Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 40 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
А откъде купувате D&P? От сайта им не видях да имат секция за поръчка.

Моят глас за парфюм с аромат на чисто от "Гиза" е "Водни балони" (Bubble bath).

# 301
Имах Диа и за огромно съжаление изтървах бутилчето и се счупи. Да, мирише на сапун, но за мен ароматът е много тежък, колкото и парадоксално да звучи. ...
И при мен Диа на Гиза беше тежък и ретро сапун,не можах да го нося и го подарих  на колежката Mask
Преди малко се изкъпак и се напръсках щедро с Maison Alhambra Pacific Blue - мирише ми точно на класически сапун за пране.Свежо и скърцащо.Няма кремави нотки,няма нищо меко от неролито за жалост,но за жегите ще е добре.
И аз издирвам от доста време аромати на прах за пране,сапун или омекотител.За сега най-чистите аромати,които съм открила за себе си са:
Essence Narciso Rodriguez- номер едно ми е:)
Bois de Néroli Les Senteurs Gourmandes-втори
останалите са на чисто по скоро
La Tulipe Byredo
Mugler Cologne Mugler
Musk Malaki Chopard
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Iris-43413.html
Общо взето да има ирис, нероли и муск Simple Smile

# 302
D&P купувам от едно магазинче до Съдебната палата на ъгъла на Витошка.

# 303
D&P купувам от едно магазинче до Съдебната палата на ъгъла на Витошка.
И аз от там. Има и като се спуснеш от Алабин по Граф Игнатиев ,някъде срещу църквата Св.Седмочисленици...може и да е малко преди нея.

# 304
  • София
Привет, идвам с готина комбинация за проба за тези от вас, които имат Италианската панакота на Гиза и Boum do Brasil ( имитацията на Sol de janeiro 62). Много добре се съчетават и ми е хубаво и свежо през целия ден 😊.

И аз с една комбинация на Гиза,  която се получи неочаквано добра при мен.
Наркотично цвете и Омайна тубероза като рол-они.
В цветето има една леко  землиста,  блатиста нотка,  която не ми е точно по вкуса,  а туберозата ми е твърде силна.
Намазвам съвсем малко от туберозата и повече от Наркотичното цвете и за моя вкус се  получи идеална комбинация.
Тези, които ги имат може да ги пробвате. Може и на някой друг да допадне.
Това ми звучи като атомна бомба 😁 и двата аромата са доста силни,но със сигурност ще пробвам въпреки, че само Наркотично цвете имам на рол.

# 305
  • София
А откъде купувате D&P? От сайта им не видях да имат секция за поръчка.

Аз поръчвам по месинджър. Това е страницата им.
https://www.facebook.com/share/19qsBB3JP2/

# 306
Всеки интерпретира идеята за сапунена чистота различно, спрямо конкретния сапунен аромат, който е свързал с идеята за чисто.
За мен тези дни е Flaeur d'orange Zara, което е вариация на Neroli portofino.
Dia femme и аз размених, защото ми беше силен и ретро.

# 307

Това ми звучи като атомна бомба 😁 и двата аромата са доста силни,но със сигурност ще пробвам въпреки, че само Наркотично цвете имам на рол.
По скоро е въпрос на дозировка и няма да има атомна бомба.
Слагаш по веднъж и от двама парфюма и ги разтъркваш,  за да се смесят съставките.
За себе си съм открила,че някои от парфюмите на Гиза са ми прекалено силни и нанасям минимално количество, за да ми е  комфортно , да не ме задушават.
За други тези парфюми може да се усещат и развиват по-коренно различен начин,  което е най-естественото нещо.

