За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 605
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • пак на Рив Гош
2в1, благодаря! Hug Намерих го и в doramyclub, та ще му хвърля едно око.

Голяма сага се разрази с тези Oh My Ghost Clients и Good Boy, дано да си струва мъките.
----------------------------------------------------------------
За моя радост веднага започна Nine Puzzles, отново с него в главна рола и  е много добър крими сериал за мен. И г-н Гу си е попаднал точно на ролята.
Тя май сагата е само при мен, изживявам се като драма People Princess
В първия епизод на Oh My Ghost Clients имаше камео на Kim Dae Myeon, та поне за това си заслужаваше.
Покрай промоциите на Nine Puzzles научих шокиращ факт за г-н Гу - оказва се, че той всъщност не пиел! Вече ще гледам тази реклама с други очи Joy. А да не говорим за зеленото сияние на бутилките соджу Joy

Но добре, че ме подсети за сериала, че ми беше минал извън полезрението. А още не съм изгубила надежда да довърша и Heavenly Ever After... някой ден.

Prinx, моят VPN е платен, та за безплатен не мога да помогна. Преди години ползвах едно разширение за Файърфокс, което беше на подобен принцип, казваше се foxy proxy, но не знам дали още съществува.

Уин, аз за китайските сериали научавам най-вече от темата Grinning, или каквото ми излезе като предложение във Viki.

# 136
  • София
win, това и аз го бях питала преди - отиваш в MDL, на календар и си слагаш филтър за Китай.

# 137
win, това и аз го бях питала преди - отиваш в MDL, на календар и си слагаш филтър за Китай.

Те на календар излизат малко късно Simple Smile Аз следя в уейбо актьори, режисьори, сценаристи и блогъри, които ме интересуват и оттам научавам веднага като обявят ново заглавие. Днес сутринта като станах вече бяха обявили старта на Feud на 6 юни с любимката ми Бай Лу. Последните две драми на сценаристката обаче са с възможно най-гадния китайски край - единият умира, а другият остава сам и нещастен, та ще го поизчакам.

Елза, стискам палци да не излезеш лош пророк и финалът на Legend of Zang Hai да ти хареса Blush

Понякога и ЛинХе-то не ми харесва, ето на тази снимка например.

# 138
  • София
Vanilla, не е ли много сложно да се следи така по-отделно? Аз в Уейбо следвам акаунтите на платформите, но не им следя постовете.
Има и някаква страница във Фейса, която ми излиза отвреме навреме и там дават всички последни новини, защото сутринта и аз прочетох за Бай Лу там. Но пък не я следвам, за да дам линк.

Благодаря ти за куража, ни всички сцени в последния излъчен епизод сочат качествен, сочен, китайски край. Очаквам нещо като Avengers - The End Game (който го е гледал, ще се сети) - всичко живо на прах.

Ако утре не пуснат експресен пакет за оставащите серии, аз ще изчезна от социалните до другия вторник, защото това ще означава, че по тяхната ТВ ще излъчат финала преди в нета и не искам спойлери.

# 139
От тука  https://www.iq.com/?lang=en_us
Също и Viki преди като гледах оттам.
Обаче Роца е права - в темата е най-структурирано - има и коментари от първа ръка.

Иначе в youtube също има реклами - но там на по-стари продукции - така от един shorts разкрих сериала за виртуалната реалност от 2019
Сигурно има и на нови.
Vanilla, имаш ли Уейбо акаунт?   Аз да ти кажа, също се замислям, ама всичко ми е много китайско там.Blush 

Елза, има поне няколко такива групи - не ги следя, ама една много й харесах "шапката" постоянно ми се навира в екрана.   Е, току-що разбрах, че Дилраба имала Рожден Ден днес.   Вероятно всякакви новини има там.   
https://www.facebook.com/groups/230396455964802/?hoisted_section … s=530893609248417

Уин, аз за китайските сериали научавам най-вече от темата Grinning, или каквото ми излезе като предложение във Viki.
:

# 140
Момичета, как и от къде разбирате кои са новите китайски предложения за месеца?
Aз гледам в MLD в началото на седмицата какво излиза. Не е само за китайските.
В  началната страница, преди рд-то на актьорите има Trending/ Starting/ Ending This Week
Скрит текст:
Разглеждам и Top Airing Shows, за да видя кои са в тенденция.
Скрит текст:
Също може да разгледаш и Top Upcoming Shows.

Календара е какво излъчват в момента.

# 141
Vanilla, не е ли много сложно да се следи така по-отделно? Аз в Уейбо следвам акаунтите на платформите, но не им следя постовете.
Има и някаква страница във Фейса, която ми излиза отвреме навреме и там дават всички последни новини, защото сутринта и аз прочетох за Бай Лу там. Но пък не я следвам, за да дам линк.

Всъщност въобще не е трудно. Настроила съм си като бърз вход в уейбо линк с най-новото от акаунтите, които следя и ми излизат един под друг абсолютно всички нови постове. Преглеждат се бързо и лесно, не е необходимо специално да гледам определен акаунт. Понякога ги карат да споделят разни патриотично-пропагандни постове и целият ми фийд изглежда по един и същ начин - абсолютно всеки споделя едно и също, в началото ми беше много странно. Имам чувството, че ги следят дали са споделили определено пропагандно съдържание, всъщност, сигурна съм, че ги следят и контролират.

Vanilla, имаш ли Уейбо акаунт?   Аз да ти кажа, също се замислям, ама всичко ми е много китайско там.Blush 

Имам, да, Елза също Simple Smile Всъщност това е най-най-забавната за мен социална мрежа, струва си, определено. А и инфото от разни подобни групи, които споменаваш е 99% оттам.

# 142
На мен календарът в MDL ми идва малко too much information. Сортира се по държава, но поне аз не мога да намеря къде да сортирам по жанрове.

Информирам се от фейсбук. Освен споменатата от Prinx група, следвам и тези:

https://www.facebook.com/groups/1983148261871766

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554208568688

А тази е специално за спойлери, ако някой иска:

https://www.facebook.com/LingXi062121

Освен това следвам и фен страници на конкретни актьори, които харесвам.

# 143
  • София
Не го харесвам аз Weibo генерално, отварям само ако в Х мерна нещо интересно и искам да видя повече подробности. Най-често проследявам на Luo Yunxi и Xiao Zhan профилите, но пак ми е досадно заради хилядите реклами, които пускат самите артисти. Или в момента, за да разбера нещо допълнително за Дзан Хай. Червената книжка ми харесва много повече, както и Douyin.

Като цяло Weibo ми е много токсична среда, особено ако се зачета в коментарите под някой пост, или пък с техните измислени "горещи търсения". (Но си признавам, че понякога се забавлявам с разни теми там и си упражнявам четенето на йероглифи).  Ей сега в горещите търсения е, че днес ще пуснат експресния пакет за финалните серии...ако наистина стане, пускам отпуска следобяда!

# 144
Не го харесвам аз Weibo генерално, отварям само ако в Х мерна нещо интересно и искам да видя повече подробности. Най-често проследявам на Luo Yunxi и Xiao Zhan профилите, но пак ми е досадно заради хилядите реклами, които пускат самите артисти. Или в момента, за да разбера нещо допълнително за Дзан Хай. Червената книжка ми харесва много повече, както и Douyin.

Като цяло Weibo ми е много токсична среда, особено ако се зачета в коментарите под някой пост, или пък с техните измислени "горещи търсения". (Но си признавам, че понякога се забавлявам с разни теми там и си упражнявам четенето на йероглифи).  Ей сега в горещите търсения е, че днес ще пуснат експресния пакет за финалните серии...ако наистина стане, пускам отпуска следобяда!

Супер много се забавлявам с т.нар. горещо търсене. Китайците са мега инфантилни, токсични и коплексирани и все още понякога успяват да ме оставят без думи от реакции и коментари.
Моят източник казва, че в 14 часа бг време ще има платен пакет, така че заставай на старта Simple Smile

# 145
На мен календарът в MDL ми идва малко too much information. Сортира се по държава, но поне аз не мога да намеря къде да сортирам по жанрове.
Няма такава функция. Може само по държави.
Обаче може да използваш Advanced Search и там може да си отметнеш какви жанрове искаш,година, брой на епизоди и т.н.

# 146
  • София
13 часа е даже, не знам защо го пускат с час по-рано отколкото го пишат официално. Явно нещо апп-а ми е с друга часова разлика. Днес в 13 пускат стандартните два епизода и уж експреса (но докато не видя, не вярвам).

Мен точно тази тоскичност ме напряга - избягвам я, защото ми пречи да се наслаждавам на актьорите и сериалите. Чак не мога да повярвам, че сега за романтичните сцени в Дзан Хай не писнаха (много) ненормалните фенки. Но пък разните фен войни и всичко останало... Не е за мен. Като цяло, колкото повече навлизам в дебрите на китайското общество и колкото повече си говоря с китайци, толкова повече бягам от тях. Предпочитам да ги гледам само на сериали. Joy

Покрай сериала открих Wallace Chung. Не ми беше познат, мислех, че е на около 35, обаче човекът се оказа на 50 и съм впечатлена от това как изглежда! Някой може ли да ми препоръча сериал с него, ако сте го гледали?

# 147

Покрай сериала открих Wallace Chung. Не ми беше познат, мислех, че е на около 35, обаче човекът се оказа на 50 и съм впечатлена от това как изглежда! Някой може ли да ми препоръча сериал с него, ако сте го гледали?

Дублиран ли е или кара с хонгконгския акцент? С него имам само разни започнати и недовършени сериали, но акцентът съм го запомнила, направо ми бъркаше в мозъка.

# 148
  • София

Дублиран ли е или кара с хонгконгския акцент? С него имам само разни започнати и недовършени сериали, но акцентът съм го запомнила, направо ми бъркаше в мозъка.

Да ти кажа, не знам, май е дублиран - почти всички са дублирани.

# 149
  • България
По принцип не гледам най-новите, а преведените.
Следвам някои телевизии и така виждам и новото.
Например https://www.facebook.com/iQIYI

Общи условия

Активация на акаунт