Египет /Тема 18/

• 24 908
  • 401
  •   1
Отговори
# 285
Сайта на летището не е съвсем точен предполагам за бъдещето. С един клик се добавят и махат полети...
Ама разбира се, те на летището изобщо не са наясно със собствените си графици. Загубих си времето, защото реших да проверя ще я бъде ли наистина обявената екскурзия "Египет от а до я" от Варна за 10.11. Няма да я бъде, защото не само, че няма чартър до Кайро, както беше обявена, но няма и редовен директен полет за Кайро от Варна за тази дата.

# 286
Може за някои дати да няма обявен полет, особено от Варна или Пловдив, но е възможен и друг вариант за по-далечни дати. Ние сме от 16.09. в Джерба /Тунис/. Вчера получих документите и видях, че полетът и в 2-те посоки ще бъде София - Варна - Джерба и на връщане също. Не съм проверявала дали на летище Варна фигурира полет за Джерба от Варна. Но, от групата за Тунис във ФБ разбрах, че същото е било и за полет на 2.09. Така че варианти много, ако е възможно за чартърната компания.

# 287
те са наясно, но така както днес е запланувано така може да отпадне
това да не е библията
да не говорим, че всяко нещо излязло от българска институция трябва да се разглежда със здравословна доза недоверие

# 288
Може за някои дати да няма обявен полет, особено от Варна или Пловдив, но е възможен и друг вариант за по-далечни дати. Ние сме от 16.09. в Джерба /Тунис/. Вчера получих документите и видях, че полетът и в 2-те посоки ще бъде София - Варна - Джерба и на връщане също. Не съм проверявала дали на летище Варна фигурира полет за Джерба от Варна. Но, от групата за Тунис във ФБ разбрах, че същото е било и за полет на 2.09. Така че варианти много, ако е възможно за чартърната компания.
Весело изкарване. Вие ще летите с полет FB 6838 от Варна. И той си е обявен на заминаващи.
Само, че моя пост беше за обявена екскурзия с директен чартър от Варна.
Викам си те нещо са объркали от тур агента, но не. Няма планирани директно полети до Кайро от Варна. Никакви. Нито редовни, нито чартъри. И от София и Пловдив няма директни до Кайро.

# 289
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Редовни директни не знам кога е имало. По живково време може би.
В тази тема съм чела за организирани пътувания с прехвърляне в Истанбул.
Тончева, с коя фирма имате резервацияза пътуване  и "си губите времето"? стана ми интересно просто.

# 290
Редовни директни не знам кога е имало. По живково време може би.
В тази тема съм чела за организирани пътувания с прехвърляне в Истанбул.
Тончева, с коя фирма имате резервацияза пътуване  и "си губите времето"? стана ми интересно просто.
Първоначално бях решила да направя с "Изи Холидей БГ"ЕООД. Видях обявата там, беше ми в препоръчала позната, но реших да проверя. Та слава богу не направих резервация. После намерих различни вариации в няколко сайта: https://www.mondel-travel.com/pochivka/2256/94/159/%D0%B5%D0%B3% … %D0%B4%D0%B0.html
Модел поне са затворили възможността за резервации.
Тук също: https://redtours.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0/% … %D0%B8%D0%BA/5771
Още и тук: https://www.odans-travel.com/ekskurzia-egipet-ot-a-do-ya-polet-varna-hurgada
Порових доста. И може да съм пропуснала някоя агенция.

# 291
Не съм експерт, но нито една от тях не съм чувала, за нито една от тях не съм чела до сега в темата.
Няма ли да е по-лесно да търсите утвърдени фирми?

# 292
Конкретно за случая нямам представа, но "Мондел травел" са добра и небеизвестна, пътувала съм с тях няколко пъти през последните години.
"Оданс" също съм я чувала, но не помня по кое време, както и отзивите за нея, не съм пътувала с тях.

# 293
st. Dobri,
Аз по-скоро търсех туроператора, който предлага тази екскурзия. jfjallen и аз имах много добри отзиви за тях от познат и отбелязах, че преди да отворя въпроса тук те единствено бяха затворили възможността за резервации. Но няма начин да дам и лев без да се уверя, че имам възможен полет. А няма. И щом за нещо, което може да се провери толкова лесно елементарна проверка не минава, какво да говорим повече. Иначе намерих варианти и през Истанбул, Солун и Атина. С редовни полети. И в крайна сметка, като ще се обръщам към "Аладин" и подобни за допълнителни екскурзии за мен няма смисъл.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:41 от Итончева

# 294
В темата се коментираше, че програми се предлагат от две фирми и те работят с няколко агента.
Погледнах на първа страница и не намерих информацията. Simple Smile може би ще е полезно да се включи. Ако някой не я сметне за реклама.

# 295
  • Beyond the Frontiers
Програмата от А до Я е на Абакс. Дали от Пловдив, София, Варна...дали в сайта на фирма Х или У, туроператорът е Абакс.
Отваряте техния сайт и гледате.
Програми се планират и анулират - всеки ден.
Кой, как актуализира информацията на сайта на летищата нямам идея, но не е туристическите агенции или туроператорите със сигурност.
Редовни полети до Египет от България няма. Има чартъри с директни полети до Кайро, Хургада, Шарм, Аламейн, Марса Матрух.

Програмите от Пловдив и Варна търпят чести анулации, мисля е ясно защо.

Посочените фирми са си съвсем читави, просто не са туроператор за Египет.

# 296
  • Пловдив
Galactic Voyager,
 Моля,споделете дали през септември  имаше ли Абакс осъществени полети от Пловдив и Варна за Шарм Ал Шайх?Или всички пропаднаха.И какво се случи с хората които бяха направили ранни резервации?

# 297
  • Beyond the Frontiers
Пловдив анулираха програмата изцяло за Шарм. Махнаха и някои дати Кайро и Хургада. Варна 24.09 лети.

Когато анулират абсолютно всички предлагат:
- най-близка дата по същата програма (Абакс със запазване на цената, което често си е важно при техните промоции).
- ако има програма с тръгване на същата дата, места за нея.
Много често Абакс предлагат да се запишеш по друга тяхна програма с отстъпка от цената.
- винаги е възможно да се откажеш и връщат парите - обикновенно за 3-4 дни.

Няма общо правило, реагира се според наличности. Местила съм хора от Варна към София, от Пловдив към София. От Египет към Тунис.

П.П. само да вметна, че не само Абакс анулират. Цялата програма за Аламейн на Емералд също е анулирана. На Трендъуей също беше анулирана без 2 дати. За връзките за Тунис не ми се коментира даже.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 20:31 от Galactic Voyager

# 298
  • Пловдив
И в крайна сметка агенцията която е направила резервацията обира негативите от една провалена  почивка защото е всеизвестно ,че Абакс не работят с крайни клиенти.Дано поне си получат комисионните а за клиентите думи нямам.Планираш отпуски,плащаш и накрая провал.Луда работа!!!

# 299
  • Beyond the Frontiers
Факт. Най-обичам разгневени клиенти да ми звънят в 22-23 часа и да ми обясняват, как съм провалила почивката им...
Агенциите нищо не получават. На практика е двойна, тройна работата.

Общи условия

Активация на акаунт