Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 11 367
  • 254
  •   1
Отговори
# 150
Хубаво е, че пускат места, ама предлаганите места явно не отговарят на търсените..., но кой знае, дано се напълнят групите.

В Триадица, след първите 3 класирания имаше над 300 деца набор 2023, които бяха с по 15 точки и над 15 т, които не бяха класирани.

И сега, с отварянето на новата ДГ №156 с яслени групи са пуснали група примерно за набор 2019... вместо да пуснат поне 2 групи за набор 2023.

Да, вероятно ще има желаещи да си преместят детето 2019 от някъде.
Но има доста деца, които няма да искат, защото си имат приятелчета и среда, където са записани или любима госпожа/господин. А и ще има родители, които биха се замислили дали би си струвало за няколко месеца тази смяна, като догодина ще предстои нова смяна, когато почне първи клас. А и градината тепърва назначават персонал и не е ясно кои групи и дали тази група ще стартира от м.септември....

В Княжево отвара нова градина, Филиал на Бор, сграда 2. Има три нови групи за наборите 2020,2021 и 2022 с по 25 места свободни. Сега за класирането на 29.08., ако на някого му върши работа информацията. Няма много желаещи, или не знаят или не искат,така че и от съседните райони имат шанс

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 16:00 от kukli4ka456 ❤️

# 151
Всъщност разликата м/у 23 и 2019 е че за едните е нужен педагог, които се намира една идея по - лесно, а за 2023г е нужен персонал от медицински сестри които се намират доста трудно в цяла България. А сигурно и 2019 са били доста ощетени за кандидатстване и сега успяват да им осигурят група, но това значи, че догодина тази група (персонала) ще поеме набор 2023 в 1 градинска група.

# 152
И че 4та група е задължителна.
Освен, че за ясла се намират трудно, те са и на щат към общината, не към самото заведение. Та е съвсем трудно.

# 153
Всъщност разликата м/у 23 и 2019 е че за едните е нужен педагог, които се намира една идея по - лесно, а за 2023г е нужен персонал от медицински сестри които се намират доста трудно в цяла България. А сигурно и 2019 са били доста ощетени за кандидатстване и сега успяват да им осигурят група, но това значи, че догодина тази група (персонала) ще поеме набор 2023 в 1 градинска група.
Не знам какво е било, само знам, че е супер малоумно организирано и изобщо не върши работа на никого. За яслени групи има стотици чакащи, но те откриват три градински групи с никакви кандидати. За набор 2020 има 4 деца чакащи за 26 места, за набор 2019 - 0 деца чакащи за 26 места. За набор 2021 има 12 деца, чакащи за 26 места.
2020 са деца, които тая година правят 5.
2019 правят 6 години. Ами близко до ума е,че повечето родители отдавна са се установили никъде и не желаят зс една година да си местят децата. Особено пък 2019 сигурно вече и ученици има от тях.

# 154
Абсолютно сте права... но за яслени за жалост това е проблема, липсата на медицински персонал. Както и факта че за набор 20 и 19 е задължително и най - вероятно са им пуснали имейл на тези дето са с компенсации че ако не кандидатстват в даденото детско заведение няма да имат право вече на компенсация. Факт и аз не бих си преместила детето за 1 или 2г, ако вече си има среда и се е установило.

# 155
  • София
В Младост 1 също ще има нова детска градина с яслени групи (по спомен) и са отворили места. Вече персонал дали ще има не знам.

# 156
Тази в Младост 1 не местят ли деца от Сърничка и още една?

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 11:07 от VaniaK

# 157
  • София
Не, местят ги в други детски градини дето нямат места за техните си деца камоли за тия от Сърничка. Една от групите ще иде в Щастие, например.

# 158
  • София
Докато не се промени закона за назначаване на мед сестри в яслите положението ще е такова. В някои градини успяват да вмъкнат група вариант, яслени с педагози, ама не навсякъде... Да благодарим на Такева и на всички останали дето се борят да не се случи тази промяна 🤬

# 159
  • София
Като гледам на каква възраст са по-добре да няма медицински сестри по яслените групи. То изнервено, сопнато, вечно недоволно и вечно децата му пречат. И за тия дето ще кажат, че са така, защото взимат малко пари - няма общо Simple Smile И аз не взимам много, но ако така се държа с хората ще ме изгонят.

# 160
Новата в Младост 1 приема общо 3 групи от Сърничка и Копитце, затова е обявен прием само за 3 набора. Капацитетът на сградата е 6 групи. Догодина, ако е приключил ремонта в двете градини, ще има прием за още 3 групи.

# 161
  • София
Колко групи има в тази детска градина щом се мести из няколко други детски градини в Младост и в новата??
А намерих инфото

# 162
Някои са си криви по принцип, все намръщени. И там е разликата, Вас ще Ви изгонят, но тях не. Защото няма желаещи за техните места.

# 163
  • София
Отвратителни са... Голямото ми дете беше при  ей такива бабки мед сестри, едната беше като Хитлер, на края разбрахме и че са си позволили пошляпване. От първа група нататък имаше страхотни госпожи, бяхме много спокойни за него. За това сега за малкото решихме че ще е частна, той е и ноември и ще е от най малките и при такива бабки не ми се пуска

# 164
На нас може да ни се струва малоумно, но може би това е целта на нова ДГ 156 в Стрелбище -да няма желаещи 🤣 или да са малко, за да не пуснат пълния капацитет на градината, нали нямат и търсят персонал.
Приоритетно от 15ти септ може би ще пуснат само групите, за които има деца т.е. само 2022. 😆
А другите 5-6 групи или ще са непълни или ще ги пуснат като се появят желаещи.
Стотици ясленчета няма да ги класират.
А от класираните ясленчета половината ще се възползват от отложения старт 60 дни. другите ще са съгласни с поетапно тръгване, само и само детето да тръгне на ясла.

Не знам какво е било, само знам, че е супер малоумно организирано и изобщо не върши работа на никого. За яслени групи има стотици чакащи, но те откриват три градински групи с никакви кандидати. За набор 2020 има 4 деца чакащи за 26 места, за набор 2019 - 0 деца чакащи за 26 места. За набор 2021 има 12 деца, чакащи за 26 места.
2020 са деца, които тая година правят 5.
2019 правят 6 години. Ами близко до ума е,че повечето родители отдавна са се установили никъде и не желаят зс една година да си местят децата. Особено пък 2019 сигурно вече и ученици има от тях.

И аз предпочитам да не търсят бабки медицински сестри, които са уморени от живота, и които явно трудно се намират. Да потърсят педагози щом по-лесно се намират, а не да лишават стотици деца от места в държавна градина с яслени групи.
Набор 2023, които са родени първото полугодие масово махнаха вече памперса това лято, а някои и по-рано, и се хранят сами и имат нужда от занимания и игри. А и за смяната на един памперс или да нахраниш дете не е нужно медицинско образование.

Отвратителни са... Голямото ми дете беше при  ей такива бабки мед сестри, едната беше като Хитлер, на края разбрахме и че са си позволили пошляпване. От първа група нататък имаше страхотни госпожи, бяхме много спокойни за него. За това сега за малкото решихме че ще е частна, той е и ноември и ще е от най малките и при такива бабки не ми се пуска

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 14:56 от kukli4ka456 ❤️

Общи условия

Активация на акаунт