Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 632
  • 263
  •   1
Отговори
# 105
За мен си е манталитет това изхвърляне по празници. Ние правихме кръщене в един манастир само с кръстника и жена му. Всички скочиха "ама как роднини няма да има,приятелите си няма да поканите,то се правело така и така". Ами супер,ни ние решихме друго. Не че нямаме пари за арки,ресторанти и фотографи,просто на нас този тип празнуване не ни харесва.
Повечето родители си казват-аз на сина/дъщерята един бал и една сватба ли няма да направя като хората и се почва. Задължително и трябва да е по по най от на едиси кой си. Манталитет просто.
Ето сега на 31.05 сме на кръщене,не знам какво да купим и колко да струва,понеже 50 пъти се повтори,че е официално тържество,ама ако сме можели в бледо синьо да сме облечени, фотограф щяло да има и тн. Пари ще дадем най-вероятно, но цялата тази помпозност ме напряга често казано.

# 106
Ппц ако намирам нещо за ужасно досадно, това е изискването към гостите с какво да са облечени Simple Smile)) Всякакви изхвърляния бледнеят.
Имало е нелепи моменти за мен при сватбените тържества -- например модерна сватба с младоженец чужденец да се краде булката, момата ненамкое поколение софиянка. Друг нелеп момент от много образован и интелигентен човек е да обикалят с някаква кошничка да събират пари.
Но всичко това бледнее на фона на "молим гостите да са в бебешко розово и бебешко синьо" и прочее простотии. Както казах, имам една рокля, идвам с нея Simple Smile)

# 107
Някои хора забогатяват така, само получават, а нищо нe дават. И хора като мене ме гледат като "балък".
Говоря за хора, на които съм им дала, когато нямах достатъчно пари, а те са много заможни, а 5лв не могат да извадят.

# 108
  • Другата България
Ми например вие да отидете на рожден ден на близък с подарък, а на вашия рожден ден да дойдат без нищо, справедливо ли ще е?
И това да бъдат хора, които са заможни.

Wudu, за втори път ме втрещяваш.
А защо каниш хора, които не са ти приятни?
Или ги каниш само защото са с пари и се надяваш да падне някоя маркова чанта ли (например)?
Именно.
И аз продължавам да се “втрещявам“ от разсъждения и манталитет.
Това да каниш някой, който ти е неприятен само защото е богат, и после да си недоволен, че не е дал достатъчно според твоите представи и очаквания за мен е ....затруднявам се да намеря думата.

# 109
Ми например вие да отидете на рожден ден на близък с подарък, а на вашия рожден ден да дойдат без нищо, справедливо ли ще е?

Или ги каниш само защото са с пари и се надяваш да падне някоя маркова чанта ли (например)?
Именно.
Това да каниш някой, който ти е неприятен само защото е богат, и после да си недоволен, че не е дал достатъчно според твоите представи и очаквания за мен е ....затруднявам се да намеря думата.
Вие нещо не разбирате. Не съм канила някой само, защото е богат, а защото е роднина или приятел.

# 110
Аз много мразя да ми подаряват неща. Първо всеки се чуди какво да даде, после гледа и на него да му е изгодно, но и да не се изложи, накрая не ми харесва . А да не говорим, че много хора идват за да не се обиди рожденника. Защото на кой му се ходи на някакво гости да седи и да любезничи и да яде разни неща ... вместо да иде да се разходи и да се позабавлява другаде ? Че и подарък трябва да купува , нали бил заможен. Ужас.
Или е весело парти като парти от хра с които е приятно ей така да се побъбри и никакви подаръци не са от значка ,  или е някаква кумова срама или как беше там .

# 111
  • Другата България
Скрит текст:

Именно.
Вие нещо не разбирате. Не съм канила някой само, защото е богат, а защото е роднина или приятел.
Напротив, разбирам.
Щом е роднина или приятел, не е ли нормално да е поканен защото е такъв, а не заради очакванията какво ще донесе?
Празниците не са ли за това, за да се преживеят с приятна компания и да останат незабравими спомени, другото на заден план?

