Транзитът на Сатурн в Овен

• 1 160
  • 28
  •   1
Отговори
Строгият учител Сатурн, пазителят на времето и кармата  влиза в огнения свят на Овен. Овен е знакът на началото, на импулса, на Аз-а. Сатурн в Овен не ни дава право да бягаме от себе си - той ни кара да изградим вътрешна структура там, където досега сме действали само по инстинкт. В следващите месеци и години ще се учим да действаме не с гняв, а с мъдрост.  Да започваме не от страх, а от вътрешна сигурност.Това не е лесен транзит.

През кой дом преминава Сатурн във вашата карта?

Споделете:
Как усещате този транзит досега?
Изплуват ли стари страхове или нови цели?
Имате ли усещане, че Вселената ви учи на търпение, дисциплина или смелост?

Нека съберем историите си - през домовете, през преживяното, през осъзнаването.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 19:27 от •MERA•

# 1
На мен в Овен ми предстои сатурнов възврат в 4 дом. Усещам, че ще имам грандиозна промяна по отношение на дома, но времето ще покаже повече.

# 2
На мен в Овен ми предстои сатурнов възврат в 4 дом. Усещам, че ще имам грандиозна промяна по отношение на дома, но времето ще покаже повече.
Същия възврат, същия дом.
Все още нямам дете и ме хвана страх.

# 3
  • София
Слагам си и тук питането:
При мен Сатурн влезе в Девети дом и все още чакам да се подреди всичко, което се разбърка, докато беше в Осми дом. Изгубих много, всичко уж сигурно, върху което се крепеше животът ми. Знам, че това което се случи е за добро, но усещането за липса на здрава основа под краката ми продължава.
Същевремнно неща, за които мислех и даже планирах да останат за завинаги е миналото ми, се завърнаха след кратка  раздяла.
Ще се радвам някой друг да сподели своите преживявяне за преминаването на Сатурн през тези два дома.

# 4
На мен Сатурн ми управлява 4ти и 5ти дом, и натално се намира в 5ти. Сега в Овен реално влиза в 7-ми и ще имам бебе (дай Боже, живи и здрави). Като забременях ми беше точно на слънцето (в Риби).
Иначе в семейството на партньора изникват проблеми.
Като цяло този Сатурн, минавайки през ъглов дом ще ми направи квадрати с всички кардинални (съответно също ъглови) планети. Ще е интересно
То е минал ден и половина, този Сатурн е млад. 😀

# 5
Сатурн е в 0 градус в Овен - зануляване и започване на нов цикъл, ново начало:
началото на нова 29-годишна Сатурнова ера.

1-ви дом (Азът, идентичността, тялото):
Изпитанието е насочено към личността ти. Сатурн те учи да се изправиш стабилно зад „Аз съм“. Време е да изгладиш несигурността, да носиш отговорност за себе си и да градиш нов образ с вътрешна сила.

2-ри дом (стойност, финанси, самочувствие):
Изпит върху личната стойност. Време е да преосмислиш какво цениш  - материално и вътрешно. Работи по финансова дисциплина, изграждане на сигурност и отстояване на собствената ти стойност.

3-ти дом (комуникация, мислене, близки връзки): Мислите ти трябва да се подредят. Изразявай се ясно, учи се търпеливо и поеми отговорност за думите си. Може да има отдалечаване от повърхностни връзки.

4-ти дом (дом, семейство, емоционална сигурност):
Коренът се подлага на изпит. Време е за изграждане на стабилна основа.Възможни са тежки, но нужни решения, свързани със семейството или местоживеенето.

5-ти дом (творчество, любов, деца):
Сатурн ограничава импулса, за да създаде дълбочина. В любовта се търси сериозност. Ако имаш творчески проект - това е време за работа по осъществяването му. Възможно е и да преразгледаш желанието за дете.

6-ти дом (работа, здраве, рутина):
Сатурн иска ред. Време е да изградиш нова система : да се погрижиш за здравето си и ефективността в работата. Изисква се дисциплина в ежедневието.

7-ми дом (партньорства, връзки, договори):
Сериозен поглед към „ние“. Време е да градиш зрели връзки и да напуснеш илюзорните. Партньорствата се проверяват за зрялост, лоялност и отговорност. Съюзите, които не издържат, се разпадат.

8-ми дом (трансформация, интимност, ресурси на другите):
Кармични дългове и вътрешна трансформация. Сатурн тук изисква дълбоко изправяне срещу страховете и зависимостите.  Може да има разговори  около наследства, пари от други, сексуалност.