# 308
  • Варна
Новите аромати на РЕФАН(сетиха се те, когато вече имам от други места всички мъжки или унисекс).
В refanshop са:  https://refanshop.bg/produkt-kategoriya/parfyumi/?orderby=date
И за съответствията: https://refancyprus.com/product-category/shop/perfumes/
080 – Inspired by Grand Soir
079 – Inspired by Mixed Emotions
360 – Inspired by Million Gold For Her
076 – Inspired by Million Gold
078 – Inspired by More Than Words
362 – Inspired by Soprano
077 – Inspired by Angels’ Share
075 – Inspired by Le Male Elixir
074 – Inspired by Megamare
359 – Inspired by Oud Satin Mood
073 – Inspired by Althaïr
363 – Inspired by Fleur Narcotique
361 – Inspired by Vanilla 28

# 309
  • Пловдив
Благодаря за отговорите на всички. Имам Диа и я харесвам, но не е парфюм, който може да се носи всеки ден. Слагам го, когато искам цял ден да усещам парфюма си, но е доста силен и малко ретро. Ще пробвам Водни балончета, звучи обещаващо.

# 310
Днес ми пристигна Liam (Lattafa/BDK Gris Charnel) - не мога да се нарадвам от вълнение, не за друго, ами нямам нищо подобно в колекцията си, освен това толкова красиво се развива, преди час се напръсках и сякаш постоянно се редуват черният чай и смокинята. За първи път мога да определя парфюм като наистина унисекс. И по спомени, в Гиза го тествах на китката си, много бързо ми изби нещо вкиснато, което премина в аромат на ... манджа...а на приятелката ми, която също го тества на кожа, нищо подобно не се случи, беше си съвсем ок. Нямаше го обаче това развитие, което сега усещам при Лиам. 
Та, щастлива съм, много Relieved

# 311
Вчера си получих Mystique Bouquet Afnan и смея да кажа,че е доста траен. Към 19 ч пръснах веднъж на ръкав на тениска,днес в 11 ч тествах -мирише си Simple Smile Ще го оставя седмица да отлежи,нямам търпение да го нося- прекрасен букет от божури с портокалови цветчета и много праскова усещам аз.Освежаващ ми е,пристрастяващ Simple Smile)) И най-вече нямам такова нещо измежду вече 176 Flushed ми парфюмчета. Идеален ще е в горещините.
Чакам  да ми дойде Petra Lattafa .Толкова хубави неща казват за нея,дано не е разочарование.Нотките са много мои Yellow Heart
Иииии Еклера има вече 2 фланкъра- Бабаново-тофи и пистачио Simple Smile И тези  са ми доста интересни Simple Smile
Похвалих ли се с Yara Tous Lattafa- жълтата Яра? Не си спомням вече з акакво съм писала. Взех я за детето, иска парфюми с преобладаващо Манго.Е,взех тази Яра за това,нооо манго-йок Laughing И въпреки това ми харесва доста,мирише точно на гумени мечета.Сладка и плътна,без да лепне. Усещам повече пешън фрут и жасмин,отколкото манго и кокос. Доста трайна за разлика от светло розовата Яра,която обожавам,но е много прибрана.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 12:01 от Ре

# 312
Четох някъде из темата за парфюмите на Зодиак и си поръчах 5 мострички. Ами тотал щета са, нищо общо с оригиналите, а трайността съвсем никаква я няма. Всички изветряват за минути.
Не знам дали само при мен са такава греда? Бях останала с впечатление, че са силни и трайни.

# 313
На мен не ми харесва, че има минимална стойност на поръчката там иначе често поръчвам мострички, но за сега комлимент съм получавала за амуаж на гиза,носеше се из целия коридор, доста хора го отразиха.

# 314
Четох някъде из темата за парфюмите на Зодиак и си поръчах 5 мострички. Ами тотал щета са, нищо общо с оригиналите, а трайността съвсем никаква я няма. Всички изветряват за минути.
Не знам дали само при мен са такава греда? Бях останала с впечатление, че са силни и трайни.
От известно време имитационните марки много се изхитриха и като с магическа пръчка трайността им започна да куца. Цените в същото време се вдигнаха. Не говоря само за Заг, а за всички. Парфюми, които преди ми бяха трайни и плътни вече не са такива. Много ме е яд, много! Аз затова се преориентирах към оригиналите, но само след много проби, "размисли и страсти", докато намеря нещо що-годе достойно да се нарече "парфюм", а не парфюмирана водичка от чешмата. И отново с повишено внимание, защото там освен, че е сходно положението, цените са в пъти по-високи (нормално) и това вече се превръща в проблем.

Общи условия

Активация на акаунт