Закриване на стара фирма

• 396
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте имам фирма(ЕООД) която не е работела 13 години, задълженията са изтекли по давност.
Ако искам да я закрия внесеният капитал ще бъде ли върнат ? Ако се напиша аз ликвидатор като собственик или управител това трябва къде да го впиша ?
Като мина през агенцията по вписванията да започна тази процедура след това трябва да оставя всичките ведомости в НОИ, но само това ли се оставя в НОИ или цялото счетоводство което имам ? Нямам счетоводителка на времето като прекратихме отношения тя ми даде всички папки (ДЕЛО 😊 ) и ми каза довиждане. Всичките ли трябва да ги предам в НОИ ?
Друг въпрос , не съм подавал Г3 в агенцията по вписванията, за тази година има още време но мога ли да подам със задна дата  и каква е процедурата за това ?
Ще съм много благодарен за всякакви съвети ? Нямам пари за адвокат или счетоводител и мисля сам да се опитам да я закрия. Молби и декларации мога да напиша с GPT, ако знам кои и към кого.

# 1
  • Далечният изток
Цитат
ако знам кои и към кого.
Ами питай и това чат джипити-то...
Как ще се наемеш да правиш нещо, от което грам нищо не разбираш?! Това е трудна процедура понякога и за адвокати, камо ли за човек, който няма никакво понятие. Още с въпроса за първоначалния капитал ми се изпари желанието да дам насоки. Сори.

# 2
Цитат
ако знам кои и към кого.
Ами питай и това чат джипити-то...
Как ще се наемеш да правиш нещо, от което грам нищо не разбираш?! Това е трудна процедура понякога и за адвокати, камо ли за човек, който няма никакво понятие. Още с въпроса за първоначалния капитал ми се изпари желанието да дам насоки. Сори.
Нали трябва да започна от някъде, ти ги знаеш тези неща аз не и трябва да ги науча и както всичко в този живот трябва да изгледждаш като глупак че да се научиш. Ще го питам роботът хич не е лабав. Трябва да използвам всички налични инструменти

# 3
  • София
Задължително най-малкото Ви трябва адвокат.

# 4
Задължително най-малкото Ви трябва адвокат.
За какво ?

# 5
Този тема реална ли е или е шега?

Имам близка, на която правих много неща безплатно. Никога не беше удовлетворена и не приемаше написаното. Звъни по пет пъти на ден, да ми задава различни въпроси, защото на всичко, което съм написала, търси аналог в нета.
Та, така от прехвърляне на дялове ( което и написах подробно и с всички текстове и документи) се метна по своя инициатива към продажба на цяло предприятие, защото след четене в нета и се сторило "по- авторитетно".

# 6
Здравейте имам фирма(ЕООД) която не е работела 13 години, задълженията са изтекли по давност.
Ако искам да я закрия внесеният капитал ще бъде ли върнат ? Ако се напиша аз ликвидатор като собственик или управител това трябва къде да го впиша ?
Като мина през агенцията по вписванията да започна тази процедура след това трябва да оставя всичките ведомости в НОИ, но само това ли се оставя в НОИ или цялото счетоводство което имам ? Нямам счетоводителка на времето като прекратихме отношения тя ми даде всички папки (ДЕЛО 😊 ) и ми каза довиждане. Всичките ли трябва да ги предам в НОИ ?
Друг въпрос , не съм подавал Г3 в агенцията по вписванията, за тази година има още време но мога ли да подам със задна дата  и каква е процедурата за това ?
Ще съм много благодарен за всякакви съвети ? Нямам пари за адвокат или счетоводител и мисля сам да се опитам да я закрия. Молби и декларации мога да напиша с GPT, ако знам кои и към кого.

Здравейте,
Като начало - от кого да Ви бъде върнат капитала? Ако сте го изтеглил от банковат сметка, няма от кого да Ви бъде върнат. Ако стои по сметката - след таксите, ако е останало нещо, можете да го изтеглите.
Няма проблем Вие да сте ликвидатор.
Първо трябва да уведомите НАП, после Търговски регистър с документа, получен от НАП, после НОИ. После, след 6 месеца поне, пак ТР.
Зависи от кога не сте подавал Г3, може да има глоба, но ако веднъж сте подал, може и да няма.
Дори и да опитате без адвокат, счетоводител ще Ви трябва, трябва да представите финансов отчет към определена дата.
Успех!

# 7
Този тема реална ли е или е шега?

Имам близка, на която правих много неща безплатно. Никога не беше удовлетворена и не приемаше написаното. Звъни по пет пъти на ден, да ми задава различни въпроси, защото на всичко, което съм написала, търси аналог в нета.
Та, така от прехвърляне на дялове ( което и написах подробно и с всички текстове и документи) се метна по своя инициатива към продажба на цяло предприятие, защото след четене в нета и се сторило "по- авторитетно".

Не е шега и не съм такъв имам проблем не искам това да ми стои

Общи условия

Активация на акаунт