Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 20

• 23 627
  • 362
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Вас как ви претърсват и какво пък толкова си носите в тези чанти, че не искате да ги показвате?
А, де?
Предполагам обичайното, каквото носим всички. И имам усещането, че умишлено се търсят поводи за калабалък и скандали, вместо процесът да протече плавно и безпрепятствено и за двете страни.

# 346
На мен до сега са ми казвали "Извинете, може ли да погледнем чантата? "
Аз казвам - Да! Давам им на тях, ако имам найлонова торба да видят какво има в нея. Те само друпват двете дръжки, надникват казвам ми -" добре" и ми я връщат. Дамските ми чанти само отварям ципа те надникват и това е. Понякога даже не искат да виждат дамската чанта като им дам найлонова.
Аз затова питам как ви претърсват?

# 347
  • Буркина Фасо
Вероятно имаш право да откажеш да те претърсват.
ако е до право  дали някога ще хванат крадци? всичките могат да отказват дори и да са натъпкали вътрешните джобове със суджуци и алкохол.
аз бях свидетел как една майка повдигна бебето в количката и под него сложи набелязаното за крадене. естествено, мина на каса и охрана. аз след това казах на охрана. те я настигнаха до колата където разтоварваше.
какво се е случило след това ... не знам.

# 348
  • Козлодуй
А то си писка на входа ако е в количка откраднатото Simple Smile При нас то си писка, крадеца продължава да върви и е излязал преди охраната да реагира да го спре Simple Smile

# 349
Чл. 30 се отнася за охрана със сключен договор с обекта , който предвижда проверката. Дали някога някой ви е представял такъв, за да удостовери, че има право? На мен никога.
Да не говорим, че трябва да има информационна табела на входа на обекта.

# 350
Не бих дала да ми ровичкат в чантата.
И без туй са толкова малки, че само дъвка мога да скрия.
Какво нося, не е ничия работа. Предостатъчно са им камерите и звуковите устройства.
В повечето малки магазини няма и помен от толкова техника, никога нищо не ми е искано, въпреки че влизам с покупки от други магазини. Само в Била явно може да се подлагаме на унижения. То пък да имаше и причини да влизам.

# 351
  • София
По мои наблюдения охраната не рови и не пипа в чанти и торби. Само поглеждат отвореното и те пускат. Все пак има камери и те трябва да докажат, че си вършат съвестно работата. В Била рядко влизам, не са ме проверявали. Случвало се е в Лидл и Кауфл.- поглеждат и си отминавам. Имах едно зимно яке от Метро - то свиреше от който и магазин да излеза. Редовно го перях, но не изпрах защитата.  Рядко дядовците - охранители се впускаха да ме гонят и проверяват. Накрая ми писна да пищя постоянно и го хвърлих в контейнер на БЧК.

# 352
  • София
Законно ли е касиерките - дори не охрана - да проверяват чантите на клиентите?
И какво се случва, ако откажеш този акт на унижение - непознати да се ровят в личните ти вещи, сякаш си крадец и заслужаваш наказание?
При толкова камери вън и вътре в магазините, взрени охранители, писукащи устройства и какво ли още не... не е ли безобразно да се търпи и тази грубост!?

Не!
Но те си превишават правата. Може би така се чувстват велики....

# 353
На мен ми провериха касовата бележка. Дали съм платила вода 500 мл и едно Зрънчо на фона на сметка от над 50 лв. или съм ги откраднала тези стотинки. 😂 А всъщност касиерката искаше да открадне от мен, като си направи някакви странни закръгления при върнати артикули. 🤓 Вече Лидл изглежда така.

# 354
Не бих дала да ми ровичкат в чантата.
И без туй са толкова малки, че само дъвка мога да скрия.
Какво нося, не е ничия работа. Предостатъчно са им камерите и звуковите устройства.
В повечето малки магазини няма и помен от толкова техника, никога нищо не ми е искано, въпреки че влизам с покупки от други магазини. Само в Била явно може да се подлагаме на унижения. То пък да имаше и причини да влизам.
Не само там, а и в Т-маркет и Фантастико. В последния наскоро деликатна касиерка ми се извини, милата, с думите: "Аз не искам, но ни задължават." Тоест по-големите вериги доста арогантно притискат служителите си да се държат като учтиви полицаи, редом с дейността им на промоутъри по неволя на "вафли и дъвки на промоция?". 

Надявам се, разбирате, че въпросът е принципен. Не е хейт.
Хубаво е да сме съпричастни, кооперативни и над нещата. Но не е ли тази практика всъщност поредно своеволие от страна на лакомите вериги?... Вместо да поработят върху политиките си спрямо клиента и да ползват пълноценно системите си за сигурност, те избират най-лесното и грубо средство. Това влошава още повече атмосферата в магазините им, където ежедневно възникват конфликти от "грешки" - все не в полза на клиента, разбира се. Резултатът: всички страдат от ненужен стрес и си вгорчават взаимно деня.

Колкото до това дали бих си заключила раницата в някое от онези шкафчета - ... Simple Smile

# 355
Размерът на сметката няма значение. В К лично видях майка й баща с две малки дечица, които поощрявани от тях си изядоха разни неща от пекарната, след което случайно се оказах с тях на касата и видях как си прикриха хартиените пликове. Не казаха нищо на касиерката, а в същото време купиха 2 кутии лего по едно за всяко от децата и сметката им беше доста висока.
Ама ако някой охранител или друг им направи забележка още в магазина, ще овикат света и ще го играят "унизени".

# 356
Ако нямате нищо откраднато, защо подобна рутинна проверка я приемате като унижение?
Унижението идва от вашата глава и възприятие, а не от там, че някой си върши работата.
В много магазини няма охрана, кариерите искат такава проверка. И какъв принципен въпрос търсите тук?

# 357
  • софия
Имат право да искат да им покажете съдържанието, но те нямат право да бъркат и пипат

# 358
  • Пловдив
Някъде на промо прах Ариел, Персил прахообразен?

# 359
В Кауфланд има Персил на промоция, прах за цветно

Общи условия

Активация на акаунт