Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 40 389
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Вчера си получих Mystique Bouquet Afnan и смея да кажа,че е доста траен. Към 19 ч пръснах веднъж на ръкав на тениска,днес в 11 ч тествах -мирише си Simple Smile Ще го оставя седмица да отлежи,нямам търпение да го нося- прекрасен букет от божури с портокалови цветчета и много праскова усещам аз.Освежаващ ми е,пристрастяващ Simple Smile)) И най-вече нямам такова нещо измежду вече 176 Flushed ми парфюмчета. Идеален ще е в горещините.
Чакам  да ми дойде Petra Lattafa .Толкова хубави неща казват за нея,дано не е разочарование.Нотките са много мои Yellow Heart

Много се радвам, че ви е допаднал Mistic bouquet. Аз пробвах моя отново, но аромата изобщо не се е променил. Никакви нотки освен някакъв мускус не усещам,нито божури, нито портокалови цветчета, нито праскова.. Станал е по-траен обаче и го усещах през целия ден. Сега  се чудя какво да го правя.
Вчера си поръчах отливка от Петра, защото не ми се рискува пак да дават пари за пълно размерни и после да не ми харесват. За Петра имаше много хубави отзиви, но пък няколко човека писаха, че мирише на джибри 😁

# 316
Аз пък изобщо не съм съгласна, че масово имитационните парфюми били вече с ниска трайност.
Вярно е, че аз почти не купувам на сляпо, събирам и ползвам само аромати, които или адски ми харесват да нося, или да си душа, но почти не нося, но реално не съм имала ни едно слабо попадение откъм трайност на Парфен, Заг, Рефан, Ла парфюм, Мартинез, Гиза, ДП. Като е имало случаи на тези марки съм пръскала парфюм, който тотално не ми харесва и после няма отмиване. Лично за мен 6-8 часа е перфектно като трайност, при все че аз винаги нося с мен парфюм и подновявам 1-2 пъти. Имала съм случаи 2-3 пръскания на блотер да държат 5-7 дни на отворено и 2-3 седмици в пликче. На този тест доста оригинали са се проваляли.
Така последно се провали Cavalli Signiture Absoluto нещо си, адски ми напомня на Armani Idol, ама трайност и на китка и на блотер, няма и 2 часа...

# 317
Вие под трайност имате в предвид "skin scent" или проектиране на далеч. Защото на мен ми се е случвало аз да си усещам парфюма и на другия ден на кожата, но околните не го усещат и час след напръскаването... Аз лично не харесвам "интимни" парфюми.

# 318
Вие под трайност имате в предвид "skin scent" или проектиране на далеч. Защото на мен ми се е случвало аз да си усещам парфюма и на другия ден на кожата, но околните не го усещат и час след напръскаването... Аз лично не харесвам "интимни" парфюми.
Да, това имам предвид, точно! Много "интимни" станаха.  .

# 319
Леле.... ле ле  Open Mouth Взех  Петра (Латафа)............наистина си заслужава всичкото хвалене,което изгледах. Брутална е във всяко отношение- аромат,наситеност,интензитет. Не очаквах толкова честно казано.Усещам много силен ром с чист жасмин и кокос.Силен,плътен,тъмен. Много топъл,определено за хладно и студено време.....но нямам търпение да го понося и сега да видя как ще е:) Ще пиша по-късно как уляга и каква е трайността.
Поръчах и отливки на Ana Abiyedh Coral Lattafa и Artisan Ethnique Lattafa  и са ми изпратили 2 подаръка- Club De Nuit Maleka Armaf и Atheeri Lattafa- все едно са ми прочели мислите:) Много исках да ги тествам и тях. Ще пиша !

