Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 371
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Математиката ООП доста деца е затруднила като гледам средната оценка. Явно всички са очаквали да е на ниво 10-ти клас, ама не.
Аз от математика не разбирам .Но 24 точки не са затруднение , а пълна мъгла.30 точки се искат за да е взета матурата като минимум.При тези цифри , това не се е случило.Та добре че е трета, че с нереалистичната преценка на собствените си знания щеше да има поправка през август...
Трябва да се направят изводите и следващите набори( зная че четат), да преценяват правилно , за да няма неприятни изненади.Стратегия ли, какво ли...Премисляйте!
И пак да кажа за ДЗИ по език- трябва да се настоява да се обезпечат технически училищата  за записите, за да няма гафове  и да  спънат децата  по време на матурата.От не едно място се чу ,както всяка година, за такъв проблем

# 541
Хепи, твоят син не е бил на мат ооп, бре, а на дзи 3 пп Simple Smile)) Има голяма разлика Simple Smile
За "похабяването" на бала мога да кажа, че това беше най-доброто решение на дъщеря ми в 7 клас. Сега отново ще бъде "похабяване" в очите на всички, но пък дано да бъде поне толкова сполучливо, колкото и решението за фег.

Сани, дзи ооп няма как да е втора матура, та няма такива драми.

# 542
В нашия случай никакви стратегии не е имало, хах. По принцип си е леко мързелив и не би се хабил за едното нищо. Simple Smile
 Университетът в чужбина не призна профила му информатика в МГ и поискаха да се яви на матура мат - без значение каква ПП или ООП. Ако не беше това условие никога нямаше да се пъне.
Най-голямото безумие е, че няма нито една примерна такава матура откакто има профили и реално децата сами не знаят как и откъде да се подготвят. Може би, ако се ходи на уроци и се работи точно върху тези конкретни задачи няма да са такива слаби резултатите.
За мен отново казвам такава мъгла е абсолютно недопустима.

Математиката ООП доста деца е затруднила като гледам средната оценка. Явно всички са очаквали да е на ниво 10-ти клас, ама не.
Аз от математика не разбирам .Но 24 точки не са затруднение , а пълна мъгла.30 точки се искат за да е взета матурата като минимум.При тези цифри , това не се е случило.Та добре че е трета, че с нереалистичната преценка на собствените си знания щеше да има поправка през август...
Трябва да се направят изводите и следващите набори( зная че четат), да преценяват правилно , за да няма неприятни изненади.Стратегия ли, какво ли...Премисляйте!
И пак да кажа за ДЗИ по език- трябва да се настоява да се обезпечат технически училищата  за записите, за да няма гафове  и да  спънат децата  по време на матурата.От не едно място се чу ,както всяка година, за такъв проблем

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 22:18 от *Hellena*

# 543
  • у дома
Не,не е на ниво НВО 10 кл,има доста материал от 11 и 12 кл-от тази я нямам ,но съм виждала от предишни години.

# 544
  • София
Зная че ООП не може да е второ ДЗИ. Дадох пример за стратегия и съвет за мислене в посока подредби на дзи  като цяло Wink
За хабенето на бала  си права.Нека си изберат специалност, която да ги прави щастлива, да учат с удоволствие и да се реализират успешно с нея.

# 545
Не,не е на ниво НВО 10 кл,има доста материал от 11 и 12 кл-от тази я нямам ,но съм виждала от предишни години.

Имах предвид елементарна като тази в 10-ти клас, а не че има задачи от 10 клас Simple Smile

# 546

Ще пробвам по телефона да питам утре.
Muggle, в първия ред липсва информация (Български език и литература (ООП), 1 задължителен, дата, час). Явил ли се е на матурата по БЕЛ на 21.05?

# 547
Едни дами ме подлъгаха с апероли. Честно казано ми е все тая на какво се яви. Мина
За мен е абсурдна разликата в трудностите и  адекватността на матурите по различни предмети. За нашите деца не е проблем, очевидно, но се чудя кого залъгва(т)ме

# 548
Браво на всички отличници! И успех в университетите, които са избрали.  Чак ми е неудобно да споделям на фона на успеха на вашите деца. При нас положението е такова, каквото се очакваше 5,30 БЕЛ и 5,53 МАТ ПП. Но само с училищна подготовка, без много допълнителни усилия особено по БЕЛ. По математика решава и за предварителния в ТУ  и последния месец може би решаваха заедно една групичка от класа им. Но тези оценки му трябват колкото да завърши. Ако нещо не ни не нужно не се полагат усилия - максимално енергоспестяващ е. Ще видим докъде ще го доведе това.

# 549
  • София

Muggle, в първия ред липсва информация (Български език и литература (ООП), 1 задължителен, дата, час). Явил ли се е на матурата по БЕЛ на 21.05?
Потребителката просто е забелила първия ред.

# 550
Привет, борбени мами!
И ние завършихме успешно и сме доволни от резултатите от матурите. Сега започват другите драми обаче.... издаването на дипломата от училище ще е не по-рано от 20-ти или 23-ти юни. В един от избраните от нас университети крайният срок за подаване на документи е 16-ти юни. Как се процедира в случая? Мисля да пратя сина ни до канцеларията в училище, за да поиска академична справка. Някои от вас имат ли същия проблем?

# 551
  • София
Говорете с училището. Дипломите вероятно ще са готови по-рано и могат да ви я дадат преди официалното дипломиране или поне да ви дадат да си я снимате, за да я приложите. Дипломите също се качват и в регистъра на документите за образование и можете да си я свалите и от там, но трябва да знаете номера й.

# 552
  • София
Редно или не, като човекът не знае ТОЧНО каква инженерна специалност му се учи, не са много вариантите за подреждане.
Но вече имам нужната инфорнация.
Средата мисля е почти толкова важна, каквато беше и в 7ми клас, бал няма как да похабим с този подход. Специалност може да смени, дори и да е при избор на магистратура.

# 553

Да, явил се е и на трета, но изтрих двата излишни реда. При БЕЛ и ДЗИ 3 всичко е наред, има си оценки.
Ще видим какво ще стане, ще споделя.

# 554
От статистиките излиза, че най-трудни са били матурите по география и по предприемачество. А малкото иска в едно училище, близо до нас, в което баш такива ще му бъдат вариантите за матура.
Вероятно се получава така, защото в предприемачески профил отиват деца с по-нисък бал в седми клас, а не заради трудността...
Разсъждавам си само. Много ме е яд, че въведоха това ранно профилиране, хич не е за неориентирани.

Общи условия

Активация на акаунт