Шийна радикулопатия и бременност?

• 184
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, надявам се да получа малко помощ и насоки по моят проблем, имам шиен радикулит (шипове притискат нерви) и от време на време изпитвам огромни болки във врата. Ходя всяка година (по два пъти - есен и пролет) на физиотерапия, като намирам доста голямо облекчение в това, но общо взето като дойде момента възпалението досега съм се оправяла само с противовъзпалителни лекарства и гелове. Но в момента съм бременна и то в началните месеци, знам че по-голямата част от лекарствата са забранени, опитах се да повдигна въпроса пред гинеложката си, като тя подигравателно ми обясни как мога да правя две три упражнения за врата и ще ми мине - мисля че е излишно да казвам че не минава от две три упражнения, но както и да е. Има ли нещо което може да облекчи болката ми, може ли да ми препоръчате нещо? Ще бъда много благодарна

# 1
Аз съм с всякакви неврологични проблеми, затова това беше един от първите въпроси, които зададох на моята АГ, когато забременях.
От лекарствата единствените разрешени са Аналгин и парацетамол. Никакви други противовъзпалителни. За геловете, нямам идея за разните там Диклак и т.н. колко са ОК при бременност, аз ползвах само някакви натурални, като тези на Кройтерхоф. Т.е. без противовъзпалителни вътре.
Масажите са ОК по време на бременност, аз си правих през цялата, вкл. и в деня преди да ми направят секцио. Просто като ми стана голям коремът лежах настрани, а не по корем.
За физиотерапия с разни токове и т.н. не съм сигурна, не съм си правила. Правех някакви леки упражнения.
Това е от моя личен опит.
За мен - намери си читав масажист, физиотерапевт, мануален терапевт или някакъв подобен, но с медицинско образование задължително, за да може да помага при кризи, ако има нещо такова изобщо.

# 2
Аз съм с всякакви неврологични проблеми, затова това беше един от първите въпроси, които зададох на моята АГ, когато забременях.
От лекарствата единствените разрешени са Аналгин и парацетамол. Никакви други противовъзпалителни. За геловете, нямам идея за разните там Диклак и т.н. колко са ОК при бременност, аз ползвах само някакви натурални, като тези на Кройтерхоф. Т.е. без противовъзпалителни вътре.
Масажите са ОК по време на бременност, аз си правих през цялата, вкл. и в деня преди да ми направят секцио. Просто като ми стана голям коремът лежах настрани, а не по корем.
За физиотерапия с разни токове и т.н. не съм сигурна, не съм си правила. Правех някакви леки упражнения.
Това е от моя личен опит.
За мен - намери си читав масажист, физиотерапевт, мануален терапевт или някакъв подобен, но с медицинско образование задължително, за да може да помага при кризи, ако има нещо такова изобщо.

Много благодаря за изчерпателният отговор! От лекарствата знаех само за парацетамола, а аналгина течен или обикновеният на хапче? За геловете - тези противовъзпалителните също не се препоръчват, до колкото разбрах. Ще поразпитам за терапевт и масажист, благодаря още веднъж.

# 3
За аналгина - по-скоро този на хапче, но на мен така и не ми се наложи да пия нищо за болки.

# 4
може и инжекция флостерон...на мен няколко невролози ми казаха,че може...аз не посмях,но пък в 33 г.с. слагах 5 бр точно такива за белите дробчета на бебка...
Казаха ми,че може и лепенки с нурофен които се лепят на мястото на болката.

Общи условия

Активация на акаунт