Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 19 609
  • 526
  •   1
Отговори
# 435
  • На изток от Ада
Съжалявам момичета

# 436
Ами точно определена не казаха , предполагат инфекция, слаба шийка и за офис хистероскопията имаше сраствания отстраниха ги .. , на биопсията също откриха бактерии

# 437
  • София
Петя Атанасова,
Щом в хистологията са намерили бактерии, значи си е инфекция - това е най-честата причина за загуби в тези седмици. Съжалявам. Лекувай се и след това пусни Фемофлор, за да видиш дали всичко се е изчистило. ТМ също да пусне изследване. Най-добре лечението да е и при двамата едновременно, и без контакти докато не се изчисти всичко. Съжалявам ...

Dagny, съжалявам, гуш Heart
Пиши като излезе резултата.

# 438
Ами точно определена не казаха , предполагат инфекция, слаба шийка и за офис хистероскопията имаше сраствания отстраниха ги .. , на биопсията също откриха бактерии
В какви проценти бяха бактериите и от кои видове?

# 439
30-40 % бяха  ganderela i staphylococcus i candida с две лечения Аугментин, микронидазол и микомакс се излекувах

# 440
Правихте ли контролна биопсия?

# 441
Да всичко е чисто

# 442
  • На изток от Ада
Успех с тази б Петя!

# 443
Много благодаря! ❤️

# 444
Здравейте, момичета.

Имам едно детенце на 5г.
След него имам 4 спонтанни аборта - всичките преди виждане на пулс (последния беше преди 2 месеца).
Сега съм бременна за 5ти път. Обаче психически се чувствам направо срината. Редувам временно спокойствие и радост със състояние на паника - стомахът ми се свива, ръцете ми започват да треперят, трудно мисля за друго.
Нямам никакви симптоми на бременност и това ме подтиска и ме плаши. Иначе обективните ми показатели уж не са лоши засега. Моментът на истината за мен ще е на 18ти декември, когато ще съм на преглед и би трябвало да има пулс.
Междувременно обаче мисля, че вредя и на себе си, и на бременността с фиксирането си.
Просто не знам как да се справя с това. Как успявате вие?

# 445
  • На изток от Ада
Чак на 18ти...
Ами трудно се минават дните  аз нямам дете. Имам 6 А
6 бременност също не стигнах до пулс . Спряло развитие в 6та седмица
Но разбрах в 8+6...

# 446
Мдаа. Календарно днес съм в 5 седм.+6 дни.
Овулацията ми беше късна обаче и реално съм в 5 седм. + 2 дни.
В понеделник бях на преглед и с ЧХГ 3750 се видя само сакче 6мм. Дотук обикновено го докарвам.
Сега на 18ти, ако не вляза в психиатрията преди това, ще видим какво е станало.
Много съжалявам за твоите аборти! Установи ли се причина?

# 447
  • На изток от Ада
Аз омах преглед в 6та и после след 20 дни.
Уж имунологичните са били пробвам сега с последната бременност.
Аз също бях с по -късна о . 16 ден...
Извинявай но не можеш ли да идеш на 2ро мнение?
Вож имунологичните може би там е проблема

# 448
Здравейте момичета, посъветваха ми да поискам мнение по моя случай в тази тема.
Накратко - след 4 неуспешни инсеминации и един инвитро опит в България (един ембрион с много лошо качество), се насочихме към Мемориал в Турция.
Там имахме доста успешна стимулация, завършила с три успешно генетично тествани ембриона, като един от тях върнахме в края на октомври.
За жалост днес в 9гс потвърдихме, че ембриона е спрял развитие най-вероятно в 6гс и ще се наложи кюртаж.
Накратко и за профила ни - аз съм с доказана наследствена тромбофилия, като за нея Калчев ми беше казал да пия аспирин преди трансфер и след. В 7гс Тончев ми предписа Клексан с уточнение, че трябва да се бие и преди следващ трансфер - аспирина не бил окей за мен.
Също имах предписание за Зарзио от Михайлова - KIR AA + HLA-C2. Турците не бяха съгласни и включиха интралипид преди транфер и в деня на трансфера.
При мъжа ми имаше доказана Робертсонова транслокация, която заобиколихме със здрави ембриони.
Като цяло нямам представа каква е причината да спре растежа на ембриона.
Лекарката ми каза да спра прогестана и клексана и да отида за преглед след 2 дни и евентуално кюртаж след 5. Не е ли много време?
Като цяло търся съвет какво се прави в такъв случай и какво да очаквам от тялото ми в следващите дни.
Благодаря ви 🤍

# 449
Здравей BeJu,
Съжалявам за случилото се😥
Аз лятото преживях спонтанен аборт,при контролен преглед се установи,че плода вече няма пулс ,бях в 10+6 и смятаха ,че бременността е приключила 10-14 дни преди прегледа.Насрочиха ми кюртаж(вакум)след 4 дни,като до тогава нямах нито болки ,нито кървене.Вечерта преди кюртажа ,започнах да кървя ,силни спазми и реално преди процедурата се бях изчистила донякъде ,но все пак ми направиха и доизчистване.Дано съм била полезна!

Общи условия

Активация на акаунт