На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 57 485
  • 574
  •   2
Отговори
# 510
Здравейте, петък пазара работи ли? Защото го бяха затворили май.

# 511
  • Пазарджик
Здравейте, петък пазара работи ли? Защото го бяха затворили май.
Да,работи засега.

# 512
  • София
Venel82 а марка на тия бидончета да подскажеш. Нещо и аз не искам да рискувам, че стомаха ми е зле и.. после лошо
И ние след 4 часа тръгваме ще се гоним явно там 😁😁😁.
Синия пазар работи по последни данни.

# 513
  • София
Надявам се да не ме накажат, защото последното мнение е мое, но..
Вчера на отиване на КА за има няма 20 мин и двете граници, но на връщане почти 3 часа отвисяхме. Опашката си беше огромна, но за сметка на това не тарашеха и не бавеха.
В Мадам Коко, взех меки одеяла на 399 лири демек 16 лева, имаше голяма промоция.
Затворили са магазина за ядки и някакъв нов, взех само лешници и шам фъстък, добре са. Лепника е на 898 лири в София е 60 лева килото, шам фъстъка е 748.95 като е розов, аз зелен не взимам.
В аптеката капки отривин  ментол 113.62
Вплтарен за мазане 2.32 %  210 лири
В Мигрос Омо 7.5 кг излиза 13 лева, Первол за 54 пранета 10 лева. Дам превръзки Оркид нашия Оулейс нощен 16 бр са 4 лева. Сапуна дав е 1.65 лева. Сос от нар 100 % на. Fersan 157 лири. Циф туб 1 5 л е 204 лири. Мокри кърпи Sleepy тези за кухня бяха 99.95 тл.
На Мехмет чече беше ад за кори, вече са по 115 тл. Баклава взех само шоколадова и честно не видях колко е,  а и толумбички взех, и на тях цена не запомних, че вече бях уморена.
Затворили са Брака хоум за хавлиите и чаршафите, яд ме е ама купих де. На покрития пазар Али паша, голяма хавлия за баня 10 лева от по дебелите е. Малките за кухня и ръце в баня 3 броя за 10 лева.
Паркинга е станал 150 тл на час, и то на този долния в ляво срещу такситата, че само там имаше място, ама нямах избор.
Взех лозови листа в малки бидончета по 300 лири. Равняват се на 3 буркана наши.
Краставици късоплодни, 70 тл, марули 20 тл /издържат до София без проблем.
Сансиро имаше 150 тл 100мл ароматизатори, тези с клечките. Много ми харесва карамел и океан.
Самира хоум е нелош магазин, но трудно да спреш с колата, та и там се отчетохме добре.
Лампи взехме 4 броя с лед светлини, като единят е за хол троен, ще кача снимка дано добиете представа. Оттам и 10 крушки на осрам 100 вата 13 лум общо 415 лева.
Тъй като ще ни трябва и нова спалня, в Севкур си харесах една 47 000 тл, дава ми я на 1800 лева 160 на 200, тапицирана с матрака, отдолу е с хранилище, определено си заслужава. Маса с 4 стола са 500 лева. Столовете тип кресла, масата се разтяга, дебел плот 2 пръста.
В магазини за дрехи не влязох, не мога да дам мнение.
В гратис имаше промоции много, там малко козметика взехме.
Това се сещам засега, ако имате въпроси, отговарям няма проблем.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 15:50 от Didolinaaa

# 514
Крушки по 100 вата и 13 лумена? Нещо бъркате.

# 515
  • София
Крушки по 100 вата и 13 лумена? Нещо бъркате.
Даа, грешката е моя, 13 вата което се равнява на нашите 100, бяла светлина и съм чела по диагонал. Моля да ме извините, жена съм и съм руса 😁😁🫣🫣. Ето снимка, за да не ви подвеждам, а да си ги видите.

