Кредит по време на майчинство

• 641
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте. Не знам дали някой се е сблъсквал с този проблем и искам да попитам, ако имам активен кредит, който съм взела преди да забременея, но с времето съм забременяла, а още не съм изплатила кредита си и излизам по майчинство, какво става с този кредит? Всичко ли си остава същото с него или трябва да говоря с банката за да го преструктурират някак си, защото реално вече не получавам доходите, които до момента съм получавала? Надявам се да сте ми разбрали въпроса😅😅. Благодаря предварително.❤️

# 1
  • София
Можеш да провериш дали има как да разсрочиш кредита, но това трябва да питаш в банката, в която е кредитът.

# 2
Теглих ипотечен и потребителски, докато бях бременна. След като родих няколко пъти (по време на майчинството) ме викаха за преподписване, защото сваляха лихвата, но не са казвали нищо за друга промяна.

# 3
  • София
Ако продължаваш да си внасяш вноската, няма проблем за банката.

# 4
Банката не я интересуват твоите проблеми, бременности, майчинство... Тя си иска парите и ако има как да ги внасяш всичко си остава. Но ако не можеш трябва веднага да говориш с тях за някакво разсрочване.  Но като цяло ти си с проблем, не банката.

# 5
  • Melmak
Банката си иска парите и не се интересува от бременностите ти, стига да плащаш. Ако плащаш, всичко е наред. Ако вече ти е трудно с разходите, ходи да предоговориш кредита.

# 6
Преди време имаше застраховки при кредитите за временна неработоспособност.

# 7
  • София
Здравейте. Не знам дали някой се е сблъсквал с този проблем и искам да попитам, ако имам активен кредит, който съм взела преди да забременея, но с времето съм забременяла, а още не съм изплатила кредита си и излизам по майчинство, какво става с този кредит? Всичко ли си остава същото с него или трябва да говоря с банката за да го преструктурират някак си, защото реално вече не получавам доходите, които до момента съм получавала? Надявам се да сте ми разбрали въпроса😅😅. Благодаря предварително.❤️

Плащаш си го Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт