Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 19 566
  • 526
  •   2
Отговори
# 465
  • На изток от Ада
Аз казах че при бх не се спират опити

# 466
  • Sofia
Вера, аз бих помислила за смяна на лекаря. Изписва ти нош па, витамин Ц и дуфастон при падащо ЧХГ.
Да и на мен това ми направи впечатление.
Никакъв шанс да имам доверие на подобен лекар.

# 467
[Разбирам.Бихте ли споделили според вас при ЧХГ- 75.9 на 19.12, ЧХГ- 37.3 на 21.12, ЧХГ- 26.13 и прогестерон- 0.53 на 22.12, правени в друга лаборатория,  кафеникаво зацапване, което се увеличава, точно заради което ме изпрати на ехограф и тогава, гинеколожката, която ме видя ми изписа вит. Ц. според вас какво се преписва, различно от Дуфастон? quote author=Brin de muguet link=topic=1780174.msg50596016#msg50596016 date=1765711597]
Вера, аз бих помислила за смяна на лекаря. Изписва ти нош па, витамин Ц и дуфастон при падащо ЧХГ.
Да и на мен това ми направи впечатление.
Никакъв шанс да имам доверие на подобен лекар.
[/quote]

# 468
Много съжалявам да го кажа, но намаляващо ЧХГ абсолютно винаги се свързва с приключване на бременността.
В толкова ранен етап се говори за биохимична бременност. В този случай организмът се изчиства напълно сам и за Вас усещанията би трябвало да са неразличими от нормална менструация.
Не съм лекар, но добавянето на прогестерон ми се струва, че единствено би забавило абсолютно необратимата менструация. Честно казано не виждам смисъла в това.
Според мен трябва да си пиете фолиевата киселина, тъй като се опитвате да имате дете.
Извън това, не мисля, че имате нужда нито от прогестерон, нито от ехограф, нито от някакъв по-щадящ физически режим. Нито от изследвания от някакъв характер.
Пожелавам Ви следващия месец да е Вашия!

# 469
  • Sofia
Много съжалявам да го кажа, но намаляващо ЧХГ абсолютно винаги се свързва с приключване на бременността.
Не съм лекар, но добавянето на прогестерон ми се струва, че единствено би забавило абсолютно необратимата менструация. Честно казано не виждам смисъла в това.
Точно така.

Дуфастон и Но-шпа се дават за задържане, когато има риск от аборт, не когато вече е настъпил.
Тук падащото ЧХГ означава, че бременността вече е спряла развитие. В този случай е предписан не само Дуфастон (да подхранва приключила бременност), Но-шпа (да предотврати спазмите и да попречи на матката да си свърши работата), но и вит Ц (така за капак хубаво да спре кръвотечението и да не се стигне до спонтанно изхвърляне на емрионалната структура) ooooh!
Не е редно да се дават медиканти за изкуственото поддържане на преустановена бременност Naughty
Аз виждам три варианта : или докторката не е наясно с резултатите от ЧХГ, или иска да задържи бременност, за да може да направи тя аборта (и да й се плати за това), или не е много кадърна.

При падащо ЧХГ нищо не се изписва, защото няма как да бъде спасена една приключила бременност.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 17:07 от Brin de muguet

# 470
  • На изток от Ада
Черпя за рд

# 471
  • Sofia
Честит Рожден ден, Наси!
newsm38  ura  bigdance2
Да си жива, здрава и тази година всичките ти мечти да се сбъднат... или поне само една preggo
Hug

# 472
  • Замък сред облаците
Честита да си, Наси!

# 473
Честит рожден ден, Наси! Желая ти здраве и сбъдване на най- съкровената ти мечта новата година!

# 474

Здравейте, момичета!
Искам да ви споделя какво ми се случи, защото още не мога да повярвам.
Първо, по календар днес трябва да съм 7+0. Обаче заради сигурна късна овулация, съм по-скоро 6+3.
Имах час за преглед за моя доктор за тази сутрин.
Понеже последните ми 4 бременности завършиха с аборт, всичките преди виждане на пулс, а пък от няколко дни ме боли кръста, вчера ме хвана тревожност и реших да си запиша още един час за преглед, вместо да изкарам безсънна нощ.
Отидох в 17:30 и ми казаха, че сакът отговаря на 5+6, но е абсолютно празен. Нито жълтъчно мехурче, нито ембрион, нито нищо.
Само вие разбирате точно какво изпитах. Как си представих, че всичко започва отначало.
Можете да си представите шока ми, когато тази сутрин отидох за часа при лекаря си с готовност да говорим колко да изчакаме и кога да приемем неизбежното....и той не само видя ембрион 3мм, но и ми пусна пулс - 112 удара в минута!
Не знам как ще завършат нещата при мен - 112 удара ми се струват малко. Но само исках да кажа - апаратурата има ОГРОМНО значение. И все пак понякога стават чудеса Simple Smile

# 475
  • На изток от Ада
Успех съншайн!

# 476
  • София
Стискам палци!❤️

# 477
Sunshine_LM , като те прочетох и за секунда дъхът ми спря, защото си припомних усещането и ме стисна нещо за гърлото.
Много, много се надявам и ще стискам палци този път да има щастлив край!

# 478
Много, много ви благодаря!
Дано всичко свърши добре. Дано 2026 да е по-добра за всички ни и да почнем да пишем в други, по-весели теми.
Успех, момичета, и на вас!
Продължавам да се впечатлявам колко много подкрепа може човек да получи от напълно непознати. Сила сте и ви прегръщам!

# 479
  • София
Стискам палци това да е твоето коледно чудо 🍀
И да, зависи и от ехографа, и от уменията на лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт