Професия учител - 22

• 41 369
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Регистрацията в Google Workspace for Education трябва да се направи от директор. Опитах миналата година да говоря с ръководството и стигнах само до “Да, добре” и до там. Определено доста би ме улеснило, ако минем на Google, но и колегите информатици си държат на Microsoft. Нали сме си имали акаунти всичките. Обаче учениците масово не си помнят монските имейли и пароли.

# 706
  • European Union
Повечето училища нямат домейни, което е задължително, за да се регистрират към гугъл. И спират още там.

Всеки класен ръководител има достъп до монските акаунти на неговите ученици - в НЕИСПУО. Там се виждат акаунтите и кодовете за достъп до дигиталната раница за родителите. А паролите могат да ги нулират само училищните администратори (в повечето случаи с директорския профил).

Аз ползвам училищния профил за гугъл и личния ми за onedrive. Служебните профили винаги крият риск, но поне гугълските са собственост на училището. Майкрософтските са собственост на МОН и там винаги има риск да измислят нещо не особено умно. Както миналата година нулираха паролите на всички деветокласници в страната преди пробните изпити по природни науки. Един вид не забравяйте кой е собственикът, вие сте нищо.

# 707
Докато сме на тази тема искам да попитам при вас как е положението с компютърните кабинети? Имам часове по специалните предмети и компютърно чертане. В кабинета влизат доста ученици и постоянно има проблеми с изтрити файлове и програми. Опитвам се да ги наглеждам постоянно, но няма как. Мислех да предложа на ръководството да се направят профили на всички ученици и даже да дам мой стар компютър за сървър в кабинета. Така всеки ще си има свой профил и няма да могат да трият други файлове. Имам съмнение обаче, че на ръководството няма да му се занимава. Търся и други варианти.

# 708
СДК-тата изцяло онлайн ли са?

# 709
Зависи къде и какво.

# 710
  • София

В СУ лекциите се посещават присъствено, като най-често със задочния поток, но е възможно и с редовния. Изпитите обаче се държат задължително със задочниците.

# 711
Да попитам един въпрос. Взимате ли ваучери за храна? При позната в нейното училище взимат, ние не. Аз харесвам тази опция, защото парите за храна са необлагаеми и наистина поне са заделени за храна.

# 712
Не взимаме. То няма наблизо и къде да ги приложим, а повечето живеем в близост до училището, в същия квартал и сме на двусменен режим. В столицата може да е по-приложимо. Или за пътуващи.

# 713
Ние вземаме, но еднократно в годината. Даже  и на мен бяха дали по време на майчинство, което ми беше супер странно.

# 714
Здравейте,
Може ли информация относно привилегиите на учител, назначен на 2 ч. Какъв брой отпуска ползва, заплащат ли се средства за облекло, има ли право на допълнителни средства?

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 11:55 от petia8804

# 715
  • Майничка
На 2 часа - само лекторски, ако не се лъжа. Даже май и на отпуск няма право.

# 716
На 2 часа, то това няма и половин щат. Не съм чувала дори за някой назначен на 2 часа... Rolling Eyes

# 717
5 часа седмично.
Подписва се трудов договор. Порових в наредбите, но не успях да открия отговори на въпросите.

# 718
  • Майничка
На 2 часа - само лекторски, ако не се лъжа. Даже май и на отпуск няма право.
Самоцитирах се, бъркам, ако договорът е трудов, ще има право на отпуск пропорционално на отработените часове.

5 часа седмично е 1 час дневно, не 2.
Не че е невъзможно, КТ не го забранява, но ако е основен ТД, за една година ще имаш месец и половина трудов и осигурителен стаж.

# 719
На нас също не ни дават ваучери за храна.
Пожелавам на всички успешна година! Ние сме на работа от 01.09 ☕🍀

Общи условия

Активация на акаунт