Професия учител - 22

• 41 996
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
АГ ще ти издаде нещо като служебна бележка ( не знам точното наименование), която да послужи пред работодателя. Носиш, входираш и гледаш сеир. Даже на твое място ще изляза болнични от 15.09, да видим дали ще намери заместник толкова бързо. След като е решил да е велик, значи трябва да успее да се справи от днес за вчера!
Аман от комплексари и властолюбци.
Направо се вбесявам само като чета Rage

# 691
  • Пловдив
Честито, леко и безаварийно!
Ако беше спокойна работата ти щях да ти препоръчам да си работиш, но при това положение се присъединявам към останалите - болничен, гледай си спокойствието и здравето и не го мисли училището.
Аз се чудя защо трябва да се уведомява писмено директорът. Един разговор, придружен с болничен е достатъчен.

# 692
В този случай даже не е нужно да имаш среща с директора. Носиш болничен в човешки ресурси на 15.09 и приключваш. Дали пък този директор коли и беси? Да се оправя, щом е толкова велик. Не разбраха директорите, че за да бъдат те успешни, трябва учителите да са спокойни.

# 693
Щом носиш болничен, няма и да се виждате. Аз даже бих изпратила друг да го занесе. 😃😃
Аз го уведомих писмено, защото излязох болничен месец по-късно. Това към "Злата вещица" Simple Smile

# 694
  • в моя гьол
Злодеида, честито.
Вземай болничен и въобще не му мисли. Колкото и да е отвратен директора, уведоми го да ти търси заместник за началото на учебната година. За болничните не се притеснявай, дори да прехвърлиш 180 дни, след това ще ти издадат с ТЕЛК комисия. Хем спестяваш пътуване, хем стресът изчезва и се наслаждаваш на най-хубавото очакване.
Сега не е време за смяна на работно място. Ще имаш време после да се оглеждаш за нещо по-добро.

# 695
Защо трябва да се кара на инат и да се принизяваш на неговото ниво? Бих те посъветвала ти да постъпиш коректно и човешки(за твое добро и чиста съвест) - кажи си му в началото, за да си търси човек от по-рано, а след това ако желаеш си входирай нещата писмено. А и нека бъдем реалисти - всичко се случва, за добро или за лошо. Пожелавам ти всичко да е леко и безпроблемно при теб, сега си гледаш твоето спокойствие, нищо друго не те интересува. И в никакъв случай не търси друга работа в момента.

# 696
Здравейте.
Извинете, че прекъсвам предходната дискусия, но искам малко помощ от опитни колеги по английски език. Ще преподавам в професионална гимназия с 2ри чужд английски. Новак съм в сферата и имам някои може би глупави въпроси, но...
1. Как преподавате новите думи - с обяснение на английски, чрез синоними, с директен превод?
2. Доколко използвате презентации и снимки в часа, следвате ли стриктно упражненията в учебника?
3. Има ли някъде примерно годишно разпределение за съответните учебници, за да се ориентирам кой час какво?
4. Каква е точно ролята на учителя ментор, който ще ми назначат и какво представляват проверките от директора в часа?
И изобщо всяка информация съвет и т.н ще са ми от полза, благодаря предварително.

# 697
Ще преподавам в професионална гимназия с 2ри чужд английски. Новак съм в сферата и имам някои може би глупави въпроси, но...
Скрит текст:
1. Как преподавате новите думи - с обяснение на английски, чрез синоними, с директен превод?
2. Доколко използвате презентации и снимки в часа, следвате ли стриктно упражненията в учебника?
3. Има ли някъде примерно годишно разпределение за съответните учебници, за да се ориентирам кой час какво?
4. Каква е точно ролята на учителя ментор, който ще ми назначат и какво представляват проверките от директора в часа?
И изобщо всяка информация съвет и т.н ще са ми от полза, благодаря предварително.
1. С обяснение на английски, разбира се. Без значение какво си завършила, щом са те назначили, ти препоръчвам да прочетеш в нета малко материал по методика на обучението на ЧЕ, исторически погледнато (до днешни дни) какви методи на преподаване на ЧЕ има и кои би могла да приложиш в твоя час.
2. Зависи от темата на урока и дали презентацията ще ми помогне или ще им помогне (по-скоро следва да е второто пред първото). Стриктно - не, но обичам да си подбирам упражненията, според целите, които искам да постигна. Зависи много и от учебника. Добрият учебник ми дава идеи за още по-добри упражнения, освен предложените.
3. Има разпределения в Книга за учителя към самите учебници, както и в сайтовете на издателствата (материали за учители).
4. Ролята на учителя наставник е да ти помага, когато имаш въпроси свързани с учебния процес. Проверка от директор в час е с наблюдателна цел.

# 698
ЗЛОДЕИДА, честито! Много хубава новина. Остани си на работното място и взимай болничен. Щом директорът се мисли за велик, нека си намери учител с АЕ от днес за утре. Не ти препоръчвам да пробваш на друго място. Колежка забременя в пробния си период от тези 6 месеца. Излезе в болнични в 3,4 месец и договорът и след това не беше продължен. Жалко.

# 699
Здравейте! Включвам се и аз с въпрос. Търся вариант, в който да можем с колежката от ЦДО да работим съвместно. Да можем да качваме файлове (презентации, документи, работни листи и т.н.), всяка да има достъп до тях за редакция примерно. Опция би било да могат да се правят промени директно на това място. Единствено се сещам за one drive като вариант. Има ли някаква по-добра възможност? Идеята ми е примерно да й качвам листите с домашните там, тя да може да си ги гледа, коригира при нужда, разпечатва и т.н. Както и тя ако хареса нещо, да мога аз да имам достъп без да се налага да си прехвърляме файлове една на друга.

# 700
  • Добрич
Можете да си направите екип само за Вас двете в MS Teams. С акаунтите в edu.mon.bg.

И Google drive може да се ползва, но ще заемат мястото, докато в one drive с монските акаунти можем повече "да се разпростираме".

# 701
Вела, колко е пространството в One drive?
Аз лично повече харесвам Google drive и приложенията. За момента ми стига мястото, хем качвам и снимки от фотоапарата, които правя в училище.

# 702
  • European Union
За личните ни профили и Onedrive, и Google Drive са ограничени. За училищните обаче, няма ограничения. Може и да има някакво ограничение, но дисковото пространство е толкова огромно, така че на практика изглежда неограничено.
Предимство на гугъл е, че много добре е развита работата в споделена среда. Офис 365 може и да дава някаква такава възможност, но вървят много след гугъл. Аз лично предпочитам споделен гугъл документ, когато ми се налага да работим няколко човека върху един документ. Но за съхранение и общо ползване на файлове Onedrive е перфектен.

# 703
  • Добрич
Вела, колко е пространството в One drive?
Аз лично повече харесвам Google drive и приложенията. За момента ми стига мястото, хем качвам и снимки от фотоапарата, които правя в училище.

За Оne drive 1TB.

За Google drive плащам допълнително. За доста неща го предпочитам. Например онлайн тестовете предпочитам там да ги правя.

# 704
  • България, София
За Оne drive 1TB.

За Google drive плащам допълнително. За доста неща го предпочитам. Например онлайн тестовете предпочитам там да ги правя.
Регистрирайте Google Workspace for Education към вашия домейн, безплатен е за училища и дисковото пространство на практика е неограничено - не е необходимо да плащате.

Общи условия

Активация на акаунт