Ликвидация за държавен изпит?

• 435
  • 7
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
Има ли такова чудо въобще? Знам, че има поправителни през септември. Просто не знам какво ще правя. Здравето ми тръгна, рязко надолу, през ден или съм на невролог, или на кардиолог или на друг доктор. Отделно имам и припадъци от неизвестен произход. Специалността ми има два държавни изпита, просто не знам как ще ги взема в такава ситуация. Не стига, че съм в паника, ами и с тия здравословни проблеми... Нямам думи. Мислех да отложа единия изпит, но не знам въобще възможно ли е. Толкова труд на вятъра. 😭 Доколкото съм чувала има и се плаща висока такса, ама не знам.

# 1
  • София
Здравей, няма яснота за кой университет става въпрос, въобще никаква информация почти в поста ти.

Има сесии за държавните изпити в повечето университети, които обикновено са юни месец и септември месец. Вече зависи от специалности и от вътрешен ред в катедрите.

Относно здравето - бързо възстановяване.

Относно изпитите - ако не се чувстваш добре, ако имаш изследвания и всичко, можеш да пишеш до декана на факултета и да го помолиш да прояви разбиране за здравословното ти състояние. От администрацията можеш да получиш и повече информация как стои въпроса с явяването напред във времето, а не сега, дали ще трябва още една семестриална такса да се заплати - въобще всичко би следвало да ти обяснят те.

# 2
Отдавна беше, преди почти 30 години, но единия устен държавен си го взех следващата година. Не помня ситуацията е дали е имало септември, но се явиха втори път следващата година юли месец (тогава бяха при нас държавните) и си го взех.

# 3
Някога имаше 3 сесии за държавен изпит.
По принцип по здравословни причини администрацията/в секретариата ще ти обяснят правилата - лесно и бързо става. Възможно е дори да не трябва да прилагаш документи и изследвания, а просто да направиш декларация и да се подпишеш. Евентуално да почакаш някой друг ден да я одобрят.
Зависи и от учебното заведение, но няма как да ти откажат.

Лекувай се и за такива неща не се пита във форум, а директно в университета.
Успех!

Лекувай се

# 4
  • Washington,USA
Питах сигурно ще ме помислят за тъпачка, ама...

# 5
  • София
Глупости, защо да те помислят? Нормално е, че като нещо не ти е ясно, че ще попиташ. Те това им е работата, да помагат на студентите и да дават отговори. В крайна сметка си плащаш обучението, положила си някакви усилия.

Ще имаш възможности да се явиш, здравето е на първо място, ще ти се получат нещата. Има хора, които прекъсват .. до 3 години мисля, че се пазят права и в този период решават и се връщат и завършват.

# 6

Не, това са права на студента.
Може студент да прекъсне по здравословни причини дори 1 академична година, пазят се студентските ти права.
Но конкретно в самия университет действай и каквото ти кажат, така процедирай.

# 7
  • Washington,USA
Ще повтарям годината сигурно. Много ме е страх

Общи условия

Активация на акаунт