🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-30

• 19 079
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
О, Roxy, изобщо не я оправдавам.
Само казвам, че може би изначално Чийдем не е лош човек.
Иначе съм съгласна с вас напълно. Действията на Чийдем прекрачват всякакви морални и емоционални граници, които дори отмъщението не може да оправдае.
Да, можем да разберем нарастваща болка, обида, ревност... но, да убиеш Атиф, човек, който и е бил близък, без капка съжаление, показва, че при нея не става въпрос просто за рана , а за тежка вътрешна деформация.
Пълна липса на  емпатия.
Това не е гняв. Това е емоционална бездна.
Затова и малко ми е жал за нея.
Чийдем не е просто злодей, тя е предупреждение за това какво се случва, когато липсата на любов се превърне в обсебване. И тук вие  имате пълното право да не я оправдаете, защото тя не търси прошка, а подчинение.
Аз също не я оправдавам, но я разбирам.
И заслугата за това е на Бюшра Девели.

# 586
Нези, подкрепям написаното от теб...на същото мнение съм!
Тя толкова се е устремила в отмъщение, че изобщо няма връзка с реалността...направо е като зомбирана в това да отмъщава на Ешреф. Да не ти е насреща такава жена, за нея граници няма.

Ешреф Руя беше третото най-обсъждано шоу в социалните медии между 26 май и 1 юни.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:35 от jackie.

# 587

Трагедията на Чийдем не е любов или липсата и.
Тя е опустошена от несподелената и обсесия.
Неспособността и да бъде значима за някого, без контрол или заплаха.
Това я прави опасна, защото вече не се бори за любов, а за власт, за отмъщение, за триумф над чувството, че е „втора“.

# 588
  • Ямбол
Нези така е съгласна съм.Наистина Бюшра си играе ролята страхотно много бързо влиза в смяната на настроения спрямо сценария.
Впрочем мен още ме гложди защо Фарук винаги си гледа часовника преди да умре някой? Имате ли предположения? Искам да знам повече за Мюслюм,Фарук и Гюрдали Ърмак.Дано им развият историите.Чудно защо арестуваха Гюрдал  🤔🙄.
И дали наистина според вас Мюслюм е човека,които харесва Ърмак.В еп.10 го нарече батко.При него е ясно,че той я харесва.Имам чувството,че никога не го е докосвала жена.И само една прегръдка за него и вече я хареса.Явно сте прави,че липсата на любов и семейство е оставило дълбока следа във всеки от тях.Понеже  сиропиталището е институция ,в която се учиш на основни неща в живота.Учиш се да бъдеш част от общество,да следваш някакъв ред,но не ти дават наръчник как да обичаш,какво е да имаш семейство и как да се справиш в живота.Мисля,че Мюслюм не е бил в сиропиталище понеже само той има някакви родители ,който познава.За останалите не знаем нищо. Дали точно заради тази липса на любов Гюрдал не се подава на любовта,ами напротив тъкмо обратното заиграва се с разни жени,разнообразява си живота и зверски се пази от това да не се влюби.
Понеже любовта е слабост....
Има доста теми за размисъл в сериала.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 23:37 от roxy94

# 589
Човек, който  страда от личностно разстройство знае добре каква е разликата между "правилно" и "грешно", но това не го интересува, защото той  е специален, трябва да получи това което иска и може да прави каквото поиска затова. Бюшра е добра актриса и се справя добре с предаването на образа си. Ала това няма значение и не променя факта,че инспекторката е пълно куку и лош човек.

# 590
Ърмак, според мен го приема като брат, поне от това, което видях м/у тях.
Ако замисъла е да са двойка, аз лично не я виждам от към нейна страна, но за него мога да кажа, че я харесва като жена.

Иначе, Джерен е много хубава жена

# 591
  • Ямбол
Да Жаки определено е така.Обаче ту се притеснена Ърмак за него,ту се държи с него като с брат според мен все още сценаристите не са взели конкретно решение дали ще са двойка или не и за това само ни загатват разни неща. Макар,че притеснението може да е като за близък човек / брат /.Ще видим на къде ще подухне вятъра 😂

# 592
Роси, точно и аз така си мисля, че още се чудят и опипват почвата.
На мен не ми изглеждат добре чисто визуално, но пък Мюлсюм ми е много миличък и добричък и искам да има нещо положително около героя, защото досега е само мъка.
Наистина нямаме почти нищо за миналото на мъжката банда. Смятам, че е време сценариста да помисли и за това.

# 593
Roxy, още преди началото на сeриала, когато имахме само постери и снимки ми направи впечатление, че навсякъде присъства този джобен часовник.

(тогава още не знаех, че Фарук ще го поглежда всеки път, когато някой умира)
Търсих някаква информация и бях попаднала на един израз:
 „Eşref Saat“,той  се използва често на турски, в ежедневния език и има значението на „часът на славата“ или „почетният час“. Това е метафоричен израз, означаващ „най-подходящото време някой да направи определено нещо“. Това е моментът, в който някой, който има нещо важно да свърши, е в най-доброто "настроение", най-доброто и подходящо състояние да направи това нещо, има безупречно поведение. Използва се и за изразяване на факта, че човек ще преживее повратна точка в живота си.
Нямам представа обаче, дали такъв е замисъла, просто ми си стори интересно предположение.

Сега, вече могат да се направят ощe интерпретации, напршмер, Фарук може би си гледа часовника всеки път, когато усеща, че нещо лошо ще се случи, но е безсилен да го предотврати. Това може да е подсъзнателна реакция.
От гледна точка на сценаристите е възможно всеки път, когато Фарук гледа часовника, това да е начин да се вдига напрежението. Типичен похват в драматургията, нещо малко, но повтарящо се става подсъзнателен сигнал, че нещо ще се случи.
А може да има специфична турска символика.
В турската литература и култура времето често е символ на предопределеност, на yazgı или съдба. Особено при герои с морални дилеми, какъвто е и Фарук.
(и не само той)
В старите турски драми и Yeşilçam епохата (70-те), часовници често маркират съдбовни събития -убийства, загуба, любовна раздяла.
А може просто да има емоционално значение за Фарук, може би си отброява всяка смърт, която носи със себе си. Нещо като ритуал, с който отбелязва смъртта.
Но, си права- има много теми, по които може да се разсъждава в сериала.
Някъде по-напред в темите бях писала и за всеки един от тримата- Фарук, Гюрдал и Мюслюм.
Мюслюм е онзи герой, който винаги носи най-дълбоката тъга в погледа си.
Копнежа му по семейството му е много голям. Вярата му (като религия) също.
Интересно по какви семейни дела беше отишъл и отсъстваше известно време.
Дали е бил при родителите си?
Макар, че аз смятам, че той смята, че не заслужава да се върне, докато не „изчисти“ името си. Но истината е, че вътрешно копнее за прошка. Само че не знае как се иска такава прошка, когато сам e изгорил всички мостове.
А в Ирмак може би и той вижда шанс да започне отначало. Вижда някой, който е загрижен за него и го мисли за любов.
А може и да е любов...

# 594
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Дойде и нашия Ешреф ден! Да си пожелаем един прекрасен и динамичен епизод!
Поне от това, което ни показаха във фраговете, смятам че ще е такъв!

# 595
Привет!
Добро утро в деня на Ешреф. Много красив, стилен и респектиращ!
Остава да видим, как ще се справи с предателите и слабостите си- Нисан и Руя!
Желая ви хубав ден, бъдете позитивно настроени и отворени към нови хоризонти.
Пазете се от жегите:)

# 596
Добро утро, момичета!

Чакаме с нетърпение новата серия!
Много съжалявам, че няма да съм с вас тази вечер!
Как ще издържа не знам...Confused
Имам усещането, че в този епизод ще има поне едно разкритие на Ешреф по отношение на Нисан, ще видим дали ще е така.
Желая ви прекрасен ден!

Позитивно утвърждение за деня

# 597
Те се подстригват като „Ешреф Тек“ преди Курбан Байрам!
Един от най-популярните телевизионни сериали по Kanal D, "Eşref Rüya", вече започна да оформя прическите!

https://www.kanald.com.tr/kanal-d-ana-haber/ozel-klipler/bayram- … ibi-kestiriyorlar

# 598
Добро утро!

Скрит текст:
Нези, лек път.

# 599
Чачо е като момченце! Heart Eyes
Благодаря, Гери! Отивам да дишам един въздух с него! JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт