Киста на гърдата

• 285
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. Откриха ми киста на гърдата 4мм. Доктора ме гледа на ехограф. Каза че не е притеснително. Всичко било нормално, да си гледам живота. Аз обаче се притесних и се чудя дали да ида на второ мнение. Четох че се случва  в тази възраст. При мен от две три години започнаха някакви хормонални промени. Цикъла ми накъся. Нервност голяма също. Пих около шест месеца вечерна иглика по 4 т. на ден и се се чудя дали е възможно от нея, като съм пила повечко. Доктора каза да пия по две не по четири. Та се надявам някой с подобен случай да сподели мнение. И 4 мм. май е голяма. Болки и други оплаквания нямам.

# 1
Естествено, че трябва второ мнение. Направете и мамография и ако успеете да намерите час при мамолог също.

# 2
Попринцип кистите не са страшни. Въпреки това трябва второ мнение. Не сте написала какъв е лекаря. Задължително трябва да ви види мамолог, за всеки случай, а и за ваше успокоение. Вечерната иглика регулира хормоните, но е билка, не мисля, че има връска с кистата. Не се притеснявайте, но все пак посетете още един лекар, за да се застраховате.

# 3
4 мм е нищо. Аз имах 8, редуцира се с менопаузата. Но си я следях.

# 4
Лекаря е с специалност образна диагностика. Той с това се занимава конкретно с прегледи на гърди. Прави мамографии. Не знам други специалности да има. За второ мнение съм си запазила при доктор който е хирург и онколог. Благодаря ви.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 23:00 от Vbb07

Общи условия

Активация на акаунт