Отговори
# 720
Те и за този сезон бяха обявили кастинг за Фермата, но нещо се отказаха после.

# 721
  • София
Нямаха време за тези година.
Твърде късно им хрумна тази идея.
Иван и Андрей в Неофишъла също казаха, че силно се съмняват в успеха им.
Докато сега имат цялото време на света.
Друг е въпросът, че без Иван и Андрей това ще е нещо буквално ново и трудно разпознаваемо...
Трябва много, ама много добре да изпипат нещата иначе ще има много критики.
И дано да случа на каст - най-важното нещо за едно риалити шоу.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:58 от Diavolo

# 722
Някой запознат знае ли дали БТВ би могла да направи Сървайвър или лицензът вече е при Аджун?
Фермата за мен би имала успех, ако не се опитват да имитират Игри на волята, а го направят като предишните сезони.

# 723
  • София
Не си спомням за колко години се даваха тези лицензи. 2 или 3 години. Максимум 4 години трябва да е.
Иван и Андрей го бяха говорили ама съм забравил.

Т.е. в този срок ти си длъжен да направиш еди си колко шоута.
Стига телевизията да иска. Ако иска - ти правиш, ако не направиш нарушаваш договора. И обратното.
Но в такъв случай не знам дали този договор не се нарушава...
Всеки лиценз на даден ТВ продукт си има срок. При риалити форматите са най-кратки. При романите най-дълги. Права върху заглавие/герой/вселена и т.н.

Сезон 7 на Сървайвър беше 2023 г. Така че най-вероянто лиценза е в Аджун.
Като изтече бТВ трябва да се задействат, защото може някоя друга телевизия да им отмъкне шоуто.

# 724
Сигурно инфо:
Островът на 100-те гривни е спрян! Край!
Ще има нови сезони на Трейтърс, Фермата и Ергенът: Любов в рая.
Не знам кой го дава това сигурно инфо, но всяко едно решение на БТВ е предпоследно, по принцип. И това може да ни успокои донякъде. Спомнете си на големия финал на "Фермата" 9, как обявиха кастинг за нов сезон. После БТВ се отказа от нов сезон. След няколко месеца... обявиха пак кастинг, "Фермата се завръща", ще правят нов сезон, ама с други продуценти .. и накрая пак нямаше нов сезон. Тоест 3-4 обрата само за едно предаване. Смятайте какво е и с другите.
Така че.. до лятото нищо чудно БТВ да си променят мнението и решенията още няколко пъти, и за Острова, и за Фермата, и за Трейтърс, и за двата вида Ерген.Това е БТВ, все пак. Не е като да не сме им сърбали попарата.

# 725
Не си спомням за колко години се даваха тези лицензи. 2 или 3 години. Максимум 4 години трябва да е.
Иван и Андрей го бяха говорили ама съм забравил.

Т.е. в този срок ти си длъжен да направиш еди си колко шоута.
Стига телевизията да иска. Ако иска - ти правиш, ако не направиш нарушаваш договора. И обратното.
Но в такъв случай не знам дали този договор не се нарушава...
Всеки лиценз на даден ТВ продукт си има срок. При риалити форматите са най-кратки. При романите най-дълги. Права върху заглавие/герой/вселена и т.н.

Сезон 7 на Сървайвър беше 2023 г. Така че най-вероянто лиценза е в Аджун.
Като изтече бТВ трябва да се задействат, защото може някоя друга телевизия да им отмъкне шоуто.
Мисля, че са по-дълги сроковете. Ако не се лъжа Сървайвър 5 беше направен точно с идеята БТВ да не загуби лиценза, а Сървайвър 4 май беше 2009 - т.е. 5 години е било.
Въпросът ми е по-скоро дали Аджун са били наети като нещо като "подизпълнител", както са например Тушев и Николов за Ергенът. Защото за мен единственото, което може да бие Игри на волята е оригиналът, просто трябва да се прави рано, да има силен каст и да не режат цели сюжетни линии от монтажа. Могат да се поучат от Трейтърс и техния коучинг и да коучнат участниците да са откровени на синхрони и ако нещо се случи без камери, да го разказват по-късно, за да са честни със зрителите.

