На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 66 704
  • 682
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
На мен веднъж ми искаха шофьорска книжка. И аз бях учудена, но я дадох, какво да правя.

# 676
Здравейте,

Какви са ви наблюденията относно цените, като цяло в Турция и в частност Истанбул? Вярно ли е всичко изписало се, че вече почти всяко нещо е скочило двойно и тройно..имам предвид за стоки като храна, дрехи, козметика и прочие?
Благодаря за мненията!

# 677
  • Бургас
Много е относително. Кои цени, на каква храна, на какви дрехи..., кой е периодът, за който се отнася поскъпването - в сравнение с миналата година по това време, или преди 2-3 месеца...

Цените по заведенията, особено в Истанбул, вече са високи. Колкото в България, а някъде и по-скъпо. Дрехи от Турция не купувам, качеството не ми харесва.

Стоките от първа необходимост в супермаркетите, когато са от собствени марки или на промоция, все още са по-евтини от тук - варива, млечни, почистващи препарати, подправки и др. Същото важи и за козметиката.

# 678
  • ...живея на последния етаж...
Абсолютно съм съгласна с горното мнение.
Аз ходя през няколко месеца за конкретни неща - перилни препарати, зехтин, варива и макарони, кашкавал и сирене на моя отговорност и разни други. Цените са доста под нашите. За дрехи и обувки няма смисъл.

# 679
  • Пловдив
Ние ходим главно заради купона - разходка, хапване, тук там покупки и най-вече лекарства - и цената и качеството нямат сравнение с българските. В пъти по-евтини, и произведени със строг контрол, а не като някои от нашите с наполовина активни съставки.
Всичко това заедно ни води в Одрин почти всеки месец, весели, доволни и немрънкащи.

# 680
  • Бургас
Да, пропуснах лекарствата.
И качествените мъжки костюми, които също са изгодни.

Интересно обаче турският Nimes не ми действа така, както българската енетра, а са с една и съща активна съставка.
За позната купувам еутирокс, цените са същите, както и тук, но тя твърди, че от турския се чувства по-добре.

За купон и разнообразие ходя и аз, вече без ММ, защото той мрънка Simple Smile

# 681
  • Пловдив
Последните 2-3 години ходим с 3 колежки - в петък на обяд тръгваме, отиваме след обяд, минаваме през пазара, после Ераста, спим, в събота аптеки, другия пазар, Мигроси, Бимове и след обяд - обратно пътя към Пловдив. Мъже не се допускат Grinning

# 682
  • Бургас
Решили сме да направим едно ходене по женски, обаче ни се ходи и на хамам. Някой бил ли е, може ли да препоръча?
И също така хубав ресторант с алкохол и да не се пуши вътре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт