Отговори
# 675
  • Другата България
Скрит текст:
Имаме седмица, която бележи пиков бум за всички шоА.
Когато има толкова много зелено нагоре изводът е само един - кофти време и хората са заседнали пред телевизора. И да, времето наистина си беше отвратително в цяла България (06.10 - 12.10).
На фона на тази зелена вълна голям контраст е Трейтърс: Игра на Предатели. 😯 Много голям спад от над 1 пункт, а тези 6.6% са просто обидни... Абсурдно е студийното предаване от 30 минути, Маските падат в неделя да ти е 10.4%, а основното шоу 6.7?! 😮 Маските падат имат прогрес от над 3 пункта?! Кой гостува тогава? Гъмов и Онцова. Е, чак толкова популярни не са... Изумително.

Изводът според мен е следният - във вторник вечер хората масово предпочитат Игри на волята.
От друга страна има и светлина в тунела - и все пак хората гледат Трейтърс! Но не в реално време. Иначе за какво ще гледат Маските? Няма логика. А Маските в неделя се гледат, защото тогава няма Игри на волята. По това време по НОВА няма нищо. Пееш или лъжеш таман е приключило.
Скрит текст:
Така че догодина сезон 2 го праскате в неделя вечер от 20:00 ч. Като цяло неделя вечер е отличен слот за България.

Имаме и две спортни събития в топ 25:
България - Турция 1:6 (горките ние мазохисти, добре поне, че не отидох да мръзна на стадиона, а ме караха) по БНТ.
Щангите и световната титла в новата категория за машината, Карлос Насар по РИНГ.

Същото мисля.
Крайно неудачен ден и час за единствения епизод на “Предателите“, колкото и да се хейти ИВ е видно, че хората го гледат, по-малко, но го гледат, има си една определена аудитория, част от която следва и инерцията. И за да не се загуби същата тази инерция, не се пропускат епизоди, а другото върви “на запис“. Докато в неделя НОВА нямат нищо, и Маските се гледат от цялата аудитория на Предателите, то си личи и по темата и коментарите в нея.
Ако от БТВ четат, да си водят записки.

# 676
  • София
Всъщност има и втора причина. В програмата Маските са обявени за 22:00, но де факто започват около 22:30 (плюс минус няколко минути) и тези 10 пункта (над 30%) са всъщност на България Търси Талант, защото се отчита в даден час и минута колко гледат, а не кое конкретно предаване и така може да се случат разминавания особено когато телевизията не си спазва програмата

# 677
  • София
Вярно ли толкова много закъсняват? :о
Явно да. Тук вече за втори път се споменава, а срещнах критика и в основната тема.
Аз това изобщо не го подозирах, тъй като в неделя вечер ако съм вкъщи си гледам футбол. Маските падат ги гледам по-късно по бТВ+ (като аз също по този начин отчитам рейтинг).
бТВ + и НоваПлей отчитат допълнителен рейтинг, който не попада сред хората с устройства.

# 678
Снощи започна в 22:20+, миналата седмица дори по-късно.

# 679
  • София
Интересно ми е идната есен какво ще правят от бТВ?
Ще правят ли Фермата или не?
Аз все още се надявам на Гривните, но вече отдавна не съм оптимист (със сигурност отпада варианта за пролетта).

Много любопитен момент е с Къщата на инфлуенсърите и дали следващата есен ще се излъчва в ефира на бТВ? Това засега няма как да го знаем.
Но Къщата абсурд да бие Игри на волята. Това си е чиста проба Биг Брадър, но с онлайн просяци, които са световно неизвестни за голяма част от хората по по-малките градове и селца. Че и по големите градове. Аз например такива като Алпер, Малпер, Биляниш, Памец и пр. ми бяха абсолютно непознати. Алпер го бях чувал покрай един филм, който се провали с гръм и трясък в боксофиса. Той му беше режисьор и толкоз за него. С разни пишман инфлуенсъри.
Би трябвало да го сблъскат това шоу именно с Бай Брадъра по НОВА. Т.е. от 22:00 ч. Ако изобщо има Биг брадър де... Защото и там нещата не стоят добре.
Бях чел как щели да си съперничат с Диви и красиви. Съжалявам, но няма как, защото като концепции това са абсолютно противоположни формати. Едното е романтично шоу, друго и аз не знам какво е. Но не става за телевизия в този му вид със сигурност.
Може би се изхожда от факта, че сезон 1 на ДиК беше в ютюб и тогава си го мериха със сезон 3 на Къщата.
Но не, това за телевизия не работи така.

Имам много неясни неща за следващата есен.
НОВА би трябвало да виждат, че с Биг брадър не се получават нещата и ако Къщата влезе в ефира на бТВ, то аз очаквам да отговорят с тежката артилерия и да заложат на ВИП Брадър.

Под въпрос ми е и Ергенът: Любов в Рая.
Не знам как си вкараха този таралеж в гащите, но това което се излъчва в това шоу по никакъв начин не кореспондира с мотото: 'Семейната телевизия на България'
Те реално сами се унищожиха с поредица от погрешни решения през годините, които лавинообразно ги застигнаха.

Аз миналата пролет критикувах Ники Николов, но сега с две ръце и два крака предпочитам неговият вариант за Ергенът. Въпреки че съм олд скул и си искам само един ерген. Макс двама. Трима са ми много.

# 680
Според мен Фермата им беше силно предаване и то с Иван и Андрей...това Трейтърс е веднъж седмично и то по времето на ИВ, който е почнал да ги гледа няма да превключва само вторник. По същата причина разтягат и Ергенът заради ББ, но БТВ определено се задъхват откъм предавания.

