, това се нарича ''географски език". Въпросът ми е, на какъв лекар се ходи за проблеми с езика?

# 1
Лицево челюстен хирург!

# 2
"Географският език" не са налепи, а петна по езика, все едно е гладък и лъскав на тези места. Петната също така не са постоянни на езика, на едно място изчезват, на друго се появяват. Дъщеря ми има "географски език", появяват се преди разболяване и докато е болна, изчезват като оздравее.
Не сме ходили на никакъв лекар специално за това, то е по-скоро симптом на общото здравословно състояние, а не нещо, което трябва да се лекува. А и не мисля, че това изобщо може да се "излекува", това е особеност на организма.
Така че първо си изяснете дали са налепи или "географски език" понеже това са различни неща и ако са налепи - аз бих почнала с УНГ и/или гастроентеролог.

# 3
И аз съм с географски език, но при мен е нацепен. Не ме боли, не ми пречи, просто не мога да ям люто и да пия твърд алкохол, възприятията са по-силни.

Общи условия

Активация на акаунт