Някой бил ли е с евтина рокля на абитуриентския си бал?

• 8 599
  • 263
  •   1
Отговори
# 150
Може ли да пратиш на мен ? 🥰

# 151
  • София
Магдена, написаното от теб, че всяка рокля за тържество става, ми навя мисълта за трикотажна рокличка. Едно е да отидеш като гост на бал с рокля за празнично събитие, но съвсем различно е ти да си в ролята на абитуриентката. Има разлика, нали? Тоест не всяка рокля за тържествено събитие става за всяко тържествено събитие.

мекичка, говоря за магазините, които съм видяла, докато сме се разхождали. С удоволствие бих отишла отново там в препоръчан магазин с читави тоалети. Предполагам, че и в Истанбул има такива места, съответно и там бихме отишли.

# 152
Ма естествено, че дори и да си завършил средното в Горно Нанадолнище трябва да си изтупан скъпарски, все едно отиваш на сватба в Кралския двор. Ама те и поданиците са по-обрани от някои абитЮренти.

# 153
Имам приятелка в Канада, гледах снимки от бал там. Роклите на момичетата бяха напълно еднотипни - дълги рокли с презрамки. Без големи деколтета. Различават се почти само по цвят. Никакви пера, диаманти, диадеми, финтифлюшки. Едва ли е от невъзможност на родителите да ги осигурят Simple Smile Може би имат някаква традиция, никоя рокля не изглежда ултра скъпа, елегантни модели, но не и екстравагантни.

# 154
  • Пловдив

Ми на моя позната ръцете и се спукаха от работа, само и само да купи рокля за няколко бона на дъщеря си. Пък дъщеря и красива и чувал да беше облякла щеше да е красива.
Нямаше ли да и излезе по-евтино да купи плат и да шият рокля по поръчка, хем нямаше да си счупи ръцете?

# 155
...
Четейки темата обаче се чудя къде, под ягодите, изчезват всички девойки със скъпи рокли и луксозни коли за бала, щом масово на бал се ходи едва ли не с дрехи от H&M и NewYorker? И на никого балът не му е важен, обаче всяка година по медиите друго се вижда? Моят извод е, че съдейки по харчовете около дипломирането на децата, може да се направи достоверно предположение за размера на сивия сектор в страната.
Мисля че споделените слчки се простират през време десерки години назад . Не в една вечер. Т.е. не ги сгъстявай толкова Simple Smile

# 156
Вижда се че роклите ги избират "малки момичета", да са по-блестящи, по-секси, по-прозрачни, по-фльонги, по- паетки...
Още нямат вкус и виждане за себе си.
Обличат се "като по филмите" ... но сериалите са турски Simple Smile

Не говоря за цената въобще.. просто не са елегантни. Напомнят ми като бебе дъщеря ми която си маже руж докато стане в лицето като домати слага тюлените рокли на сестра си както дойде, само да е с тюл..

Но нека са щастливи 😅

Според мен се дава прекалена важност на цялото събитие.

Никой не забелязва красивите момичета, а само "красивите" им рокли... малко тъжно.

# 157
  • Другата България
Скрит текст:
Тонка, моите родители живееха с идеята, че сватбата се плаща от родителите на младоженците. Бяха много изненадани като им казах, че със съпруга ми сами ще организираме и платим всичко. Бих казала, че бяха дори обидени, понеже не успяха да си скрият емоциите в първия момент. Знам ли, може би им е неудобно да са гости на мое събитие без да участват в организацията - не съм ги питала, понеже аз пък се притеснявам да не засегна някоя болна тема и да чуя неща, които не искам.

Един ден ще се радвам, ако синът ми и бъдещата му съпруга са достатъчно самостоятелни, за да съберат сами нужната сума за сватбата си. Не мога да обясня защо, но в моята глава "кредит за сватба" е равнозначно на "кредит за почивка" - ако някой помни тази тема от миналата година. В такава ситуация, моят подарък ще е в плик.

