Проблем с некоректен наемодател

• 1 469
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, аз и моят приятел решихме да наемем жилище в София в Бояна. Трябваше ни нещо тип едностайно. Понеже той работи в момента в друг град аз се заех с огледите. За зла участ случих на некоректен човек, момче 23 годишно. От обява попаднах на него - пишеше отдавам и от собственик. Уж си казах ще спестим от брокер, да ама не.  Отидох на оглед - имотът е къща и разполага с етаж със стая, отделно баня и тоалетна и коридор, където е кухненският бокс и пералнята. Забелязах на огледа, че има още две стаи, но видях, че са заключени. Момчето заяви, че никой не живее там като го попитах има ли и други живеещи. Заяви, че ще бъдем сами. Нямаше оставени някъде вещи и всичко изглеждаше както го казва. Сподели, че има ремонт, но докато се нанесем ще е свършил.  На няколко пъти после се видяхме да дам депозит и наем. Един път не можех да се видим и поиска да пусна по Изи пей дадената дума, но звъня да ме моли да пусна като дарение, а не като наем. Усъмних се, но вече бях му дала сума, която едва ли щеше да върне. За всичко обаче имам документ, имам и договор. Когато трябваше да се видим за ключа заяви, че трябва да дадем по 50 лева за двамата за вода плюс входна такса 20 лева. И това преди дори да сме получили ключа за имота. А става дума за къща, какви входни такси. Заявих, че преди не е споменал нищо такова, а той едва ли не не ми вдигна скандал. Отиваме вече да се настаним и се шокирах. Мръсотия,  боклук, не беше завършил ремонта, може и когато съм била на оглед още да не го е и бил почнал. Имаше някакви прозорци и боклуци оставени.  Той заяви, че до 7 дни ще свърши ремонта уж. Исках в стаята да има гардероб и беше сложил нещо като лавица не ставащо за нищо с паяжини по него. За мой ужас се оказа, че в съседните две помещения има двама мъже. Имаше и храна в хладилника. Единият заяви, че е майстор и до няколко дни си тръгва. Другият пък ми каза, че е от ноември и не каза общо да е майстор. Тръгнахме си оттам след ден, изобщо едвам изтърпяхме. Тези двамата ползваха банята и тоалетната и не се чувствахме комфортно. Обадих му се на въпросния и той заяви, че двамата след 7 дни няма да ги има и ще им каже да ползват горната баня и тоалетна. Каза, че нищо няма да ми върне, ако решим да се откажем.  Договорът бил за една година, дори да дам предизвестие, ако не сме били 6 месеца там няма да върне депозита. В друг разговор се пазареше, че след 3 месеца престой ще върне депозита. Започна да ме заплашва, когато казах, че по съдебен ред ще потърся парите. Имаше мутренски изпълнения и заплахи "знаеш ли кой съм аз", "не си ми на годините и положението". Юрист провери  че имота не е на негово име. Изобщо въпросният бандит на 23 години няма нищо собствено. Един път ми беше казал, че имат с баща му 10 апартамента и стаи и ги дават под наем. В такъв случай договорът не може да бъде реален до колкото разбрах, защото той не е действителния собственик. Според юриста може да опитаме да даде парите предсъдебно, а дело, ако се заведе може да се точи с години. Въпросният е непреклонен засега и дори се стигна до заплахи и обиди. Не знам вече какво да направя, което да доведе до ефект.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 21:18 от daisy12

# 1
  • София
Пий една студена вода и бягай. И следващия път - с брокер.

# 2
Пий една студена вода и бягай. И следващия път - с брокер.
За жалост и с брокери има проблеми и доста от тях не са читави. Надявам се предсъдебно да клекне, но досега той твърдо отказва да върне каквото и да е.

# 3
  • Далечният изток
Жалба в полицията за измама?

# 4
Жалба в полицията за измама?
И аз си мислех това, но се чудех дали да е полиция или прокуратура.

# 5
  • Далечният изток
И прокуратура може.

# 6
Аз не знам, защо хората продължават да спестяват от брокер... Истината е, че тяхната работа е да намерят жилище, но също и да го проучат. Освен това дават съвети. Те работят това и трудно може да се подлъжат. Често без брокер излиза много по-скъпо отколкото с брокер. (Говоря за добрите брокери или и некъдърни). Просто забрави за тези пари и си намери читав брокер.

# 7
Е, не всички които отдават без брокер са измамници,но явно в София са много изгладнели, знам ли.
 Авторке, такива има в големите градове и не само за имоти и наеми.Измамниците са много.Трябва с подозрение към всичко. Явно не си случила, но занапред по-внимателно .
 В Лондон съм била, там не са ме мамили с депозити и пари (не че няма такива) , обаче на оглед и съм оставала потресена.То луди, то чудеса.
Веднъж една искаше да отдаде под наем стая, в която са вещите на синът и. Той бил си тръгнал, ама не се знаело кога ще се върне😆, всички шкафове пълни с негови вещи. Ужас просто. Всякакви луди има.
И да ти кажа още нещо, да не се прецакаш.Попадала съм на жени, които са установявали че в стаите им има скрита камера. Да знаеш като наемаш да огладаш хубаво.

# 8
Жалба в полицията, сигнал към НАП.
Ако искате, предварително го предупредете, като последна стъпка преди подаването на сигналите, но бъдете готова да изпълните заплахата, защото иначе само ще загубите допълнително тежест в очите му.
Успех.

# 9
Жалба в полицията, сигнал към НАП.
Ако искате, предварително го предупредете, като последна стъпка преди подаването на сигналите, но бъдете готова да изпълните заплахата, защото иначе само ще загубите допълнително тежест в очите му.
Успех.
Вече подадох сигнал в НАП и казаха, че ще направят проверка. Особено с тези суми, които искаше той да изпращам като дарение, а не като наем в Изи пей.
За полицията съм решила също да пусна. Днес адвокат ще му се обажда, аз не искам да звъня, защото е груб и заплашва. Иначе може и адвокатът да му прати и телепоща после.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 10:37 от daisy12

# 10
Много е добре, че адвокатът ще води този разговор.
Още веднъж да ви пожелая успех Simple Smile

# 11
Много е добре, че адвокатът ще води този разговор.
Още веднъж да ви пожелая успех Simple Smile
 Адвокат му се обади, но въпросният хитрец отрича всичко и дори заяви, че този човек не е адвокат. Наглост до безумие. Никъде няма регистрирано нищо на негово име, а той лъже, че е собственик отново и отново. Явно ще трябва да минем по исков ред и с разговори нищо не може да стане.

# 12
  • Далечният изток
Пуснете жалба, още веднъж казвам.
Като го привикат на разпит, може да размисли.

# 13
От личен опит, за съжаление ползването на брокер не е гаранция, че няма да има такива селянии. Съветът ми е - по възможност избягвайте брокерите. Още един съвет - търсете си квартира в по-нормални квартали. Не знам защо сте се юрнали към Бояна, но къщите под наем в уж китните покрайнини на града в България не са като тези в Западна Европа. Ако трябва, питайте по форуми за мнения и съвети за квартири.

# 14
  • София /Абсурдистан
Голям келепир от брокер, няма що. В момента се съдим с една пишман брокерка и с голям кеф ще я осъдя и ще си плати за дяволъка. До там се стигна, а хич не исках да стане така. Масово са некоректни, не носят никаква отговорност за нищо и никаква полза няма от тях. Един читав адвокат ще ви свърши работа и не се занимавайте с тази пасмина брокерите.

Общи условия

Активация на акаунт