Нашите орхидеи – тема 46

• 16 574
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас и аз и ще се върна да чета. Имам 20+ орхидеи и не искат да цъфтят. От всичките само две имат цветоноси Rage

# 511
Ето какво отваря при мен 🙂
На тази й се чудя каква е. Мисля, че я спасявах от Фантастико за Спайдър, но сега не съм сигурна дали е Спайдър 🤔 Здраво растение излезе.

Тулканът, който за пореден път удължава старият цветонос.

И Мини Марк от гърците, който беше доста окаян като го взех.

От климатика явно им е сухичко и отхвърлят пъпки при мен 😔

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 19:35 от greis

# 512
  • Мадрид / София
Greis, тази първата е ботаническа (видова) потърси по холандските сайтове за името, че има няколко с различни наименования от този тип.

# 513
  • оттам, откъдето започва България
greis, така ми радват очите, толкова са красиви и нежни, че в момента въобще няма да им запомня имената. Heartpulse

# 514
Прекрасни са!

Greis, тази първата е ботаническа (видова) потърси по холандските сайтове за името, че има няколко с различни наименования от този тип.

Полувидова е, не в видова. Първичен или вторичен хибрид.  Месната е, но си е рядкост. Моите две са от преди почти 20 години от един вероятно  несъществуващ вече склад в Сф под неофициалното име "холандците".

# 515
  • In transit
Greis, прекрасни са!

Това моят герой, на който почти отчупих цветоноса, докато се опитвах да го изправя и ви питах какво да правя с него. Крепи се буквално на една нишка, но това не му пречи да цъфти. Heart Eyes

И още две фалчета

# 516
Благодаря момичета, ще я потърся.
Ето каква е била като съм я купила, малко по острички са били цветчетата и съм решила че е Спайдър, заради окраската. Колко жълта е била...

Общи условия

Активация на акаунт