Професия учител - 22

• 41 998
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Злодеида, първо честито!
Значи като прочета за такъв директор и побеснявам! Имам чувството, че само върху по-чувствителни колеги си изливат злобата, как веднъж на мен не ми се падна такъв, та да видим кой кого ще разплаче.
Не се ядосвай и според мен не сменяй сега работното място. Излез в болничен възможно най-рано, а след майчинството не се знае какво ще е положение. Успех!

# 676
  • European Union
А според мен, ако си намериш подходящ лекар, може и да не започваш учебната година. Казваш, че не си млада, постоянно пътуване и близък контакт с учениците, не са препоръчителни. Особено подскачането по дупките с училищния автобус.

# 677
Честито!
Ще ти кажа аз какво направих, въпреки че моят директор е страхотен, но хронологично..
Забременях май месец и края на август, няколко дни преди 1 септември, го уведомих писмено С ВХОДЯЩ НОМЕР и устно! Задължително писмено с входящ номер при твоя казус!! 🙏🏻
Работих многооо малко, защото чакахме едно увеличение и на 1 октомври бях болничен, което ще рече около края на 3 - началото на 4 месец.
Намери си АГ, което ще ти дава болничен и излизай още септември! ❤️ И лека бременност!

Много добре те разбирам, защото аз забременях на позиция, на която не искам да се връщам - гцоуд. Сега от Септември се връщам на работа (1.6г майчинството изкарах), но от другия септември ще търся нормално учителско място.

Успех! ✨🌷❤️

# 678
  • Добрич
ЗЛОДЕИДА, честито и лека бременност!

Навремето терминът ми беше за 11.01. Започнах учебната година и преди края на октомври излязох в болнични. Не съм лежала в болница.

Гледай си спокойствието и не приемай допълнителни ангажименти. Интересно ми е, ако отиваш на работа с междуградски автобус, а не с личен автомобил, разписанието на транспорта позволява ли да отидеш от града в селото и после да се качиш на училищния автобус?... Често практически това не е възможно, защото автобусите с учителите не пристигат преди училищния автобус. Но пък както се казва, "всяко зло за добро", ето още една причина да излезеш по-рано в болнични.

Ако занесеш препоръка от лекар да не пътуваш с автобус, може би ще ти се размине дежурството...

Успех!

# 679
Честито! Според мен директно започвай с болничните, изчакай да стане 15 септември. Щом е такава гадина, няма да ти влезе в положение. При неуспешната ми бременност много исках да работя, след аборта се върнах почти веднага на работа, за да не си помисли някой нещо и да не товаря колегите със замествания. Сега обаче, мисля само за себе си и ми предстоят манипулации, изобщо нямам намерение да се намирам във вирусите. Много обичам децата, но искам да имам и най-накрая свое. Обсъди с твоята аг как да постъпите.

# 680
Arwen, и на теб успех. Да, научаваме се, макар и късно, че работата, дори и да я обичаме, не е всичко, и трябва да мислим за себе си. Малко егоизъм не е излишен!

# 681
Направо си взимай болнични. Изобщо не брой дните. С ЛКК комисия можеш и над допустимия брой дни да вземеш.
Не си струва да се нервираш и стресираш всеки ден с такъв директор. Уведоми го писмено. Даже аз бих входирала и лично бих му го дала. Тъкмо като е толкова оправен, да си намери човек от днес за днес по АЕ!
Някои хора се взимат много сериозно като седнат на по-висока длъжност. И ние ще сме с нов директор от първи, но ВРИД. Човек от екипа е, така че няма изненади.
Честито, лека бременност и на финала едно здраво бебче!

# 682
Злодеида, честита и лека бременност! Направо няма какво да се чудиш, в твоя случай. Simple Smile
Не му казваш на гадния директор сега, а когато ти е кеф - да си търси начален учител с АЕ! Хич не ти трябва да го мислиш такъв човек, който те разревава! Почиваш си няколко години и след това започваш с нови сили в ново училище. Направо като по поръчка ти идва майчинството. Докато си в майчинство ще се оглеждаш за нови обяви, но сега трябва да мислиш за себе си и коремчето си.

П.п.: Това за варицелата било много добро като оправдание, но вече има ваксина против варицела и може някой да се досети. Laughing

# 683
Arwen, и на теб успех. Да, научаваме се, макар и късно, че работата, дори и да я обичаме, не е всичко, и трябва да мислим за себе си. Малко егоизъм не е излишен!
Благодаря! Аз съм ЦОУД, тогава бях в първи клас. Стресът беше голям, бях и с друг класен, който постоянно ми вменяваше вина и правеше изявления, че все се разболявам като има нещо важно. Слава Богу, имам страхотен директор и знам, че няма да има проблем с отсъствия. Има и друго момиче като мен, което остъства за процедури.

# 684
Честито, Злодеида! Изобщо не е моментът за смяна на училището. Както всички са те посъветвали, вземи си болничен още преди 15. 09. и си гледай здравето и спокойствието. Сега най-важни сте ти и бебето!

# 685
Злодеида, честита и лека бременност! Направо няма какво да се чудиш. Уведомяваш директора за бременността и подаваш нужните документи за това, че си бременна. Пускаш си болничен, а той (директорът) ще трябва да ти намери заместник, докато родиш и не решиш да се върнеш от майчинство. И колкото и да е гаден по закон, ако си на постоянен договор, не може да те махне от училището, когато си бременна и в майчинство. Така, че изобщо не го мисли и си пусни болнични преди да е започнала учебната година. По този начин ще си по-спокойна докато родиш.

# 686
Това с варицелата въобще не беше оправдание. Аз даже уверено казах, че съм боледувала като дете. После се оказа, че майка ми не помни. И лекарят директно ми каза, че е рисково. С второто дете преди две години разбрах, че имало тестове, защото точно, когато разбрах, че съм бременна, детето ми се оказа с варицела. Аз изпаднах в паника, а лекарят ми пусна тест и разбрахме, че съм боледувала. Защо не го направиха това преди 10 години с първото дете, не знам.

# 687
Веднага болничен, писемно всичко документирано, че си информирала работодателя си както си му е реда, бебето е най-хубавото нещо на света, всичко друго го забрави, излизай си в болничен и си гледай спокойствието

# 688
Злодеида, много се радвам за теб. Включвам се само да ти пожелая лека и спокойна бременност. Умна жена си, вслушай се в съветите на момичетата.

# 689
Благодаря ви за подкрепата! А как трябва да го уведомя писмено освен този амбулаторен лист?
Да добавя- на постоянен договор съм. Бремеността се води рискова, на 38 съм.

Общи условия

Активация на акаунт