# 516
Така може.😀 Учудих се, понеже съм недоскиф, не обичам да ми е тъмно и все гледам лумените.

# 517
Дидолина, извинявам се, едва сега видях въпроса за лозовите листа. Но виждам, че Вие сте се ориентирала и намерила Simple Smile Толумбичките бяха 300 лири при Мехмет Чече, защото и ние взехме. Корите 115, както сте писала, баклава не взех, но видях на стената цените, че различните видове бяха между 400 и 800 лири.
Наистина сравнително бързо се минаваше на границата и не ровеха.
Пазарът този път ми се стори някак по-беден. Нямаше ги някои сергии - за бельо най-вече, че това искаше майка ми. Нямаше и голям избор на пижами, макар че си купихме по две (аз много харесвам рипсени). На сина ми хубав анцуг взех, сирене, маслини, варива насипни, хубави чушки долма и крехки патладжани. Машинка за навиване на сарми си купи също майка ми. Та, направихме и ние алъш вериша, но някак бедно ми се видя, макар и да имаше стока. Ииии, имаше от любимите ми райски ябълки. Няма такъв вкус! ❤️ Нищо общо с кокалите, които продават тук.
Ако някой се интересува, в Мигрос имаше от киселото мляко в глинен съд. Ние много го харесваме и взех. Не бях го намирала поне от 1-2 години. Не знам дали аз така съм улучвала или наистина известно време го е нямало.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 03:13 от Venel82

# 518
  • там където има винаги вятър
С някои май сме се разминавали из Одрин в събота. От Лесово - границата на отиване час и нещо/работеше само 1 гише и автобуси засякохме като никой друг Rolling Eyes/, на връщане - много бързо. Но пък движението е ужас - тесен път, в резултат от чакащите с км да влязат в Турция тирове.

Този път решихме да я караме от зад напред....Първо се отбихме на главната и улучихме местата на паркинга, този зад главната точно, че мин.месец след обяд нямаше никъде къде да се паркира. За повече от 2 часа - 120 лири.
И ние търсихме магазина за хавлии, халати, но беше нещо друго - в крайна сметка от покрития пазар взехме.
После  за кори - от "фурната" така си му казваме Thinking Винаги вземам на бройки и въобще не им зная цената/има ли разлика, няма ли от друг път/. От там взех и кус-кус  на кг.
Борсата - там за 2-3 неща само.
Синия пазар - оставихме за последен, че народа вече беше гладен и след огромните опашки пред WC/до Марги аутлет/ първо хапнахме. Вече беше след обяд и навалицата из пазара беше по-малко но пък и кашкавала, който бях взела предния месец го нямаше.
ММ ми е забранил да смятам за кое колко съм дала - щом сме решили да отидем - никакви сметки Rolling Eyes Милионер LaughingLaughingLaughing На доста места и с карта плащахме, по-изгодно е.

# 519
  • Пловдив
От къде сте купували осветителни тела

# 520
  • София
Ние сме купували от Фен Електрик близо до мола. Но цените вече не си заслужават. Купихме от там преди време голямо количество ключове и контакти asfora на шнайдер в цвят, който преди се намираше трудно в БГ. Наложи се в събота да мина да взема един двоен контакт, защото старият беше ударен- цената, която платихме е 330 лири, а в БГ същия е 8-9 лв от Практикер. Не погледнах за осветителните тела в събота- купихме други от София вече, но в този магазин има що-годе разнообразие. Полилеите и спотовете, които купихме преди две години от там, все още са без забележки. Също мъжа, който обслужва клиенти, е много любезен.

# 521
Ииии, имаше от любимите ми райски ябълки. Няма такъв вкус! ❤️ Нищо общо с кокалите, които продават тук.

Къде е това „тук“? В нашия град райски ябълки на килограм, местно производство, има навсякъде – и от безтаниновите сортове, и от таниновите. И двата вида са много вкусни. Просто едните се ядат твърди, другите се чакат да омекнат.

# 522
От Фен електрик купих осветителни тела. Скъпи, но си заслужават. Качеството си има цена После им сравнявах цените спрямо турските сайтове - по-евтино продават хората. Просто стоката е по-качествена и "маркова"

# 523
Ииии, имаше от любимите ми райски ябълки. Няма такъв вкус! ❤️ Нищо общо с кокалите, които продават тук.

Къде е това „тук“? В нашия град райски ябълки на килограм, местно производство, има навсякъде – и от безтаниновите сортове, и от таниновите. И двата вида са много вкусни. Просто едните се ядат твърди, другите се чакат да омекнат.

В София е това "тук". Аз поне не съм попадала на такива като турските - едри, сочни и много сладки. И не знам кои са тези, които се ядат твърди. От детските ми години, аз харесвам и ям само добре узрели, меки (е, не сплути) райски ябълки.

# 524
  • София
Скрит текст:

В София е това "тук". Аз поне не съм попадала на такива като турските - едри, сочни и много сладки.
И не знам кои са тези, които се ядат твърди. От детските ми години, аз харесвам и ям само добре узрели, меки (е, не сплути) райски ябълки.
Ето тези - https://agri.bg/agrosaveti/ovoshtarstvo/sortove-rayska-yabalka-2  Не знаех, че сортът им се казва Fuyu.

Общи условия

Активация на акаунт