9-ти дом (вяра, учене, пътуване):
Може да изпита вярата ти. Можеш ли да защитиш своята истина? Сатурн ограничава, за да създаде истинска мъдрост. Може да започнеш сериозно обучение или да се откажеш от фалшиви убеждения. Пътуванията стават осъзнати или ограничени.

10-ти дом (кариера, авторитет, цели):
Време е за зрялост . Кариерата ти влиза във фаза на сериозно изграждане или пренареждане. Ако си работил упорито ще получиш признание. Ако не – ще трябва да поемеш отговорност и да коригираш действията си.

11-ти дом (общност, мечти, социални връзки):
Кои и какви са хората около теб? Сатурн прочиства приятелствата и мечтите. Само реалистичните остават. Време е да работиш упорито за мечтата си, в правилния състав от съмишленици.

12-ти дом (подсъзнание, самота, духовност):
Сянката излиза на светло. Това е дълбоко вътрешен транзит. Изисква уединение, освобождаване от илюзии, изцеление на стари рани. Възможно е да изплуват теми от минали животи или вътрешни блокажи. Сатурн тук те подготвя за нова идентичност.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 10:08 от •MERA•

# 6
Свързвам времето, през което Сатурн е бил в Овен при мен (в 9 дом), с доста усилни години (години на учене, но не университет). Странно, но по отношение на вярата не си спомням нещо значимо, по-скоро по това време бях убедена, че няма Бог.
Надявам се усещането да не се повтори и вероятно няма, все пак са минали толкова години, пък и аспектите са различни.

# 7
Сатурн е управител на моят втори дом (стойност, финанси, кариера)  слънце в Козирог - 29 градуса.
Досега беше в Риби ( разчитах на доверие и вяра, роднински чувства ) и бях в бизнес партньорство с роднина ( по четвърти дом). В момента, в който Сатурн влезе в Овен се повдигна въпроса за дяловете в компанията и се разяри конфликт. В момента се клати структурата - ето така започна транзита на Овен при мен.

# 8
  • SF
Не искам да ви се намесвам в темичката и да опровергавам примерите, които си давате, но да напомня, че само един транзит на една планета през дом, не е достатъчен, за да ни връхлети събитие.
Тоя чел библията, друг станал инструктор по йога... - Чудесно, но и останалите планети са транзитирали в този момент! Сигурни ли сме, че заради Сатурн сме станали духовни, преродени, променени?
И също да добавя, че Сатурн ще остане в съответния дом 2-3 години според това колко е широк домът. Не очаквайте всеки ден или поне всяка седмица да ви се случва нещо по Сатурн или заради Сатурн. Събития ще има само тогава, когато планетата е активна - влиза, излиза от дома или аспектира друга планета, особено лична!
Потвърждението обаче се търси и с други методи. Събитието трябва да излезе и в солар, и в други производни карти. Ако го няма там, язък за транзита! Simple Smile Казвам го шеговито.

# 9
А как се разбира в "кой дом" е?
Имам някакви трансформации в момента... И ми се ще да разбера повече...
Ако ви напиша дата/час на раждане, някой може ли да ми каже 5 думи ☺️

# 10
  • SF
Сатурн не е много отговорен за трансформациите. Може би имате някакви важни събития - например интервю за работа, повишение, възможност да започнете да градите нещо свое, сватба, развод?
Не знам какво наричате трансформации, но за тях би трябвало да е включен Плутон.
Сатурн не обича да му се трансформирате и да се променя статуквото.

# 11
А как се разбира в "кой дом" е?
Имам някакви трансформации в момента... И ми се ще да разбера повече...
Ако ви напиша дата/час на раждане, някой може ли да ми каже 5 думи ☺
Може , напишете .

# 12
10.04.1982
03:15
Пловдив
... Някаква история с връзки и партньори ми се случва... Не знам дали точно трансформация се води.

# 13
duhi_puhi, асцендента ти е Водолей, в момента Плутон е транзит там в твоя 12 дом. Сатурн ти е транзит в първи дом ( тук също транзитира и Северния Лунен Възел) и управител на 11 и част от 12 дом.
Възможна е дълбока вътрешна трансформация- работа със страхове, сенки, стари рани, сънища, подсъзнателни модели.Възможно е да имаш усещане за край на стара фаза, нужда да се оттеглиш, да осмислиш, да се свържеш със себе си по по-дълбок начин.Сатурн в 1-ви дом е време на изграждане на нова самоличност, лична сила, и зрялост.Северният възел (точката на съдбата, накъде вървим) също е в този дом и това прави процеса съдбовен. Вселената буквално те „бута“ да станеш нов човек, но не спонтанно, а с дисциплина, честност и усилие.

# 14
Съвсем да...

Общи условия

Активация на акаунт