Къдрокоси красавици - 9

• 14 378
  • 310
  •   1
Отговори
# 60
На мен ми харесва, но няма фиксация. Ползвам го като грижа, но добавям и нещо с фиксация над него.
Аз ползвам задължително фиксация след нанасяне на какъвто и да е крем за коса.
В момента ползвам крема за къдрици на Taft и пак слагам задължително след него гел за коса.
Значи следващият крем ,който ще ползвам е този със зелена ябълка и ниацинамид на Гарние.

# 61
Чета темата от много време и винаги много ми е помагала да укротявам чупливата ми коса, но сега това лятото е такава жега и влажност, че постоянно ми се къдри, час-два след като съм си играла и съм изправяла даже. Много е времеемко и дразнещо на едно. Мисля лятото да не я суша изобщо и да я оставям така за известно време и в този ред на мисли се сетих, като бях на 20+ как пиех добавки, от които се оформяха страшни къдрици, масури, все едно с маша съм ги правила. Но съм забравила какво взимах, само ефекта помня. Затова искам да попитам някой знае ли за хранителни добавки, приемал ли е такива, които да къдрят косата естествено? Знам малко странен въпрос, но да питам. Моята, като тип, е 2b или 2c понякога, а преди ставаше 3б, без сешоар. Мисля си да сменя шапмоана - сега ползвам за хидратация, но преди бях на такъв за обем. Дали е добра идея?

# 62
Искам да похваля една пяна, която не прави клечки. Съвсем случайно го установих, говоря за лилавата пяна на Балеа. Просто сси бях взела такава травъл сайз за морето и толкова ми хареса, че щом се прибрах си взех голяма опаковка. Между другото това е единствената травъл сайз пяна за коса, която съм виждала.

# 63
Като спрях да си изправям упорито косата и след едно море, установих, че косата ми всъщност е, айде не чак къдрава, но достатъчно чуплива, че да могат естествено да се оформят къдрици. При влажно време  особено бях изумена какви къдрици, без да правя нищо, се получиха от само себе си.
Сега на първо време си взех продуктите на Балеа за къдрава коса. Много искам да изпробвам спрея със солена вода на същата марка, но нещо не го намирам по магазините.
Без да съм си навивала косата, в зависимост какъв продукт има на нея и колко съм я "намачкала" варирам между 2b-2c-3a
Записвам се да следя темата.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 13:16 от Анонимен

# 64
Аз искам да похваля една маска за коса, която преди месец си поръчах, заедно с боята ми за коса, само да допълня до безплатна доставка, а тя излезе супер добро попадение:

Страхотно разплита и напоява косата, а освен това е много икономична.

Идвам да дам отзив - много ми хареса. Количество, колкото голям орех разплете цялата ми коса, усетих я хлъзгава и лигава, какъвто ефект търся. Наистина много икономична, определено ще я ползвам. Благодаря за препоръката, находка си е.

# 65
  • В полите на Пирин планина
Много се радвам, Spiritlight. На мен ми стигна за около два месеца, като аз се мия често, а и бях на море в този период.
Като си поръчвам боя ще си я взема отново.

# 66
  • София
Момичета, има ли някоя от вас подстригана на Shag? От известно време обмислям бритон, който да си нося къдрав /нещо такова/
Скрит текст:
Косата ми е почти същата дължина, цвят и структура, но е подстригана на боб/каре и вече адски ме дразни защото е на буквата Л. Отгоре обема спада, а отдолу е много дебела. Ако сега направя бритон /само/, няма май да променя особено вида и. Също така напоследък редовно изправям с четката Ревлон и ходя със чупливи/завити краища. Та обмисляйки как да се подстрижа попаднах на shag.
Скрит текст:

Също много ми харесва shag на издухана с четка коса
Скрит текст:
До тук всичко хубаво, но освен напудрени видеа в действителност не знам как е положението с такава прическа. Най-много се страхувам да не увиснат дължините и да се накъдрят само етажите, и да заприлича на прическата на футболист от 90-те 😂.
Моята коса в момента е това но с 3-4 пръста по-дтлга, и за shag ми трябва още дължина, поне 3-4 пръста според мен.
Скрит текст:

# 67
Преди 6-7 години един изчанчен фризьор ме беше подстригал така.После ревах 2 месеца.Приличах на дакел,отгоре по-обемна коса,а надолу някакви дълги пирги...ужасен ужас
Според мен на сегашната ти дължина би стояла по-добре добре shag

# 68
Къдрав бретон си е предизвикателство, не знам носила ли си преди но не всеки се помирява с него.

# 69
Аз бретон на лицето си не понасям. Въпреки че има единични случаи, в които харесвам. Но точно лятото да рискуваш да режеш и да потиш чело? Ако не се харесаш - нито можеш да вържеш, нито да прибереш.

# 70
А, намира се как да се прибира при нужда - фиби, шноли, диадеми, ленти... Но си е досадно ако не го искаш и нямаш търпение да израсте. Точно бретонът като е къдрав най-малко се поддава на укротяване и все е със собствено мнение Grinning Няма лошо ако това ти харесва, лошо е ако си имаш някаква представа точно как искаш да стои, защото много рядко ще застане точно така Grinning

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 23:53 от natka

# 71
Мишница, и аз точно същите напудрени снимки на Shag гледах пролетта и много се чудих на този бретон. Същата дилема…за сега заради бретона и лятото съм се отказала. Ще следя с интерес развитието по темата Blush

# 72
Косата ми беше подобна на твоята. Била съм с бретон... Всячески съм се опитвала да стои ок къдрав.. ами не. Просто никога не заставаше добре. Това от снимките поне за мен си остана мираж и или съм го вдигала с фиба или съм го изправяла. Била съм и с подобие на шаг - най - ужасното нещо, което съм си причинявала. Точно бухнала отгоре а надолу пършива увиснала коса. Отново я държах само вдигната или изправена, просто защото не изглеждаше добре.

# 73
Те тия на снимките също не изглеждат все така ами кой знае колко време щрака фотографът, че да нацели една да се полъже после някой по нея Joy
И да ти застане по случайност така косата в даден момент, освен ако не стоиш като препарирана и на завет - след малко бретонът ти вече е различен...
Някои си го харесват така небрежно и когато както ще да застава, просто не всеки е доволен така защото цялата визия изглежда небрежна сякаш е оставена на произвола. А пък всички в тая тема знаят че не е така.

# 74
Аз със бретон само с много къса коса се възприемам. И аз съм на черта в момента. Говорих с фризьорката и каза, че може да ме направи на "етажирана черта", каквото и да значи това. Като отида следващия път ще ми обясни.
Момичета, вие решите ли се след изсушаване до следващото къпане? Аз така или иначе си мия косата през ден, но сега с тия вълни не смея да я среша, че да не ги разваля.

Общи условия

Активация на акаунт