Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 19 066
  • 307
  •   3
Отговори
# 135
O, пак ли черни ? Значи модата , която продуцентката Шонда Раймс наложи с Бриджертон продължава .Определено няма да гледам тогава .Не ,че съм расистка , но мразя исторически некоректни филми и сериали , наложени от неолибералната ( за мен малоумна ) политика на Байдън и компания . За съжаление в Европа това лицемерие продължава . Казвам лицемерие , защото най големите колониални държави , удавили Африка в кръв и нечовечност векове наред, сега демонстрират колко  колко обичат негрите и въобще цветнокожите , а всъщност ги презират  . Нямам нищо против чернокожите актьори , но не искам да гледам абсолютни глупости с тях  . Освен Бриджертон Шонда създаде и сериал ( или филм - не съм сигурна ) за кралицата консорт Шарлот , която е изтипосана като черна . Защото видите ли 5-6-7 поколения назад е възможно тази германска принцеса да е имала някаква малко по-тъмна пра пра пра пра баба с португалска и не знам каква по -тъмна кръв   , което даже не е сигурно . Ами била с къдрава коса . Е, и ? И мъжът ми е с къдрава коса като меринос , слава Богу я носи много къса , ама няма черна кръв , даже е светло рус Stuck Out Tongue Winking Eye
Харесвам сериалите на Шонда Раймс - Анатомията на Грей е от най-любимите ми през годините , но само съвременните , където може да се вихрят фантазиите за афро величие , няма лошо . Но тези глупости с исторически филми ,пълни с преуспели негри в Европа през 18-19-20 век началото  и даже аристократи,  са голяма глупост .

# 136
  • Варна
Аз сега гледам Кралица Шарлот и не е зле, но големи глупости с Вайолет Бриджъртън. Усещам как са го измислили сценаристите. Понеже промениха историята на Франческа и сега я сложат на Вайолет. Оня дето се появи в сезон 3 явно ще е заместител на Майкъл.

# 137
Аз сега гледам Кралица Шарлот и не е зле, но големи глупости с Вайолет Бриджъртън. Усещам как са го измислили сценаристите. Понеже промениха историята на Франческа и сега я сложат на Вайолет. Оня дето се появи в сезон 3 явно ще е заместител на Майкъл.
На Шонда Раймс са хубави проектите по принцип , не се съмнявам . Аз просто не харесвам голямата глупост съпругата на краля на Англия да е черна , знаем ги добре какви са расисти били англичаните и европейците въобще  , дразня се от измишльотините за негърското величие .Не знам дали сте срещали в нета точно негърски расисти /фашисто - националисти в стил нашите македонци( те са най великите на Балканите от древността ) или украинците ( изкопали Черно море и са люлката на славянската цивилизация ) за някакво измислено величие на Африка ( имало велики кралства  в Африка - имат пред вид не арабите на север , а точно негроидната раса )  в миналото . Така е като се шири исторически невярна пропаганда вкл .с такива сериали  . Не разбирам защо всички са с някаква мания за величие  ,точно за минало време  , нещо като нашето ''България на 3 морета '' сега  😅
Аз съм гледала сезон 1 на Бриджертон започнах го случайно ,  бавно загрях за афро героите . Понеже съм гледала филм за една англо-африканска аристократична наследница - Бел май се казваше - по действителен случай и реших ,че на младия  херцог майката е била такава , ама като видях бащата се втрещих и после разбрах за какво иде реч, но не продължих в следващите сезони . Много харесвах Дафни . Впрочем да ви препоръчам един филм с нея и с чаровния Матьо Гууд - Цветна стая .
Извинявам се дългия пост , но с тези нелепици ми съсипват желанието да гледам нови сериали по любими книги и любими  стари версии . Препоръчвам ви Гордост и предразсъдъци от началото на 80те години , хубав е сериалът , макар и не колкото любимият ми от 1995 .Май в Ю тюб го има .

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:15 от Phillipine

# 138
  • Варна
В епизод 1 на Кралица Шарлот се казва че сериала не е исторически. Аз го приемам като част от света на Бриджъртън. Ако искаха да правят исторически сериал едва ли щеше да има герои от измислени романтични книги.

# 139
Да, но има препратка с Лудия Крал Джордж.
То е ясно, че не е исторически. Би било страшна пародия. Не могат да кажат,че е исторически. Той не е такъв. А няма и как да е с този сюжет, модерността и тези герои. Далече са от историческото.
Това си е сериала по книга. Но много измислен, и съчинена наново история, трогнала от самия сериал.
Мен ме дразни,че дават толкова Кралицата. Аз не я харесвам като героиня и като образ на екран. В книгата почти я няма.

# 140
  • Варна
И мен не ме кефи много, а в книгите я няма изобщо.

# 141
Йосарян (Yossarian) от "Параграф 22" арменец ли е или на Хелър просто така му е хрумнало това име?

# 142
  • Бургас
"Продължение" на   "Разум и чувства" . -„Да станеш Мег Дашууд“

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 20:20 от lady Koup

# 143
Здравейте, довършвам Елиза. Подобен на него, със българско аудио или субтитри? Благодаря на дамата, препоръчала Елиза. Много ми хареса🩷

# 144
  • Галифрей
Здравейте, довършвам Елиза. Подобен на него, със българско аудио или субтитри? Благодаря на дамата, препоръчала Елиза. Много ми хареса🩷

Радвам се,че ви харесва ❤ ☺ Класика е този сериал от малка съм го гледала първата ми любима период драма. Колкото пъти да съм го гледала никога не ми омръзвал ❤

# 145
Да, очарователен е💕 може и малко да сменя жанра с криминални.

# 146
  • Галифрей
Е дам и екшън също. Животът на Елиза е едно голямо приключение. Костюмите са направени ръчно и замъците където са снимани са истински, не са снимали в студиа. Всичко да е автентично исторически.

В трети сезон е по време на Френската революция, той е продължение за децата вече големи. Обичам цялата поредица ❤

# 147
А къде може да си гледа трети сезон на "Елиза"?

# 148
  • Галифрей
А къде може да си гледа трети сезон на "Елиза"?
В YouTube видях,че наскоро са ги качили всичките епизоди.

# 149
Ще спомена един филм от преди 20 години, за който не знаех  - "Усмивката на Мона Лиза". Периодът е скорошен, в 50-те на 20-ти век, но смятам, че си заслужава да го отбележа тук. Джулия Робъртс и още много изгряващи и познати ни актриси. Дамски колеж, следвоенно време. Феминизъм и новаторство, стремеж към независимост и правото на избор, борба със закостенели порядки, чар и истинско женско приятелство/предателство. Има го онлайн, дублиран.
Днес имам да си догледам "Сибирският бръснар" на Михалков. Допадна ми лекият хумор в юнкерското училище. По принцип харесвам сюжети, пренасящи ме в онази руска, царска реалност. Ще му отделя тези почти 3 часа 🤭

Общи условия

Активация на акаунт