Къдрокоси красавици - 9

• 14 902
  • 318
  •   1
Отговори
# 195
Доня Дафина,шампоан,балсам/маска и някакъв спрей не е достатъчно.А и според мен,спрейовете фризират къдравата коса,ако не се нанасят с ръце.
Сешоарът ти фризира и изправя косата,защото го ползваш на силна струя и много гореща степен.Ползвай го на най-слабата струя и на средна или ниска степен.Разстояние поне 15-20см от косата.

За да хидратираш,всеки ден нанасяй двуфазен или рефрешващ спрей.След като напръскаш обаче,хубаво разнеси с ръце,не го оставяй така,защото косата ще стане кошница.
Другият вариант е,да си направиш домашен спрей.Смесваш малко балсам и вода в шише със спрей помпа

Някой има ли отзиви от тази дама и дали е полезна - https://www.facebook.com/drcurlsbg
Засякох я или в Инстаграм или ТикТок,не съм сигурна.
Косата и си е като нашите,нищо особено.Уж прави "преди и след","Косата и през 2019 и косата и през 2025"...дрън дрън,това си е преди миене и след миене.Като гледам,всичките и продукти са на Forever...Продава си май бонето в Амазон...нямам интерес

Reni,не визирах теб,няма проблем. Снахите ми ще му се радват,предполагам Grinning

# 196
Добре, а като трябва да е 15-20 см разстоянието при сушене, как се ползва тогава онзи дифузер с многото "пъпки"? Така и не му хванах цаката на това чудо.

# 197
  • В полите на Пирин планина
Аз не се суша със сешоар. Имам един, който е много прост и на най-слабата степен ми разхвърчава косата. Измивам се, подсушавам косата и нанасям няколко помпички олио на влажна коса, увивам с кърпа и като вече е полусуха я отвивам, намачквам с крем за къдрици и оставям да доизсъхне. Но моята коса е фина и съхне бързо.

# 198
Може да пробвам и този метод. Само че като си я намазала с олио и я увиеш, не ти ли се омазняват и корените?

# 199
Здравейте момичета! Как я намирам тази тема чак сега не знам, но изключително много се радвам, че я има!

Това е моята косица. Аз си я определям като 2b като долната част, която на снимката всъщност не се вижда са irish curls, които както и да се опитам да накъдря все си остават прави.. Фин ми е косъма.

Скрит текст:

Всъщност имам едно питане към вас - на снимката може да видите как има кичури, които стоят като мазни, а не са, защото снощи си измих и стилизирах косата. За пръв път използвам крем за къдрици и понеже ми е фин косъма не знаех дали няма да се утежни косата ако добавя и балсам без отмиване, та затова използвах само термозащита и крема. Дали от самия крем стои така или аз нещо хубаво не съм нанесла продукта или доизсушила хубаво със дифузера? По принцип съм фенка на геловете, но реших да пробвам нещо ново тъй като със сегашния гел, който имам (Giovanni styling gel) нещо не можем да се спогодим. На третия ден косата ми супер много се сплъстява от него.

# 200
Може да пробвам и този метод. Само че като си я намазала с олио и я увиеш, не ти ли се омазняват и корените?

Не, то самото олио изобщо не ми действа омазняващо - ползвам олиото на Лакме:

или на Елсев:

# 201
ni.tray -  да не би да си си намазала и корените? Или да си прекалила с количеството?

Lady Brine, a олиото на Morrocan Oil дали ще е подходящо?

# 202
Не съм го пробвала, но според мен всяко олио ще е подходящо. Моята коса като е суха не понася олио - става фризи и губи къдриците, което искам да избегна, а в същото време искам да задържа влагата в косъма, за да не изпръхва.

# 203
  • София
Аз при сушене задължително размачквам каста (ползвам гел предимно) с олио и косата стои много гладка и лъскава.
Използвам това и е доста икономично - https://www.notino.bg/alfaparf-milano/semi-di-lino-curls-olio-za … -kosa/p-16043480/

# 204
ni.tray -  да не би да си си намазала и корените? Или да си прекалила с количеството?

Lady Brine, a олиото на Morrocan Oil дали ще е подходящо?

Да, вкарах и към корените леко, за да може и там да се накъдри ако може. Понеже крема го водят със средно силна фиксация и досега не съм пробвала реших да сложа по 3 помпички от страна - може и в повече да са ми дошли. Ще трябва да си играя с количествата и начина на нанасяне.

Олиото на morrocanoil не е лошо, но и с по-бюджетно става за размачкване на каст.

# 205
Не, че държа да е това, но просто имам такова в момента у нас.
Според мен не е трябвало да слагаш в корените, а и количеството е било дооста.

# 206
Явно да. Аз като съм свикнала на гел и на мус и там като сложа в корените не се получава този ефект 😅

# 207
Не знам за колко и каква коса говорим но и на мен ми звучи много такова количество крем. Ако ти е слаба фиксацията по-скоро нещо по-силно слагай, отколкото голямо количество продукт.

# 208
Малко по-нагоре бях писала каква е косата ми и снимка бях прикачила, но съвсем накратко - фин косъм и не особено гъста коса. Опитах се да намеря клипчета с този крем да видя по колко слагат, защото в инструкциите на продукта не пише, но и от към клипчета ударих на камък - само едно, в което косата на момичето е значително по-къдрава и слагат по 2 помпички на секция ..
Със силна фиксация косата ми става на кошница Disappointed Relieved Ще опитам с по-малко продукт и минимално количество в корените.

# 209
Здравейте момичета! Как я намирам тази тема чак сега не знам, но изключително много се радвам, че я има!

Това е моята косица. Аз си я определям като 2b като долната част, която на снимката всъщност не се вижда са irish curls, които както и да се опитам да накъдря все си остават прави.. Фин ми е косъма.

Всъщност имам едно питане към вас - на снимката може да видите как има кичури, които стоят като мазни, а не са, защото снощи си измих и стилизирах косата. За пръв път използвам крем за къдрици и понеже ми е фин косъма не знаех дали няма да се утежни косата ако добавя и балсам без отмиване, та затова използвах само термозащита и крема. Дали от самия крем стои така или аз нещо хубаво не съм нанесла продукта или доизсушила хубаво със дифузера? По принцип съм фенка на геловете, но реших да пробвам нещо ново тъй като със сегашния гел, който имам (Giovanni styling gel) нещо не можем да се спогодим. На третия ден косата ми супер много се сплъстява от него.
По-скоро не си разнесла крема навсякъде,на места е попаднало повече.
Нанаси стилизанта на 1-2см от корена,ако имаш четка Денман разреши с нея,ако не,с някаква друга или гребен,но внимателно.Изсуши с дифузер с главата надолу,като изстине косата намачкай с масло.1-2 капки разнеси по ръцете си и намачкай косата.
Да видим какво ще се получи

Novariel,ами той дифузера е поне 15см

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 01:19 от VanessaDE

Общи условия

Активация на акаунт