# 112
Скрит текст:

Именно.
Напротив, разбирам.
Щом е роднина или приятел, не е ли нормално да е поканен защото е такъв, а не заради очакванията какво ще донесе?
Празниците не са ли за това, за да се преживеят с приятна компания и да останат незабравими спомени, другото на заден план?
Ми те също не ме гледат, докато си броят парите, събрани от церемонията.
Други познавам, винаги се обсъжда кой какво е дал, а не кой колко хубаво е изкарал.
И аз бих искала всички да се забавляваме, но в интерес на истината не е така.
Хора, които не са ми дали нищо, говорят за това, кой какво и колко им е дал. Преди да отиваме в церемония, познати винаги обсъждаме какво ще се дава.

# 113
Защо изобщо общувате с такива хора, аз нямам такива близки и приятели. Ако смятате, че сте по-различна, защо се интересувате от същите глупости?

# 114
  • Melmak
Преди да отидете на церемония обсъждате кой какво е дал? Сериозно ли?

Мисля, че тази среда е ужасна, не бих общувала с такива хора. Никога не съм обсъждала какво да дам и какво сме дали с останалите от компанията. Аз имам приятелки и сме голяма компания с техните мъже и деца, такава компания има и мм. Постоянно някой се жени, кръщава, рожден ден, имен ден и не знам си какво.
Въобще не е тема за нас какво сме пуснали в пликчето или какъв подарък сме взели за децата. Канени сме на двойно кръщене другия месец. Не съм кръстница, но вече купих подарък за децата. Не съм го консултирала, майката няма списък с желания. Каквото съм могла, това е, знам, че са истински приятели и не ме гледат по джоба.

# 115
Преди да отидете на церемония обсъждате кой какво е дал? Сериозно ли?

Мисля, че тази среда е ужасна, не бих общувала с такива хора. Никога не съм обсъждала какво да дам и какво сме дали с останалите от компанията. Аз имам приятелки и сме голяма компания с техните мъже и деца, такава компания има и мм. Постоянно някой се жени, кръщава, рожден ден, имен ден и не знам си какво.
Въобще не е тема за нас какво сме пуснали в пликчето или какъв подарък сме взели за децата. Канени сме на двойно кръщене другия месец. Не съм кръстница, но вече купих подарък за децата. Не съм го консултирала, майката няма списък с желания. Каквото съм могла, това е, знам, че са истински приятели и не ме гледат по джоба.
Вие сте купили, но те ако дойдат във ваш празник без подарък? И то всеки път?

Защо общувам, щото се налага да бъда в тяхната компания.

# 116
  • Melmak
За мен подаръкът е уважение. Знаеш ли, тази година помолих парите за подарък за рождения ми ден да бъдат дарени за едно конкретно нещо. Послушаха ме, аз си събрах приятелките да пием по нещо в бар. И въпреки това бяха взели нещо дребно, винце, бонбони, картичка, да не идват с празни ръце. Това е уважението, не знам колко са дали за каузата и няма значение, но въпросът е в отношението.

За мен няма задължителни компании и познанства, освен тези в работа. Не знам кое ти налага да общуваш с тези хора, но явно нямате искрени отношения. Хубаво е да го осъзнаеш и щом не са ти приятни да спреш да ходиш и да ги каниш на своите празници.

# 117
Подаръка е удоволствие на подаряващия. Подаръка е радостат да зарадваш някого , като му подариш нещо хубаво, нещо, което знаеш че ще го зарадва и това ще ти днесе на теб усмивка и прегръдка и хубави мисли.

# 118
На Wudu проблемът е, че се натяга на богати хора с прекалено скъпи за джоба и подаръци, но впоследствие вижда, че на тях тя не им е важна. Това надали ще се промени.

# 119
На Wudu проблемът е, че се натяга на богати хора с прекалено скъпи за джоба и подаръци, но впоследствие вижда, че на тях тя не им е важна. Това надали ще се промени.

Тя е млада и човек се учи.

Общи условия

Активация на акаунт