# 681
  • София
Тук много хора са искали да сме по американския модел с предаване един път седмично, но аз винаги съм казвала, че на мен не ми стига. Гледала съм американски предавания, но ги чакам да излязат всичките епизоди. На Трейтърс ми трябват поне два пъти седмично, за да ме увлече, да ме грабнат упасрните и да ме държи до другата седмица. Твърде малко е като съдържание веднъж, човек започва да забравя какво се е случило и кой кого е подозирал. И така ми харесва, но по-добре и catchy щеше да ми е два пъти седмично.

# 682
Много ми се иска да има втори сезон на Островът на 100-те гривни, но най-вероятно няма да се случи.

Според мен догодина БТВ ще заложат на Фермата, Трейтърс и България търси талант или Гласът на България. Имам усещането, че Ергенът: Любов в рая няма да види 2ри сезон. Надявам се да греша де и просто да го направят по-синтезирано.

Колкото до колаборацията с Къщата на инфлуенсърите. По принцип мисля, че това беше добре взето решение от страна на БТВ. Градят мост с Павел и Ицака, което е супер. Видяха, че в Нова проработи малко или много.

Аз обаче имам малко по-абстрактна теория и тя е, че според мен БТВ са хвърлили око на Зона Х. Искат да видят сега как ще се представи първи сезон в YouTube и след това да преценят дали да не направят нещо по въпроса, както Нова направи с Диви и красиви.

Искам да подчертая, че това са изцяло спекулации от моя страна!

# 683
  • Другата България
Аз вече писах - за мен “Предателите“ трябва да се излъчва в ден, в който по НОВА няма конкурентно предаване.
За формат, който е веднъж седмично това е най-добрия и удачен вариант, ако искат да са конкурентноспособни.
Всеки, който е започнал да гледа ИВ, а следи и Предателите, дори и само заради инерцията няма да спре точно във вторник, за да изгледа единствения му епизод, който спокойно може да гледа и по-късно, и на следващия ден, дори и на по-следващия. Банално е вероятно, но за пореден път ще кажа - за мен тези рейтинги са нерелевантни, с наличие на интерактивна телевизия.

# 684
  • София
Мери, Нова нямат почивен ден, от понеделник до събота е ИВ, в началото дори в неделя имаха епизод, вече в неделя е Пееш или Лъжеш, можеше срещу него евентуално само. Но пък Нова щяха да разместят програмата и пак нямаше да се пада така.

# 685
  • София
Аз вече писах - за мен “Предателите“ трябва да се излъчва в ден, в който по НОВА няма конкурентно предаване.
Това няма как да стане, просто защото когато и да решат да излъчват Предателите, от Нова ще се погрижат да сложат по същото време свое конкурентно предаване (дори да не е ИВ) Joy

# 686
  • Другата България
Аз ИВ имам предвид, не се изразих правилно.
За мен те са най-голямата конкуренция, или поне така аз си мисля, пък може и да греша.
Другите предавания и те са по веднъж седмично.

# 687
Иначе и според мен от бТВ яко са натиснали Тушев и компания за съдържание, за да си запълнят програмната схема. Което идва да покаже колко аматьорска е тази телевизия и колко не са в час с тенденциите.
Ама могат да си я запълнят до 23 ч. когато да започват вечерните новини. Защо Ергенът трябва да се точи до 23.45 ч?  Като ще са всеки делник епизодите, тогава да са 45 мин. (без рекламите).

И отговорите ми на анкетата:
Скрит текст:
1. Сериали, книги, риалити формати
2. (Има от Epic Drama разни.. Мис Фишер, Инспектор Далглиш и др. Като цяло не е моето и не гледам детективски филми и сериали)
3. Нощ
4. Море
5. Пролет, лято и есен... ама хайде отбелязах есен да е една идея по-хладно (и на море по южните държави тогава)
6. Бяло
7. Зелено и лилаво. В анкетата има: виолетово. Това повече розово или повече лилаво е?
Скрит текст:
Май е това:
8.Почивка в чужбина
9.Романтичен, състезателен и семеен формат (кликнах и на трите, понеже на втория въпрос не кликнах)

# 688
  • София
От където и да го погледнем, няма подходящ времеви слот през Есента, където "Предателите" да бъде без (или със преодолима) конкуренция: или трябва да се бори с Игрите, или ще бъде на границата(или дори отвъд) на т.нар. "праймтайм". Да, с достиженията на интерактивна телевизия, ние зрителите имаме опция да гледаме когато искаме (все пак в рамките на седмица), само че за телевизиите това не е толкова добре, защото сме "лоши" зрители и превъртаме рекламите Joy и остават само със банерите и продуктовото позициониране.
Едно от решенията е просто да се измести за пролетта, като Понеделник (ако съдим по миналия сезон) би бил доста добър слот: Турнирите по Нова са доста различни като контент и привлича аудитория която така или иначе е далеч от тази, която ще гледа "Предателите", така е според мен именно тогава бихме видяли най-висок резултат в рейтингите. Разбира се дори в този случай нищо не пречи на Нова да си сменят програмата и да дават по същото време ХК или каквото там решат.

# 689
За  Къщата на инфлуенсърите ме съмнява да го пуснат по БТВ, но ако това стане, най-вероятно ще е август и септември, да са на гърба на "Диви и красиви". Знам ли... А и може да е два пъти седмично, така че да може да се редува с други предавания (както сега в 20.00 се редуват различни).

Общи условия

Активация на акаунт