# 726
  • Край морета северни и южни
Diavolo, благодаря за информацията от кухнята!
Дали е ясно кой ще продуцира вторият сезон на "Любов в рая"?
Пак ли Тушев?

# 727
  • София
Дяволо, не се коркам с теб, но и Дизи е прав - тъй че, докато не чуем, че се снима... я Фермата, я Оборът. Заедно с Предателите - само тези ме интересуват. Жалко за Острова.

# 728
  • София
Аджун е подизпълнител. Там си има отделен договор. Между бТВ и турците.
Иначе самата телевизия купува риалити формата за срок от 4 или както казваш 5 години. И после или си го прави тя (вътрешна продукция) или го дава на друга компания.

# 729
До другата есен има много време, но да се надаваме, че Трейтърс, Фермата и Ергенът: Любов в рая наистина ще се завърнат. Тъкмо ще има за всекиго по нещо.

Да гледаме малко по-скоро, а именно пролетта. Какво ще ни предложат тогава? Със сигурност знаем за Ергенът. Имаше кастинг за Живот на кантар, но сякаш вече не се говори за него, някой има ли информация?

До тук предаване и половина.

Интересно ми е с какво ще се опитат да борят Капките тази година или ще абдикират и ще пуснат филм.

Много ми се иска да видя отново Денсинг Старс, но знам, че едва ли ще се случи.

Добавям редакция.
Забравих да спомена Моята кухня е номер 1, за която в момента текат кастинги. Дали и това подготвят за пролетта?

# 730
Как ми се иска да снимат нов сезон и на Къртицата, и на Островът на стоте гривни, и на Африка-звездите сигурно са полудели...
За Мастършеф  и Денсинг старс не ми е зор, макар че бих ги гледал, ако правят нови сезони.

# 731
  • Бургас
Къртицата - твърдо ЗА !!!
Форт Бояр - ЗА !!!

# 732
И Форт Бояр - ЗА.
А за тези на НОВА: Женени от пръв поглед и Фермер търси жена - също ЗА. Поне не са натоварващи.
Твърдо НЕ на всички лигавщини на Рачков, Геро и подобни шутове: Пееш или лъжеш, Маскираният певец, Забраненото шоу на Рачков, Като 2 капки вода, Господари на ефира.

# 733
  • България
От Форт Бояр имам спомени, когато бях дете, така че може и да не ми харесва в днешно време.
Ще помоля да ми предложите някое чуждо или българско риалити, конкретен сезон и държава, подобно на последната Ферма и Островът на гривните. Не е задължително действието да се развива във ферма или на остров. Задължително е да има интрига, интересни основни образи, може да има стратегии. Какви не харесвам и не търся: Биг Брадър, Игри на волята, кулинарни биг брадъри, Ергени в Рая, Love Island и Трейтърс. Трейтърс България окончателно ме изгуби тази година. Ще догледам сезон 1 на UK и после ще се чудя какво да гледам. Родният ефир тази година ме разочарова.

# 734
Най-вероятно "Моята кухня е номер 1" ще я излъчват едновременно с "Хелс Китчън". А "Мастършеф" скоро няма да има.  "Женени от пръв поглед" сигурно ще е едновременно с "Ергенът" 5.
От Форт Бояр имам спомени, когато бях дете, така че може и да не ми харесва в днешно време.
Аз имам спомени от Форт Бояр по TV5, когато беше ефирна в София през 90-те, хаха. После и по кабелната го гледах по TV5 след 2000 г. Чак 2007 или 2008 тръгна по БТВ и изобщо не ме кефеше с този лигав водещ (Митко Павлов).

Общи условия

Активация на акаунт