# 320
Здравейте, мили парфюмни приятелчета, THE ARTIST NO.1 на MAISON ALHAMBRA е отново наличен в Парфимо. Знам, че доста от вас го издирваха. Сложила съм един в кошницата, но още се чудя дали да взема за резерва. От повечето харесвани от мен парфюми имам по 1 брой допълнително, а от Emeer на Lattafa - 3 резерви. Здравият разум ми казва да се въздържа Joy

https://www.parfimo.bg/maison-alhambra-the-artist-no-1-eau-de-parfum-100-ml/

# 321
Леле.... ле ле  Open Mouth Взех  Петра (Латафа)............наистина си заслужава всичкото хвалене,което изгледах. Брутална е във всяко отношение- аромат,наситеност,интензитет. Не очаквах толкова честно казано.Усещам много силен ром с чист жасмин и кокос.Силен,плътен,тъмен. Много топъл,определено за хладно и студено време.....но нямам търпение да го понося и сега да видя как ще е:) Ще пиша по-късно как уляга и каква е трайността.
Поръчах и отливки на Ana Abiyedh Coral Lattafa и Artisan Ethnique Lattafa  и са ми изпратили 2 подаръка- Club De Nuit Maleka Armaf и Atheeri Lattafa- все едно са ми прочели мислите:) Много исках да ги тествам и тях. Ще пиша !

Ще чакам да споделиш отзив за Coral ☺️
Колкото до Artisan ethnique.... жесток е! Обожавам го аз и единственото, което ме спира да се поливам в момента с него е, че ще умра и аз и хората около мен в тази жега 🤣🤣🤣 Даже съм си поръчала бутилчицс за резерва, да си отлежава 😁

# 322
Оо, не, аз обичам, като мина от някъде, хората да знаят, че съм минала скоро от там 😂🤣. И когато съм с нов парфюм, винаги ме забелязват... Аз под "интимни" парфюми разбирам друго 😂🤣🤣

# 323
Аз пък изобщо не съм съгласна, че масово имитационните парфюми били вече с ниска трайност.
Вярно е, че аз почти не купувам на сляпо, събирам и ползвам само аромати, които или адски ми харесват да нося, или да си душа, но почти не нося, но реално не съм имала ни едно слабо попадение откъм трайност на Парфен, Заг, Рефан, Ла парфюм, Мартинез, Гиза, ДП. Като е имало случаи на тези марки съм пръскала парфюм, който тотално не ми харесва и после няма отмиване. Лично за мен 6-8 часа е перфектно като трайност, при все че аз винаги нося с мен парфюм и подновявам 1-2 пъти. Имала съм случаи 2-3 пръскания на блотер да държат 5-7 дни на отворено и 2-3 седмици в пликче. На този тест доста оригинали са се проваляли.
Така последно се провали Cavalli Signiture Absoluto нещо си, адски ми напомня на Armani Idol, ама трайност и на китка и на блотер, няма и 2 часа...
Да, Sansola, извинявай, изразих се неправилно!
Първо, не мога да кажа, че абсолютно всичко, което съм ползвала в последно време като имитационна парфюмерия е било нетрайно. Дори скоро похвалих едни парфюмчета на Аристеа. Проблемът обаче е, че този "феномен" е рядкост, в сравнение с преди. И сега да уточня какво имам предвид: някаква трайност имат, да. Не всички, разбира се, но има и трайни. Това, което мен ме възмущава и то искрено, и дълбоко е това, че прокцията и интензитетът са крайно незадоволителни и посредствени. Какво искам да кажа: не толкова отдавна, когато ползвах аз, майка ми, познати и приятели (които успешно зарибих) тези парфюми усещах и себе си и тях, и около нас се носеха шлейфове на талази. Но. ...вече това не се случва. Не го установявам само аз, а всички около мен. Така че, да проблемът е не толкова в трайността, нещо тихо и спотаено може да си седи на кожата, но до там.

# 324
Първо, не мога да кажа, че абсолютно всичко, което съм ползвала в последно време като имитационна парфюмерия е било нетрайно. Дори скоро похвалих едни парфюмчета на Аристеа. Проблемът обаче е, че този "феномен" е рядкост, в сравнение с преди. И сега да уточня какво имам предвид: някаква трайност имат, да. Не всички, разбира се, но има и трайни. Това, което мен ме възмущава и то искрено, и дълбоко е това, че прокцията и интензитетът са крайно незадоволителни и посредствени. Какво искам да кажа: не толкова отдавна, когато ползвах аз, майка ми, познати и приятели (които успешно зарибих) тези парфюми усещах и себе си и тях, и около нас се носеха шлейфове на талази. Но. ...вече това не се случва. Не го установявам само аз, а всички около мен. Така че, да проблемът е не толкова в трайността, нещо тихо и спотаено може да си седи на кожата, но до там.

