Моля помогнете ми… цистит и гъбична инфекция

• 479
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте моля ви за помощ. Преди 11 месеца получих много тежък цистит. Пареше ми страшно много, болеше ме не можех да спя а ходенето до тоалетна беше смърт. Правих си компреси с топла вода, но не даваше особен ефект. Не се записах за гинеколог и това беше най-голямата ми грешка защото се влоши повече. Пих някакъв антибиотик, но той не подейства особено, а тогава ни се налагаше да заминем за Ирландия и точно 2 седмици преди да заминем отидох на гинеколог при жена в Монтана. Тя ни изписа куп лекарства на мен и мъжа ми от които нито един не дадоха ефект, но трябваше да опитаме защото много ме болеше. Изписа ни куп хапчета антибиотици за нас двамата свещички за мен и още много неща. След като заминахме вече за Ирландия изпихме всички лекарства, но ада не свърши той тепърва започваше. Както се сещате секса беше ужасен пробвали сме болеше ме жестоко пареше ми и не можехме да правим секс. А там нямахме документи нямахме как да отидем на лекар и това беше ад. Преди време писах отново в бг мама много хора ми дадоха съвети от които много бяха да се прибера на България аз също много исках повярвайте, но нямах избор. За мое щастие открих една гинеколожка в европейската част на Ирландия тя ми помогна доста. Облекчи ми болките и ми поспря паренето като че ли наистина виждах някакъв шанс да се оправя, защото бях изгубила всякаква надежда. Когато се прибрахме сега в България решихме да си останем тук и тук да си живеем, записах се на гинеколог веднага за преглед и ми казаха, че имам просто обикновена гъбична инфекция. А в началото имах гарднерела, уреаплазма и гъбички. Каквото и да значат първите две, жената от Монтана  ме беше наплашила, че няма да имам деца ако не се оправя. Та след като отидохме последно на гинеколог човека ми каза, че просто се филмирам твърде много и аз се облекчих честно. Отново ни изписаха лекарства същата процедура. Най накрая си мислех, че можем да правим секс нормално правихме го няколко пъти нямаше проблем, но след това отново започна едно парене отново почнаха някакви такива неща и аз много се наплаших постоянно плача и се тормозя заради това защото нямаме нормален полов живот постоянно ми е некомфортно и днес паренето се засили и стана като в началото отново ме боли. Сега сме в Пловдив тук ще си живеем моля ако някой знае някой гинеколог, лекар или специалист в тази сфера моля да се свърже с мен, защото повярвайте ми 11 месеца това мъчение не го пожелавам и на най големия си враг.😢

# 1
Възможно ли е приятелят ти при всеки секс да ти лепва нещо и за това да не можеш да се излекуваш?
Това е само някаква моя хипотеза - но и аз бях в твоето положение с един бивш.
Постоянни цистити и инфекции докато не скъсах с него.
С друг мъж до сега не съм имала такива проблеми.

# 2
Всъщност е възможно затова ако някой ми препоръча доктор или специалист да се изследваме и двамата за да видим откъде идва този проблем😕

# 3
Е то тогава той трябва да се изследва за полово предавани болести, не само ти да се тъпчеш с антибиотици и при следващият секс пак да си с цистит.
Файда от цялата работа няма, ако той не се изследва напълно.
Бившият ми който нон стоп ми лепваше цистити така и не отиде на лекар.
Не мога да си представя що за мъж би правил спокойно секс с теб при положение, че всеки път се тъпчеш с антибиотици, ама на него нищо му няма?
Много важно, че ти си - зле ама секса да не спира, а той по-добре да не ходи по лекари, че да не се окаже, че ти кръшка.
Момиче, това ти е здравето!
Струва ли си заради някакъв мъж да не можеш и да имаш деца в последствие?

# 4
Разбирам но ние сме женени и сме семейство той нямаше къде да се изследва бяхме далече от градовете и затова а сега след като сме в голям град ще се изследваме и двамата благодаря за съвета ти и може би си права може и той да ми лепва нещо той също си го мисли това затова иска да се изследва за да види дали в него е проблема😟

# 5
Може ли някой да опише болката при цистит и гъбична инфекция
Аз от известно време съм със страна болка кръста, яйчниците и парене при уриниране и понякога сърбеж отвътре
Имам час за 18-ти при генеколог

# 6
Може ли някой да опише болката при цистит и гъбична инфекция
Аз от известно време съм със страна болка кръста, яйчниците и парене при уриниране и понякога сърбеж отвътре
Имам час за 18-ти при генеколог

За гъбична инфекция не мога да опиша, но цистит - болка и парене при уриниране, дори при често мен е придружено с кръв в урината, постоянни позиви за уриниране - а количеството доста малко и чувство се едно не си си изпразнил пикочният мехур докрай. Мен не ме болят яйчниците когато имам цистит.

# 7
Вземете си Гинексид пияна от аптеката и използвайте поне веднъж на ден. Единствено това ме спаси, дано и при вас помогне. Препоръчвам го при профилактика и за вас и за партньора ви, освен изследванията, които са задължителни.
Понякога освен от инфекции, може да се получи цистит и от прекалено ароматизирани продукти, които са в директен контакт. ( хартия, омекотител за дрехи (бельо) с по-силен аромат, силно ароматизирани превръзки, душ гелове и тн.).

# 8
А Вие стерилна урина пускахте ли? Ако все пак имате съмнения за цистит Ви трябва преглед при уролог.

# 9
Ако са гъбички - преваряваш 2 литра вода и като поизстине слагаш една ч.л. сода. Изстива и се измиваш. През деня можеш след всяко пишкане да се премиваш с водата със содата. Ако са гъбички веднага ще имаш облекчение.
Мажеш се с Низорал крем или Клотримазин.
Някой правят промивка с вкиснало кисело мляко с вода /айран/ - прекисналото кисело мляко избива гъбите. Бабешки начин е. В аптеките продават Цитросепт - екстракт от грейпфрут - това избива всичко.

Слушай сега - процедурата е следната отиваш при гинеколог, който и да е и искаш микробиология. Даже 2 - в 2 лаборатории с антибиограми.

Пускаш си стерилна урина/ Знаеш ли как се взема стерилна урина?
Мъжа ти също си прави изследвания на урина и там нямам идея как се проверява дали мъжете имат бактерии.

После отиваш при венеролог /това е кожен лекар, който се занимава с болести на половите органи. И той казва как да се лекувате двамате. Понякога хората се презаразяват един от друг. Но може да се презаразяват от кърпите, с които се бършат от бельото си и чаршафите. Понякога правят алергични реакции.
За това венеролог.
За това гладиш всичко - ама всичко - бикини, кърпи, чаршафи.
За това правиш секс с презерватив и ако ползваш лубрикант го заменяш с по-висок клас.
За това не правиш анален секс, поне докато те излекуват, а после само с презерватив.

# 10
Благодаря много веднага ще последвам съвета ви за това с содата промивките съм ги правила и не ми помогнаха даже получих алергична реакция а този Цитросепт как се използва и какво избива гъбичките ли?

# 11
Избива всичко - гъби, бактерии.
Обаче микробиологията е важна !
Ако не се търпи утре при кожен лекар - те са дерматолози.

# 12
Благодаря много 😊

# 13
  • София
Никол,

Ако не си намерила още доктор, разгледай в superdoc - избираш специалност "Акушер-гинеколог", град Пловдив и даваш системата да търси. Виж колко много има.

Разгледай в кои центрове/болници са, кой приема по НЗОК, кой платено, харесваш си някой и записваш час.

Не мога да препоръчам, защото не съм в Пловдив.
По същия начин можеш да търсиш и други специалисти.

# 14
Здравей! Страдах от цистит 4 години и той вече стана хроничен(предполагам при теб също вече е, щом 11 месеца след антибиотик не си се излекувала). Доста тежък период беше също и при мен, ужасни болки винаги по време и след секс. Смених 7 антибиотика, но бактериите се връщаха отново. Ще бъда кратка с няколко най-важни съвета:
1. Задължително посети нефролог, а не гинеколог - аз лично се лекувах при д-р Димитър Николов в медицински център "Хипократ" в град Пловдив
2. Гъбичните инфекции се откриват чрез изследване микробиология при гинеколог, но на този етап мисля, че цистита ти е по-лош проблем и само от него боли след секс и при уриниране - тоест със сигурност имаш бактерия / бактерии в урината
3. Преди да посетиш нефролог си направи изследване на урината (нарича се урокултура и даваш проба на първа сутрешна урина като е много важно да се !!!!подмиеш!!!!! преди уринирането в стерилен контейнер (взимаш такова от аптеката)) , препоръчвам ти лаборатории Писанец , резултата излиза до 3 дни
4. С това изследване посещаваш нефролог, направи го предварително защото така или иначе ще го изисква от теб

И последно, ако се чудиш как се излекувах, моят лекуващ нефролог ми постави ваксина и вече пети месец съм чиста. Антибиотиците няма да те излекуват за съжаление и горепосоченият лекар единствено би ти помогнал. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт