Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 570
  • 263
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм суеверна и нищо не бих правила преди да родя живо и здраво бебе.
Моминските партита ( те пък едни "моми" сегашните булки, ама карай) са абсолютна американска изгъзица. Ама иначе нашите сватбени обичаи били простотия и селяния.

# 256
  • София
Подскачането с кокошката е мега простотия, ако ме питаш. На равно ми е с бейбишауър-а.

# 257
  • Най-красивата страна
Аз имах моминско парти преди 20 години.Ама не по американски....
Събрах приятелките си преди сватбата,отидохме на дискотека и аз платих сметката.
Изкарахме си страхотно, без никакви изгъзици ,без да ги ангажирам с нищо ...

И на погача съм канила.
Само жени,на 40-я ден,както е по обичая -погача,сладки храни и напитки.Е,и кафе...
Гостите оставиха монети,за да е здраво бебето.Не банкноти..

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 20:13 от Veronikaaa

# 258
Погачата ми е любима. Много хубави спомени имам от погачата на дъщеря ми. И на внуците правихме, както си му е редът.

# 259
  • По света и у нас
Не съм правила погача за жалост… не го зная обичая, а и няма кой да направи погачата.
Но ако съм била в БГ сигурно съм щяла да направя нещо в тесен кръг.
Също и прощапулник. Много са ми мили тези празници.

На мен са ми истерични детските рождени дни в днешно време, струват минимум $400 -$ 500, в някакви гадни скачалници или зали за игри, никой не играе с никого, а само търчат като луди и чакат да им се дадат подаръците, родителите като наказани стоят и чакат. Храната е гадна - някаква мазна пица. Алтернативата е да направиш мега парти у вас и там да доведеш - фокусник, животни, барман, кетъринг, представям си каква е сметката за това организиране.  С всичките тези гости нямаш време да проведеш един нормален разговор… вече съм бойкотирала този тип живеене, измислям алтернативи - ваканцийки предпочитам.

# 260
Храната ще е гадна, ако поръчаш гадна. Обикновено е такава в детските парти центрове в моловете, където е и тъмно като в нощен бар. Но има и доста по-нормални места за тази цел. Просто някои залагат на количеството, а не на качеството. Някои правят рождени дни с 20 деца. Като поканят и родителите, става малка сватба. Аз предпочетох да поканя по-малко деца и не сме правили компромис със храната. Мястото беше светло и уютно. А децата играят както си знаят. Игрите  на момчетата са по-бурни и да става доста шумно. Не е за хора с нисък праг на търпение.

# 261
Не съм нито вярваща, нито суеверна и празници като погачи, прощапулник, и чуждестранните подобни са ми излишни...за ужас на майка ми, че съм съсипвала вековни традиции, но се чувствам толкова нелепо в тези ситуации.

Рожденните дни на децата ми и при мен отиват към 300е, но е най-често, защото сама си го причинявам.
 Правила съм и по-евтини вариянти и също се получи прекрасно, от поне 5г нямам родители наоколо, така че си е ок.

При всички положения чуждестранните- американски глупости са ми най-ужасни и на такива не ходя и поканена.

# 262
Въобще не съм си правила бал. Прекарах с парите, които ми дадоха нашите за бала 2 седмици на морето Simple Smile

# 263
Балът не е за да се покажеш, а за да празнуваш с хора които са ти приятни. Ако не са ти приятни - правилният избор е да не ходиш. Но ако са приятни, неходенето е глупост.  То надали някои абитуриенти ни четат, но за всеки случай.
Правете снимки и клипове в изобилие. Особено снимки отблизо и на малки групи - 2-ма, 3-ма човека. След време ще са ви доста интересни.

Общи условия

Активация на акаунт