Къдрокоси красавици - 9

• 15 553
  • 349
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък предпочитам да са ми бухнали и фризи къдриците. Така имам обем и изглежда мнооого коса. А иначе - дефинирани миши опашки по главата ми, не ме кефят.

# 151
  • Между гори и планини
Снимах как ми е косата сутрин. Имайки предвид, че вчера и цялата нощ е била вързана. Сутрин само слагам по краищата и дължините арганово масло, за да се сресва по- лесно и да се хидратира. Както споменах моята коса е твърда и изисква много хидратация. Ако я оставя пусната става на букли от горе до долу.

За съжаление повечето къдрави коси са сухи.

# 152
Така след ставане ти е супер. Аз не бих я пипала.
Моята е мека и с тънък косъм. Кристали само биха я утежнили.

# 153
И моята е същата, понякога я мокря сутрин, понякога я реше и мокря - както дойде. След измиване слагам пяна обаче, защото моя косъм е тънък.

# 154
Снимах как ми е косата сутрин. Имайки предвид, че вчера и цялата нощ е била вързана. Сутрин само слагам по краищата и дължините арганово масло, за да се сресва по- лесно и да се хидратира. Както споменах моята коса е твърда и изисква много хидратация. Ако я оставя пусната става на букли от горе до долу.

За съжаление повечето къдрави коси са сухи.

За мен това категорично не е къдрава коса. Вероятно затова търпи да стои без стилизант.

# 155
  • Между гори и планини
И каква е, щом ако не я опъвам ставам цялата на букли? Сигурно е права 🤪
Ако я оставя след миене пусната да си изсъхне сама, се превръща с пружина. Това е и причината постоянно да е опъната.

# 156
Добре, добре, къдрава е. Няма да споря. Моята е друг вид къдрава - дори да спя, провесена на опънатата си коса, пак няма да се изправи по този начин. Пускала съм снимки - 3b коса имам и по никакъв начин не мога да я направя тип a, каквато е твоята, а именно - чуплива. Но е нелепо да се влиза въобще в такава дискусия - щом я възприемаш като къдрава - така да е.

# 157
  • Между гори и планини
Нали няма нужда от спор чия коса е по къдрава 😂
Погледнах - моята също става точно 3б ако я оставя да изсъхне след баня. Само че не ѝ се случва често, защото веднага я връзвам. Спя на кок... Пусната е много рядко. Много зависи и от косъма. Моят е дебел и тежък. На братовчедка ми е мек и копринен.
Аз просто попитах защо са ви фиксиращи продукти, не съм искала да разпалвам спор.
Ще ми е полезно , ако някой като мен използва повече хидратиращи и омекотяващи. Онзи ден счупих гребена си с тия коси 🙄

# 158
Затова казах, че е нелепо, не сме на състезание чия коса е къдрава и чия - чуплива. Аз не искам да имам къдрава коса, не се гордея с нея и не си я харесвам. Ако можех да я опъна като твоята само с връзване, щеше да стои само вързана. Ако можех да я сресвам или да я оставя без стилизиращ продукт, не бих давала по половин заплата за кремове и фиксатори, само за да мога да изляза в приличен вид.

# 159
Къдрава коса не може без кремове и фиксатори. За чупливата не знам как стоят нещата.
Те и чупливите коси не са еднакви. Моята е тънка и мека, много добре се оформя с продукти, но и супер лесно е да я утежнят и границата е много тънка. Не е суха и не я третирам с химични бои или стилизиране с топлина, това също има значение. В добро състояние е ако гледаш за сухота, цъфнали краища или накъсване, дори и фризьорката ми се радва като отида да я оформи... Обаче е толкова мека че не се задържа оформена за дълго на къдрици без да сложа нещо.
За друг други ще са предизвикателствата.

# 160
  • Между гори и планини
Затова казах, че е нелепо, не сме на състезание чия коса е къдрава и чия - чуплива. Аз не искам да имам къдрава коса, не се гордея с нея и не си я харесвам. Ако можех да я опъна като твоята само с връзване, щеше да стои само вързана. Ако можех да я сресвам или да я оставя без стилизиращ продукт, не бих давала по половин заплата за кремове и фиксатори, само за да мога да изляза в приличен вид.
Аз я връзвам и опъвам още мокра. И за това после изглежда сплескана на главата и с чупливи краища. Пробвах да не я връзвам и после на суха и къдрава коса счупих гребена 😂
Цял живот си мечтая за права коса...

# 161
Вярвай ми за 40 и кусур години съм пробвала всякакви варианти да я опъна - мокра, суха, влажна, на плитка, с тежести в краищата... Joy Само фризьор е успявал да я изправи веднъж и то беше за няколко часа, защото заваля дъжд и влагата сложи точка на краткотрайната ми радост Grinning  Ако я среша пък, не придобивам обем, а... как да го кажа... нещо като косата на клоуна Пениуайз  JoyJoyJoy

# 162
  • София
И моята коса не стои изправена, дори и с лак за коса или суперсилен фиксатор. Имам приставка за изправяне към сешоара, справя се идеално, косата става права и мека. След няма и 2 часа се накъдря обратно, дори и да е сухо времето.

# 163
  • Между гори и планини
Ах, аз съм родом от Варна и моята коса не обича влагата там. В случаите когато ми е писвало да съм все вързана и съм я подстригвала, винаги я филираха много. И всеки ден сешоар, преса и мъка. А в края на деня - вместо коса - каска 🙄
При целият си акъл, на 17 години реших за рождения си ден да я оформя с ролки, като майка ми ( която е с права коса) и косата ми се накъдри до степен да се качи над ушите и с нищо не се изправи... Ужас!
Единственият ѝ бонус е обема и че и два косъма дават илюзия за коса.

# 164
Искам да вметна, че за мен чупливите коси, тези от 2 серията Joy не са нито прави, нито къдрави. Съвсем отделен тип са, но са по-близо до къдравите, отколкото до правите и затова обикновено ги приспадат към тях. Поддръжката, стилизирането са съвсем различни. И това си е мъка, на пазара няма продукти за чупливи коси - има за прави, има и за къдрави.
И е много тегаво, защото аз имам и чисто прави и ситно къдрави кичури. Откачена работа. И като тегля чертата ми е далеч по-лесно да я докарам по-къдрава, от колкото е и да седи така, отколкото да я изправя. Само да е здрава и да я има - друго не искам. Къдрава, права, само да ми е на главата.

Общи условия

Активация на акаунт