Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 22 838
  • 529
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Мили хора, нали правилно разбирам, че ако искам да кандидатстваме в съседен на нашия район и за да имам пълния брой точки по критерий 2, мога да сменя само настоящите адреси на мен и детето? Не е нужно да сменям постоянен адрес и съответно личната ми карта? По критерий 1 имаме пълния брой точки. Аз поне разбрах, че няма разлика в точките в зависимост от това дали постоянния или настоящия адрес е в същия район като градината?

И още 1 въпрос. Как да разбера колко групи от 4-та група в дадена градина завършват тази година, за да имам идея колко първи групи ще разкрият наесен? В сайта на градината нищо не пише. Пише, че имат 8 групи, но не намирам информация колко от тях са 4-та група. По 2 ли би трябвало да са за всеки набор? Става въпрос за ДГ 36 Славия.

Благодаря ви предварително. Hug
Смяната на настоящия адрес е достатъчна за да получите пълните точки по К2 за детските заведения в новия район, не е нужно да сменяте постоянен.

Предполагам имате предвид ДГ 136 Славия (ДГ 36 се казва Пеперуда) - може да се ориентирате за броя на групите въз основа на бройката на децата в даден набор в профила на съответната градина в сайта на ИСОДЗ - набор 2019 (сегашната 4-та група) са 48 деца и има 2 свободни места ( https://kg.sofia.bg/#/kindergarten/133 ) - толкова деца няма как да са в една група, значи са в 2. Щом изпращат 2 четвърти групи, по всяка вероятност (ако няма дълъг планов ремонт или нещо друго непредвидено) ще приемат 2 нови първи групи от септември 2026.

# 526
Много благодаря, Lorena. Hug Да, грешката е моя. 136та ДГ Славия е градината.
Супер, че няма да сменям лична карта. Това ще ме улесни. Най-близката ми ДГ е Славия, а аз живея от другата страна на улицата и съм в друг район. А преди седмица видях и нещо хубаво. Буквално на метри от ДГ Славия се строи нова детска градина за 5 групи. Така че в този район шансът ни ще е по-голям определено. Blush

# 527
Здравейте,
Вчера си направихме регистрация и имаме 15 точки за 80 приказна калина софия. Но сега вече не може да се гледа как е било приемането преди!
Не искам друго само приказна калина понеже живеем в блок до нея! Има ли шанс или е тото 😊 не ме съдете че не искам да пиша други желания. Детето ми е за втора яслена група 2024 набор

# 528
15 точки не са кой знае колко много. Повечето сме с толкова точки. Шанс има, но какъв, никой не знае.

# 529
  • София
то шанса е винаги най голям за първо желание. Как е било предните години не е много от значение, зависи колко деца са родени вашия набор ( колко близнаци, колко породени деца и итн)Когато се отворят местата и се наредят по опашките децата ще можете да видите шанса какъв ви е. Буквално шансовете се променят до последния момент и ще трябва да следите дали ще имате някакъв шанс с 15 точки.

Общи условия

Активация на акаунт