Абсолютно съм съгласна с коментара,че "нещо тихо и спотаено си седи на кожата" именно затова попитах какво разбирате под трайност. Защото и при мен е същият феномен- трайност на кожа има , но си седи там. Имам и арабски които на кожа са много силни, но излъчване нула. Имало е и друг път подобни дискусии, та някои казват,че било до тип кожа...аз не знам тип кожа ли е лошо качество ли е ...

# 325
Доскоро мислех, че е до качеството на парфюмите но преди около месец си промених мнението и сега съм по-склонна да мисля, че е до кожа. Един от любимите ми парфюми е JPG Divine edp, вече две стотици от оригинала съм изпръскала 🙂 Много го харесвам, траен е но около час след като съм го сложила за да го усетя трябва да си помириша китката или косата🥺 Бях убедена, че парфюмът просто си е такъв докато една приятелка не си го взе и от нея се носи прекрасен лек шлейф с часове, така че явно проблемът е в мен 🥴

# 326
  • BG-DE
И според мен по-скоро е до кожа, макар че сигурно и други фактори имат значение. Миналото лято много използвах My way intense, траен и добре излъчващ ми беше, наскоро се напръсках пак с него, флаконът е същия, но сега едва го усещах, а след около два часа изчезна изобщо 🥺

# 327

Абсолютно съм съгласна с коментара,че "нещо тихо и спотаено си седи на кожата" именно затова попитах какво разбирате под трайност. Защото и при мен е същият феномен- трайност на кожа има , но си седи там. Имам и арабски които на кожа са много силни, но излъчване нула. Имало е и друг път подобни дискусии, та някои казват,че било до тип кожа...аз не знам тип кожа ли е лошо качество ли е ...
До качество е, за съжаление! Или по-точно така е много по удобно и изгодно, за да пръскаме парфюмите като водички да се купуват непрекъснато. То, иначе как всички тези океани от парфюми ще се продадат. До кожа, да бе! Как преди на всички кожите бяха ок и излъчваха каквото и да сложат сега не. Преди, купиш си няколко парфюма и ги ползваш с месеци, да не кажа с години - наситени, плътни, разкошни. Сега, с глупости простотии, тъпи извинения и оправдания, защо парфюмът не е парфюм, а вода ни замазват очите и носовете. Да бяха само парфюмите, ами то всичко вече стана масовка - и хората и ценностите....
Колкото до момичето с приятелката и лекото шлейфче, което усеща от нея, ами то е нормално да усещаме другите повече от нас самите, защото в един момент си свикваме със собствената миризма. Пак повтарям, аз знам как усещах другите около мен и как те усещаха мен. Сега няма такова нещо, да кажа, че не се случва често. Арабските, ами те са от ясни по-ясни - силно начало и после утихват бързо, бъзо. Освен това след дълги проби и мъчения, установх, че тази "гумена", или и аз не знам как да я нарека нотка, присъства в 90% от тях. Искам да Ви кажа, че арабите, с които се разминаваме по улиците и ухаят силно и прекрасно, изобщо не позват тези боклуци. Да, пак са някакви арабски творения, но това са друга категория парфюми (все още се намират), които не са толкова лесно достъпни, нито като цена, а още по-малко се спотайват на всеки ъгъл, както стана в последно време - шишета кич с евтина миризма. Сори, но това е тъжната действителност!
Та така, стана хейт пост....Ще гледам следващият да е по-позитивен.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 11:43 от Preet Saini 774354

# 328
Да ви кажа аз съм 50/50. Харесвах парфюм на момиче благодарение на шлейф. Питам , купувам при мен шлейф ТЦ.
Но има и друго, купуваш скъп парфюм и пак нищо. Да трябда да си мириша кожата,за да го усетя е смешно вече. Пък за шлейф да не говорим. Което е неоправдано.

# 329
  • BG-DE
Върху мен по принцип много малко парфюми през годините са били силни и присъствени. На прима виста се сещам само за Samsara edp, който преди много години ми беше signature scent, Poem и Womanity, всичко друго, без значение имитация или оригинал много скоро след нанасянето се превръщат в skin scent, не ми е голяма драма, ако искам по-силен шлейф просто пръскам по-често 🙂

Общи условия

Активация на акаунт