"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 265 921
  • 7 213
  •   15
Отговори
# 7 185
Как юли, нали февруари се връщаше лева 😂

# 7 186
  • Пловдив
Оф, хайда да идва февруари, да оправят цените на 0 и на 9, защото от три пазарувания, центовете не ми ги събира джоба на портмонето. По една шепа стотинки ми връщат. 🤯

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 21:51 от dazel

# 7 187
Защо ги вземаш всичките жълти, по 1 и по 2 поне ги оставяй.

# 7 188
  • Пловдив
Ми то кога да ги оглеждам, подлагам шепата, сипват. Те сега всички лъщят и иди разбери кое е по-медното, в калабалъка, че да го оставя.....

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 19:57 от dazel

# 7 189
От благотворителната кампания"Жълти стотинки" казаха, че вече ще приемат и евроцентове. Аз лично, ако сложат кутия в близост до нас, ще събирам за там по-натам. Сега все още са ми интересни, като всички са с различна картинка. Прави ми удоволствие да ги търся къде са произведени. Може да започна и да си колекционирам - по монетка от вид.

# 7 190
  • Пловдив
Изобщо те ги виждам без очила, но и с очила са толкова ситни, че нищо не различавам. То е ясно, че и аз ще ги събирам в бидони......

# 7 191
Моите наблюдение са че наистина има нерегламентирано вдигане на цените давам следните примери:
Дюнер беше малък 6лв среден 7лв голям 8лв сега са малък 7лв среден 8лв голям 9лв.
Кока Кола 2л в кварталния магазин на разстояние 1 блок от нашия 4.5лв за брой.
Мекици които си купувах от едно място близо до работа. Бяха 1лв броя в средата на Декември ги вдигнаха на 1.50лв сега вече са 1Евро броя. Олио от верига магазини подобни на Фантастико под 3.50лв за брой няма! Бутилирана вода 10л без значение минерална изворна или трапезна започват от 4,99лв за брой есента съм купувал на 3,50 за бр. Днес беше свършило олиото и отидох до същия магазин.Купих единственото което беше на промоция на 2.89лв. Но след като се прибрах се изненадах че бутилката не е била 1л а  0.800л. Вчера ползвах такси от точка А до точка Б. Това разстояние го минавам от 2 години когато ми се наложи. По принцип ми взимат около 5лв е снощи ми взеха 5 Евро! Мога да дам още примери. И да аз съм за Еврото но спекулата е тотална. И за капак Магазините които изкуствено са завишили цените и са глобени от КЗП. Няма да си намалят цените закона не ги задължавал!

# 7 192
И на мен ми е леко трудно различаването все още. Ще свикна. Отчитам, че българските монети в стотинки в минало време вече, са били добре обмислени при създаването им. Жълти -1,2, 5 ст, бели 10,20,50.  Различават се бързо и лесно. Евроцентове 1,2,5 медни, жълто-кафяви, 10, 20, 50 жълти. Близки цветове. И по-трудно от пръв поглед различаваш. Можело е ЕС и ЕК да изучат нашия опит и да направят по-ясна разлика в цветовете.

# 7 193
  • София
И на мен ми е трудно да ги различавам все още, а от Лидл съм събрала много. Мога да зашеметя някой, ако го прасна с портмонето, толкова е тежко. 😂

# 7 194
  • Далечният изток
Антонио, отиди в Кауфланд да си купиш олио по 2,29. Следващата събота в Лидл ще е 2,19. Лева. Водата 10 л в Билла е на 1,99 лв. от сума ти време.

Голям рев.... Как пък аз виждам цените такива, каквито са били, на нещата, които купувам постоянно?!

# 7 195
  • Пловдив
Антонио, ако е на една туба бензин от Кауфланд, трудно ще отиде. Колко пъти да се повтаря, че не навсякъде има Кауфланд. Някак, някои, трябва да приемат, че има и друга България. Ама щом на мен ми е добре, що да ми дреме какво му е на Антонио, па нека му е зле, щом си няма Кауфланд и Билла.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 20:31 от dazel

# 7 196
  • Далечният изток
Ти може ли поне пък веднъж да не апострофираш бе.... Брехххх

Мъж, дето писка колко му е скъпо, не ми го хвали... Не ми е мъжко някак.

# 7 197
Айде, айде, дюнери има, Кауфланд няма. Да пазаруваш от най-близкия магазин, но за сметка на това на по-висока цена, е личен избор.

Да живееш на място без Кауфланд, също е личен избор. По такива места цените не от този януари са различни.

# 7 198
  • Далечният изток
Ми аз в дълбоката провинция имам 2 Кауфланда, 3 Билли и 3 Лидъла... Този човек къде живее, на луната ли?

# 7 199
Цитат
Да живееш на място без Кауфланд, също е личен избор. По такива места цените не от този януари са различни.
Това сериозно ли е.

Годишната инфлация за 2025 г. е 5%, приеха ни в ЕЗ със средногодишната инфлация  2.7%, покривайки критерия ценова стабилност, през юни 2025 г. , а за последните 5 години инфлацията е 40% , като добавим и "закръглянията" на търговците цените си идват съвсем на място и стоят стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт