Детето ми страда, че няма приятелки

• 2 121
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
16 е легалната възраст за започване на работа. Как така е закъсняла?! Цял живот има да работи.

# 31
лятно училище, школа, курсове. А и едно е познати, друго истински приятелки. Най-важното е да се среща с различни хора и да се социализира.

# 32
Подкрепям мнението да  я запишете на допълнителна дейност - някакъв курс или тренировки. Не е задължително да общува с деца на нейната възраст, може да са по-малки или по-големи. Вероятността да си намери приятелки по този начин е голяма.

# 33
Радвайте се, защото според мен сте възпитали достойно своето дете! Самият факт, че не иска да се сдружи с групичката на пишещите, го доказва. Много момичета на нейната възраст не биха устояли и биха решили да се правят на "готини" , за да се впишат. Не е задължително да имаш приятели в училище, може да намери съмишленици в групи за размяна на книги, салфетки или каквито интереси има. успех!

# 34
Имам чувството, че поколението е такова. По повод на моята племенница на същата възраст съм разпитвала как са други. Ами много са така - не излизат, учат, спят, на телефона и това е. Явно мъжът ми е прав, че онлайн живот живеят.
Дъщеря ми е на същата възраст и е по същия начин. Говорила съм с майки на нейни приятелки - същата работа. Моята има около 4 приятелки - 3 от новия клас и едно момиче от стария клас, с което поддържа контакт. Разликата е, че моята не страда, че няма много приятелки, ми явно добре се чувства от този факт. 😀

# 35
До човек си е, аз съм пълен интроверт, обичам да съм си сама, изобщо не обичам много хора... но синът ми на 14г е, е съвсем различно нещо. Като дойде РД и неможе да сведе гостите под 25. Много е контактен, излиза с сумати деца. Има много приятели, не говоря за познати, а за приятели. От стария клас 7-8 момчета са неразделни вече 4 та година. В новия намери приятели още на 3тия ден. Излизат заедно всички, и от стария клас и от новия. Просто си е до човек, аз имам 2 приятелки и не ми липсва нищо. Буквално дори неискам повече..

# 36
Малката ми дъщеря е в същата ситуация. На 16 е.
Като започна гимназията, приятелката й до седми клас се измести в друг град и поради тази причина се виждат рядко. А новият клас, за жалост, се оказа кофти, което си е напълно въпрос на късмет. Абсолютно незадружен. Разделен на малки групички, всеки срещу всеки. Повече момичета си падат по чалгата, а моята не. В крайна сметка се сближи само с едно момиче, но не са чак голямо приятелство - нямат навика да излизат заедно, по-скоро си общуват онлайн.
Тази празнота не се усещаше много, защото дъщеря ми имаше гаджета в продължение на две години и си имаше компания за излизане и разходка. В момента си е дала почивка от момчета и затова липсата на приятелки се усеща по-осезаемо...
Дъщеря ми просто не е от тези, които се движат с компании, ходят по заведения. Винаги е била стеснителна.

# 37
Аз доста се притеснявах след 7 ми клас, синът ми да не попадне в подобен клас, хем чалга, хем интриги топ комбинация..... ужас. Слава богу, приеха ги от стария клас заедно 90% от децата. Добре, че успя да се добере до това училище.. класът му е с чудесни деца. Приятели са просто, друго аз немога и да искам, а и той.

# 38
Няма с какво да помогне майката. 16-годишен човек сам си намира приятелите. Особено пък за най-добър приятел трябва време.

# 39
Аз доста се притеснявах след 7 ми клас, синът ми да не попадне в подобен клас, хем чалга, хем интриги топ комбинация..... ужас. Слава богу, приеха ги от стария клас заедно 90% от децата. Добре, че успя да се добере до това училище.. класът му е с чудесни деца. Приятели са просто, друго аз немога и да искам, а и той.

И ние така се зарадвахме да се доберем до това училище, защото е най-доброто в града - езикова гимназия.
Уви, явно чалгата вече е навсякъде...

# 40
Аз бих я записала на някакъв курс, бих я подкрепила в някакво хоби, спорт..
Но да й търся приятели - няма как.

# 41

И ние така се зарадвахме да се доберем до това училище, защото е най-доброто в града - езикова гимназия.
Уви, явно чалгата вече е навсякъде...
Прибра се преди 2 -3 часа и ми заяви, че в неделя са си запазили игрище да играят футбол 25 деца и съдия си наели. Половината са от друго училище, половината от неговото, щели сами да си правят турнир. Супер контактен е моя, за разлика от мен.

Общи условия

Активация на акаунт