Четейки темата обаче се чудя къде, под ягодите, изчезват всички девойки със скъпи рокли и луксозни коли за бала, щом масово на бал се ходи едва ли не с дрехи от H&M и NewYorker? И на никого балът не му е важен, обаче всяка година по медиите друго се вижда? Моят извод е, че съдейки по харчовете около дипломирането на децата, може да се направи достоверно предположение за размера на сивия сектор в страната.
Заглавието на темата предполага да пишат хора, които не са били абитуриенти скоро, вероятно затова е така. Иначе, съм напълно съгласна с написаното. Все още продължават баловете в моя град, такъв автопарк превозва абитуриентите, че размерът на външния ни дълг вече ми се струва не толкова голям. Роклите на девойките са УаУ, вероятно всеки може да види и е виждал и тази година дефилето им по площадите на страната. “Пресен“ пример имам с дъщеря на колежка - 1200 лева струва роклята, от някакво изложение поръчана, грим, маникюр, бижута, чанта, обувки, персонален фотограф само за нея, автомобилът някакво лъскаво Порше /не разбирам от модели/, почерпка в дома им /скромна, кетъринг/, а след две седмици в ресторант с около 80 човека. Не е моя работа да питам колко им е излязло всичко - така са решили, така са направили. Но масово се процедира по този начин, и отново ще подчертая, че живея в най-бедния край на страната. Blush

# 158
Отваряш в фб конкурса на дир.бг и гледаш най-натруфените и накипрени, наперушинени - всички имат обща характеристика - от бедни райони са

# 159
Може ли някой да даде илюстративен  пример за стил и елегантност, присъща на столицата и богатите райони. Да се ориентираме ние, простите ...

# 160
Уф , това на second ще се направя че не го виждам.

# 161
bella-ciao, разбирам те, ама все пак 20 години минаха от моя бал, а не виждам нещо да се е променило от тогава - всяка година момичетата са с екстравантни рокли, а момчетата с уж официални костюми, ама в безумни цветове. Всяка година се превозват с фадроми, багери, мотори, ATV и луксозни автомобили. И всяка година родителите около мен (както и тези във форума) обясняват как тяхното дете не било такова, ами било "много стилно" и тоалетът му бил "много изчистен", и как "балът не му бил важен". Е аз на очите си ли да вярвам или на това, което се говори? Твърде рядко виждам абитуриентка с евтина рокличка и от далеч си личи, че е от липса на бюджет, а не защото така иска. В крайна сметка роклята е само 1 елемент от цялостния облик - много ясно се вижда кой редовно ходи на скъп фризьор, кой ходи на маникюр, кой знае къде да си пазарува обувки и че не се качва на висок ток за пръв път в живота си, че това не му е първата по-скъпа чанта.

Merri_An, автопаркът наистина е впечатляващ всяка година и като видя шествието започвам да се чудя защо през останалата част от годината хората се чувстват длъжни да се изкарват бедни горканчовци. Но пък напълно резонира с размера на сумите, които бабите хвърлят през терасите на телефонните измамници.

# 162

Моята беше такава и никой не я хареса.

# 163
Ами недей.
Онзи ден гледам една мома в кофата на багер с оркестър. Кому е нужно? Преди това някакви други изхвърляния ми минаха през очите. Стил и елегантност разбира се има навсякъде, всичко което е премерено и без изхвърляния е такова.  един такъв тип рокли да кажем, според мен на млади, свежи, хубави момичета е напълно достатъчен за да изпъкне красотата им https://www.newyorkdress.com/products/ladivine-7454?variant=4158 … dia24859960803441

# 164
  • Пловдив
Такъв тип рокли приблизително имах предвид и аз.
129 долара. Не е трикотажна.
Може би е от полиестер или вискоза, за да е тези пари. За двойно или там някъде ще се намери и от по-висок клас материя.

Общи условия

Активация на акаунт