"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 137 548
  • 3 683
  •   6
Отговори
# 3 660
Няма да станем нищо велико. Носим си задниците с нас навсякъде. И цвъкаме.

# 3 661
Стига с това "България е длъжна...."! Не е длъжна, а е поела ангажимент. Няма краен срок за въвеждането, има критерии и готовност на самата страна членка, които ние ги "изпълнихме" само на хартия, не и реално.
Другото важно нещо е, че може членка да получи дерогация, както Дания. Но то за такива въпроси трябват интелигентни политици с акъл и топки, а не подметки... Така ще си и останем в историята.

# 3 662
  • Обран бостан ;)
Стига с това "България е длъжна...."! Не е длъжна, а е поела ангажимент. Няма краен срок за въвеждането, има критерии и готовност на самата страна членка, които ние ги "изпълнихме" само на хартия, не и реално.
Другото важно нещо е, че може членка да получи дерогация, както Дания. Но то за такива въпроси трябват интелигентни политици с акъл и топки, а не подметки... Така ще си и останем в историята.

А, баш.

# 3 663

Според "центурионите" за всичко, което сме постигнали като държава, причината е евроинтеграцията.

Демек, ако я нямаше тая евроинтеграция щяхме да живеем в землянки и да палим огън, като търкаме две сухи пръчки.  

УЖЪЗ. Trollface

Са с новата валута, като станем едни върли еврИпейци, ум да ти зайде. Wink

Пирамидите-банки как не ги помниш? Даже не онези с по 10000% лихва, а уж нормални банки, които просто си фалираха от днес за утре.
КТБ как изчезна?
Ей така всичките ти пари изчезват от днес за утре, даже не можеш да се оплачеш в полицията или на застраховател, че са те обрали до шушка.

Хиперинфлация да ти обезцени парите, докато ги заработваш още.

Чиста работа.

Малко контрол от хора, които си ценят парите,  няма да е зле.

# 3 664
Нищо особено няма да се промени с въвеждането на еврото, нито много добро, нито много лошо, народа си е същия и със и без евро.
И само да намекнa, увеличението на цените не е заради еврото, по-скоро еврото се използва като димна завеса, за да минат негативите на чужда сметка.

# 3 665
Скрит текст:
И как да няма ползи? Изписаха се  мнения, ако бе мастило, да е значително ,тонове, дето се вика.  Левът се клати без борд, пада бордът, Ако не продължи това "връзване" за еврото , защото е такова, ще видим колко струва левът, но не искаме да видим, болезнено ще  е. Не можем събори еврото както можем  лева, малки сме за това. Не получихме заем като Гърция  е все питаха ЩО,   ами защото те бяха в зоната,  а  ни е не. Спасиха ги , измъкнаха се. Не им отидоха  труд и живот в канала като при нас. Занулихме се.  Отделно ползи за бизнеса, дето не разбираме.
Не  е малко и  че се отдалечаваме от  предишното обвързване  на изток. Може да не го искат някои ,но е нужно.
 За джоба на чичо от село няма ползи. За държавата и в далечен план - има.
 Източното влияние не е празни приказки , ако беше, нямаше да се трепят против. И плащат да се спре еврото. Доказателства преки няма ,косвените са много.
Спрете с тази пропаганда във всяка тема. Ако не приемем еврото, ако не купим американските самолети, ако не посторим завод за барут, ако не се въоръжаваме и ............. Все "ако" не направим това и това, Русия ще ни превземе, споко няма какво да превзема, то почти не е останало нещо за превземане, освен една територия, която "в далечен план" не е ясно с какво население ще е.

# 3 666
Нищо особено няма да се промени с въвеждането на еврото, нито много добро, нито много лошо, народа си е същия и със и без евро.
И само да намекнa, увеличението на цените не е заради еврото, по-скоро еврото се използва като димна завеса, за да минат негативите на чужда сметка.

Най -точната формулировка на ситуацията.

# 3 667
  • Deutschland/HE
Мама_Нана, а защо от профилите на организаторите на референдум за лева се лее руска пропаганда и нон стоп се осмива ЕС? Отделно и антиваксърски кампании. Погледни Румяна Ченалова (бивш съдия), Яна Шишкова (пишеше във форума в ученическите теми), сигурно има и други, но тези ми излязоха тези дни.

# 3 668
Мама_Нана, а защо от профилите на организаторите на референдум за лева се лее руска пропаганда и нон стоп се осмива ЕС? Отделно и антиваксърски кампании. Погледни Румяна Ченалова (бивш съдия), Яна Шишкова (пишеше във форума в ученическите теми), сигурно има и други, но тези ми излязоха тези дни.

