Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 23 658
  • 343
  •   2
Отговори
# 330
  • Дивата природа
...ежегодния ми обзор: Какво да очакваме...
Филми:
•   Нова версия на „Разум и чувства“ - https://www.imdb.com/title/tt13609648
•   Нова версия на Клетниците - https://www.imdb.com/title/tt35518109/ по=Редна!
•   Highlander – Нова версия на Шотлански боец с Хенри Кавил - https://www.imdb.com/title/tt1235529
охо, Highlander с Хенри Кавил е сбъдната мечта. Дали ще е сериал?
Уж филм на кино първо, ама променящите се положения с компаниите, да не (о)стане директно за домашно гледане! При успех и да има продължения, то и оригиналният Филм№1. си е култов, а последвалите няКолко после са по-зле; сериалът доста разтеглен плюс има фантастично аниме, а си е като за видео-игра. Даже няма потвърдена година и тъй по-добре, да го подготвят и като наближи ще се чуе... Най се дразня като почнат да мислят обратни отзад-напред: някому хрумва идея за екранизация и първата работа е да обявят точна дата (която неколкократно се променя/отлага), билетите в продажба + само остава да "направят" продукта. А не спират да пръскат пари в предварителни реклами и изявления, които дори не ги зачисляват финално в сметката. Колко ефекти да има? = Да!! Интересно е как се пресъздават исторически периоди: подбор на места за снимки, строене на декори, изработване на костюми и реквизити... но в днешно време е изумително колко от тези неща са визуално добавяни допълнително от технологични специалисти - тогава къде е гаранция за качество, за да не се свърши нещо набързо и да изглежда недоизпипано изкуствено, гонещи крайни срокове с детайлна "реалистична" анимация. Нямаш много материални разноски, а виртуални сделки. Известни имена популяризират повече, но веднъж станали звезди чак е шок за една роля каква сума ще са получили. Събери няколко по-големи личности и се увеличават разходи. Режисьор е "дирижиращ", но понякога някой е просто назначен за по-изгодно или притиснат от продуцентите накъде да поеме послание. За пример, Ридли Скот е безспорен визионер, но ако не ви допада "негова" творба - вижте, че никъде той не присъства към сценария, а само представя история. И така накрая от мащабния бюджет, пък после се чудят как не могат да си избият парите: разбира се, че трябва да спечелят повече от вложеното, заради времето отделено. А ако не са останали средства за сценарист -- скалъпват сюжет... Затова продължават да предъвкват класически произведения, поне базирани на писана основа!

Като цитирате мнение и да акцентирате на конкретна мисъл, може да премахнете останалото и/ли да го приберете в спойлер (споменавайки книга не се пуска цялата, а откъса ; ) плюс някои заглавия вече са излезли за вкъщи:
Dracula – на Люк Бесон, Nuremberg / с фенски субтитри
Имението Даунтън 3: Големият финал (2025) вече с проф.превод
The Choral / Военна песен (2025) imdb + trailer => тъкмо пуснати суб: Ralph Fiennes учи хор в I Световна война...
Цикълът на Пендрагон: Възходът на Мерлин * 1-вите 2 от 7 "части" на мини-сериала налични с фен-БуКви
Капките господни - за вино, сезон 2 ежеседмично I.21—III.11 @ПЪЛтв+ офиц.суб imdb
Love Through a Prism - Season 1, Episodes 20: японка учи в Англ. арт академия в нач. ХХ век => красиво аниме, има стил за международно разпространение и се предлага на чужди езици - може да видите трейлъра с избор на аудио+суб на сайта netflix / удобно е да излезе цял сезон наведнъж и всеки да си гледа, колкото може, ама пак за всички епизоди кога да се отдели време. Сериите ги има качени онлайн, ала онези преводи толкова бързи сигурно са автоматични и пак е опция: play.tube/любов-през-призма-s1/List
без превод: филми Il falsario / The Big Fake (2026); 100 Nights of Hero, Train Dreams...
PONIes - s1,eps.8: Emilia Clarke & Haley Lu Richardson, шпионки през Студената война
... Разум и чувства много исках да има нова адаптация 😊❤️
Sense & Sensibility: A Modern Retelling (2025, Nov+)
imdb.com/tt34498581 & TRAILER: you.tube/bGSqJapNyXg
@ целият филм споделен преГледайте на англ: you.tube/vCSFljWCMzE

# 331
  • Бургас
До сега не съм чувала някой да продава билети за филм, който още не е излязал. За Шотландски боец няма обявена дата, още е в препродукция, т.е. снимките още не са започнали.

# 332
  • пустинен пъпеш
Някой гледа ли текущия испански Las hijas de la criada случайно да знае дали завършва с 8 еп.(евентуално това да е само първи сезон), защото описанието създава представа, че ще се проследи съдбата на няколко поколения:"оставя траен отпечатък в паметта на семейството, превръщайки се в източник на страдание и болка, разпространявайки се като фатално проклятие, разбивайки съдбите на много поколения и носейки щастие на малцина."

# 333
  • Бургас
Бърза справка с Гугъл казва, че са само 8 епизода. Втори сезон не е обявен. Пише, че е по книга. Ако тези епизоди обхващат цялата книга едва ли ще има втори сезон.

# 334
Някой гледа ли текущия испански Las hijas de la criada случайно да знае дали завършва с 8 еп.(евентуално това да е само първи сезон), защото описанието създава представа, че ще се проследи съдбата на няколко поколения:"оставя траен отпечатък в паметта на семейството, превръщайки се в източник на страдание и болка, разпространявайки се като фатално проклятие, разбивайки съдбите на много поколения и носейки щастие на малцина."

Аз го изгледах. Както и Irene Adler е писала, епизодите са 8, няма да има втори сезон, защото действието обхваща цялата книга, по която е сниман. Имаше леки промени в сюжета в сравнение с книгата.
Скрит текст:
Българската версия на книгата - "Дъщерите на прислужницата", по която е сниман сериала от утре е на пазара.

# 335
  • Галифрей
Почнах новият сезон  4 на Бриджъртън сега са пуснали само четири епизода. Другите два след месец. Мсилех,че са осем те били общо шест.
Ем не е лошо, доста по-добре е от предишният. Не че помня много 😆 Харесва ми как се фокусираха върху прислугата,  а Софи е много е сладка. Тя и Бенедикт имат страхотна химия ❤ Изглежда светът на Софи и Бен е доста по интересен. Пепеляшка и Елиза в едно. Господаря се влюби в прислужницата.

# 336
  • пустинен пъпеш
Irene Adler и dPova19,благодаря момичета за инфото за Las hijas de la criada

# 337
Почнах новият сезон  4 на Бриджъртън сега са пуснали само четири епизода. Другите два след месец. Мсилех,че са осем те били общо шест.
Ем не е лошо, доста по-добре е от предишният. Не че помня много 😆 Харесва ми как се фокусираха върху прислугата,  а Софи е много е сладка. Тя и Бенедикт имат страхотна химия ❤ Изглежда светът на Софи и Бен е доста по интересен. Пепеляшка и Елиза в едно. Господаря се влюби в прислужницата.

Изгледах и четирите епизода, а си бях поставила за цел всеки ден по един епизод, но не устоях 😄 Бях доста скептична, но този сезон много ми хареса. По- различен е от другите сезони на Бриджъртън и Софи е толкова нежна и аристократична. Също и химията си я има между двамата. Само продължава да ме дразни, че отделят толкова време на Франческа и Джон. Някак си са ми излишни и скучни като двойка

# 338
Позавърнали са се към историите от книгите. Много по-добре е така.

# 339
  • Галифрей
И мен ме дразни Франческа и Джон. От километри си личи,че не го обича сякаш е гнус.
Знам,че трябват да показват и другите те не са ми интересни никак.
За мен Софи и Бенедикт са най-добрата двойка.

# 340
И на мен ми се гледат новите сезони на Бриджъртън (последните два за мен са нови), но май трябва отново да изгледам отначало, че силно съм забравила много от сюжетните линии. Което не е проблем, с удоволствие ще ги повторя.

# 341
И мен ме дразни Франческа и Джон. От километри си личи,че не го обича сякаш е гнус.
Знам,че трябват да показват и другите те не са ми интересни никак.
За мен Софи и Бенедикт са най-добрата двойка.

Да, прекалено време отделят на Франческа. Друго, което ме ядоса е, че всякакви рекламни продукти на Бриджъртън рекламно лице е именно тази актриса. Например в серията бижута Бриджъртън на Пандора са използвали за рекламни лица актрисите играещи Франческа и Елоиз. Защо не участват Дафне и Кейт например?

# 342
"Франческа" реално е най-красивата от всички Бриджъртън, но толкова пък никаква химия да няма между нея и съпругът и, че чак дразнещо. Но ако помня добре книгите в бъдеще ще има развитие Wink

И аз не устоях и снощи си сипах чаша червено, придърпах малко шоколад и си изгледах 4-те серии накуп. А колко ненавиждам така да ми разкъсват сезон не е истина!

Софи и Бенедикт са много готини и хармонични, макар, че за мен едница мярка за екранна химия си остават Дафне и Саймън! Тези двамата бяха много органични, автентични и страстни Simple Smile))

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 20:47 от Agent Provocateur

# 343
Първи и четвърти сезон се придържат най- много към книгите и се получават най-добре.
Историята на Франческа е съсипана безвъзвратно.
Много харесвам книгата на Елоиз, актрисата е попадение и засега има шансове нейния сезон да се получи много добре.

Общи условия

Активация на акаунт