От 11 годишна имам цикъл,сега съм почти на 22. Откакто ми е дошъл за първи път,цикълът ми винаги е бил или нередовен,или липсващ. Едновременно с това имам и хашимото. На 18г ми казаха диагнозата поликистоза и малко след това започнах да пия противозачатъчни 2 години. Спрях ги преди 9 месеца, като в началото ми дойде 2 пъти,след което спря отново. Направихме всички изследвания и всичко беше в норма, с изключение на TSH. Гинекологът ми ми предписа иногинол и ме прати да си оправя първо TSH с ендокринолог и след това да продължавам с добавките,защото от негова страна изследванията са добри. След месец пиене на иногинол по 2 таблетки на ден + еутирокс от 50 ми дойде веднъж, след което решихме да сменя на пикозитол, защото е по силно дозиран мио инозитола. От последния ми цикъл минаха повече от 2 месеца и все още нищо. Реших да изследвам отново TSH и то е точно колкото ми препоръча ендокринологът (2.0). Та въпросът ми е как при условие че всичко е наред цикъл отново няма. От началото на годината досега съм имала само 2 цикъла за почти 6 месеца.
Нямам инсулинова резистентност, TSH е в норма, FSH и LH също, тестостеронът също не е повишен, а яйчниците ми са пълни с кисти и няма овулация. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Не знам към какъв лекар да се обърна вече.
Знам,че предимно изписват Противозачатъчни, но те не са лечение на проблема и не мога да ги пия заради предразположеност към тромби. Сменях различни лекари,но никаква полза. Всички ми казват върни се когато искаш бебе.