Да се чуди човек защо такава битка на живот и смърт водят видните бг рубладжии-Ченалова, Недялко, Страхил и цял полк подобни русороби. Дори нищо да не разбира човек, само фактът какви компрометирани и отявлени пропутинисти водят" Битката за лева", на човек му светва колко е важно България да влезе в ЕЗ. Уволненатта за корупция Ченалова! Сега събира подписи за нов референдум. Най-вече открито за излизане от ЕС. Вижте и профила. Архипростата Соня Момчилова, Недялко, Страхил, Симеон Миланов, отрочето на Банев и още подобни екземпляри. Шишкова най-накрая се намери един директор, който я изгони и отърва учениците от нея, сега се е намърдала в Университета да пълни главите на студентите. Същата, която през пандемията "протестираше " от дивана вкъщи, докато колегите и работиха в училище. Заплатата и разбира се, си вървеше. Кой нормален човек ще застане редом до такива морално нечистоплътни хора? Да дойде януари да си отдъхнем най-после.

# 3 669
Не съм запозната с профилите на посочените, не ги следя, не чета във ФБ, не мога да комнетирам.
Специално за референдумите писах много отдавна, ние сме единствената държава, в която народа не се пита за нищо, просто му се налагат готови решения, факт.
Мисля съвсем ясно съм написала причините за влизане в ЕЗ, от там насетне просто си приказваме.

# 3 670
  • Deutschland/HE
Питаха ни за няколо неща, не е било да няма референдуми в България. Референдум за еврото се обясни много пъти, че няма как да има и е противоконституционен.
Ние сме приели еврото първо през 1999г и втори път с присъединяването ни към ЕС.
Не ни е независим и горд българският лев, нито еврото е виновно за състоянието сега.

# 3 671
  • Пловдив
Да разбирам ли, че ако махнем борда и всичко отива под ягодите. Ами тогава за какво точно сме готови и какви критерии сме изпълнили. Начи, пълен лаик съм, нищо не ми е ясно, все ми е едно, не ми е драго, че парите, които харча за едно и също, са два пъти повече в последната година, ама обяснете тая работа с борда. Очевидно и с борд, цените хвръкнаха. То направо избухнаха.

# 3 672
Да, избухнала, няма пари. С борд, ако пък падне не знам.
 Излъгаха, чакаха да  гласуват и почнаха заемите и  разплуването.

# 3 673
  • Пловдив
Именно. Реалната ситуация не съответства на документалната. Не изключвам и чисто българската бизнес практика спекулата. Но, май не е само спекулата.....

# 3 674
Прочетох всичко, което е изписано, но така и не прочетох някое "центче" да напише поне една основателна причина да си сменим националната валута. Една, не повече. Ня-ма.

Ихааа, много избирателно си чел.

Основната полза, писана многократно, е че само така можем да излезем от борда без сътресение и срив на курса. Съвсем не е малко. Освен това се слага край на застраховките от промяна на курса и паралелното договаряне и спестяване в евро.
Другите ползи ги пропускам, защото теб специално не те вълнуват някакви си по-удобно пътуване за българи, повече туризъм и бизнес, по-евтино кредитиране, няма нужда от сметки за сравняване на цени...

Но никой от вас не каза какви са негативите, при условие, че сме в борд, а не сме с независима валута.

Да разбирам ли, че ако махнем борда и всичко отива под ягодите. Ами тогава за какво точно сме готови и какви критерии сме изпълнили. Начи, пълен лаик съм, нищо не ми е ясно, все ми е едно, не ми е драго, че парите, които харча за едно и също, са два пъти повече в последната година, ама обяснете тая работа с борда. Очевидно и с борд, цените хвръкнаха. То направо избухнаха.

Всичко ще отиде по дяволите, защото ще се задействат ирационални механизми. Точно както се задейства свръх поскъпването, за което няма рационално основание. Борсите и курсът на валутите се определят не само по икономически показатели, а и по очаквания, страхове, алчност... падне ли бордът всички акули ще се нахвърлят и всеки ще скочи да се спасява, това ще срине курса. Иначе курсът си е съвсем адекватен, ако десетилетия наред си живеем с него и не се проваляме, а се подобряваме.  Тоест готови сме от много време.

А за цените сама го казваш - с борд или с евро, хвърчат заради маниера на хората. И понеже се очаква да има поскъпване, очакването се доставя.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 19:16 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт