На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 57 504
  • 574
  •   1
Отговори
# 480
  • Димитровград
Здравейте!
Не можах да намеря в темите имаше мнение за очила прогресив, може ли някой да напомни коя беше оптиката и цените ориентировъчно.

# 481
Здравейте,  знаете ли цената на парфюмните Bargello в момента? Някой дали има актуален каталог?

# 482
  • Димитровград
От trendyol върши ли работа?
https://www.trendyol.com/bargello-parfum-x-b109919-c86
https://www.bargello.com.tr/en/urunlerimiz/

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 13:59 от papaone

# 483
Няма промяна. Октомври исках да купя антибиотик с бг рецепта и ми отказаха. Иначе други лекарства с и без рецепта купих.
Това от аптека в Одрин ли? Не знаех, че трябва резептата да е издадена от турски лекар 😳.  Ако и така, то няма особен смисъл, ако ще се плаща и на турски лекар.

# 484
Да, нарочно е направено това, за да се ограничи употребата на антибиотици и без това сме резистентни на всичко вече.

# 485
  • Варна
Няма промяна. Октомври исках да купя антибиотик с бг рецепта и ми отказаха. Иначе други лекарства с и без рецепта купих.
Това от аптека в Одрин ли? Не знаех, че трябва резептата да е издадена от турски лекар 😳.  Ако и така, то няма особен смисъл, ако ще се плаща и на турски лекар.
Не, малко по на юг.  В случая антибиотика беше нужен на мъжа ми след спешна зъболекарска намеса точно преди пътуването. Рецептата беше дадена за всеки случай. Не успя да се възползва от нея.

# 486
може ли някой да ми каже кой са дежурните аптеки днес 7.12 за Одрин

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 13:57 от jijo99

# 487
Здравейте, утре пътуваме за Одрин и току-що на моята приятелка са казали да минем на връщане през капитан Андреево защото имало забрана за внасяне на храни, кашкавали, сирена, месо , всичко изхвърляли. Някой сблъсквал ли се е скоро с подобно нещо?
Искам да си взема кашкавала им на Президент, много ми харесва както и гриловани маслини в бурканче. Ще имам ли проблем?

# 488
  • Пазарджик
Здравейте, утре пътуваме за Одрин и току-що на моята приятелка са казали да минем на връщане през капитан Андреево защото имало забрана за внасяне на храни, кашкавали, сирена, месо , всичко изхвърляли. Някой сблъсквал ли се е скоро с подобно нещо?
Искам да си взема кашкавала им на Президент, много ми харесва както и гриловани маслини в бурканче. Ще имам ли проблем?
На 26. 11 ходихме и въобще не са ни проверявали.Просто отвориха багажа и до там.

# 489
  • София
Официално от изброените неща само маслините са позволени. Млечните и месото са забранени за внасяне от страни извън ЕС. И това е от години, а не от сега. В повечето случаи служителите си затварят очите за количества като за лична употреба. Но кога ще се случи да има някоя по-сериозна проверка, никой не знае. Wink

# 490
Месо, млечни и кучешка храна са абсолютно забранени за внос от Турция към България.
 На ваша отговорност е. Може да има проверка, може и да няма.

# 491
Благодаря за отговорите, последно ходихме преди 2г , месото не ме интересува, не купувам, но кашкавал си взимам по-2,3 тоест около 2кг общо. Благодаря ви още веднъж.

# 492
  • София
Най-вероятно никой няма да каже нищо за кашкавала, но трябва да се има предвид, че винаги има вероятност да го конфискуват. Преди 2 г. е било същото положение. Wink

# 493
Таня67, преди две години приятелите с които бях напълниха багажника с прахове , храни, месо , от фрии шопа си взехме по-два стека Еве и бях решила ако ме питат имам ли цигари да си кажа. Не ме бива да лъжа, крия и да се притеснявам ненужно. Казвам си ако ги вземат здраве да е. Та тогава само ни накарах да отворим багажника и ни пуснаха. Винаги може да се случи всичко, надявам се да имаме късмет.

# 494
  • София
Аз и друг път съм го писала в темата. Мъжът ми много много не ме слуша какво му приказвам. Joy Било защитна реакция. Joy И покрай ушите му е минало какво е позволено и какво не, макар често да посещаваме и сърбите, за които важат същите забрани. Simple Smile Идва нашият ред, отварят багажника и питат какво носим. Той с гордост изброява: кисело мляко, сирене, лимонада... Човекът само се усмихна и затвори багажника. JoyJoyJoy  После добре му се накарах. Simple Smile Вече знае и поне не ги изброява така явно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт