Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 623
  • 900
  •   1
Отговори
# 720
Сладки са доста подсладените, особено ние тук както сме и поотвикнали от "нормално" сладко в по-стандартните сладкиши.
Клипчето вярно е дълго, остава за в някакъв друг момент явно. Ако се сетя за него довечера ще го пусна докато върша нещо друго.

# 721
Оф, аз вече почнах като правя гимнастика сутрин или силова една част вечер с тия клипчета, че иначе нямам време.

# 722
Вечер ми е времето и на мен, особено за неща които искат предимно слушане а не да трябва и да ги гледам. Върша си разни неща из къщи,  аз мога и в съседната стая да съм а не където ми е компютърът, иначе нямам навик да си ги пускам на телефона. Преди няколко месеца най-сетне си открих идеалните за мен слушалки и сега съм много доволна. Предните пак бяха добри и пак безжични но от тези като ушанка, а на мен кръвта ми ври Grinning и ми е прекалено топло с тях. Сегашните са просто една примка зад ухото и не ми топлят, а звукът си е един и същ навсякъде из къщи, тя бърлогата ми не е и голяма. И мога повече неща да изслушам така, дето иначе няма кога.
Неща на английски искат малко повече съсредоточаване понякога, но това от твоя линк ще ми е идеално докото чистя или готвя. С упражненията съм си казвала и друг път че съм шматка, няма никаква вероятност да изгледам чак дълго видео, аз просто не правя толкова Joy

# 723
Някои неща в клипа са ми излишни, та превъртах малко.

# 724
Категорично препоръчвам да се избягват овкусените протеини. То 20 000 съставки в тях и нищо полезно.
За любителите на несладкия шоколад предлагам рецепта, която много ми хареса и е от една немска влогърка.
Скрит текст:
Кето шоколадови барчета без захар

Съставки:
100 грама какаова маса или шоколад от 100% какао
90 грама ядков тахан (аз имах фъстъчен, но за предпочитане е бадемов)
щипка сол
3 супени лъжици непосладен колаген на прах

Начин на приготвяне:
В купа се разтапя на водна баня или в микровълновата какаовата маса. Към нея се добавят таханът и солта и се разбърква хубаво. След това слагате колагена и разбърквате сместа с помощта на бъркалка. Докато е още топла, слагате я във форма за барчета или хартиена подложка за еър фраер. Всичкото това отива във фризера за един час, докато се втвърди и накрая се разрязва на парчета, ако сместа е цяла. Аз я сложих в хладнилника и също се получи чудесно. Ако ви е прекалено горчива и искате подслаждане, може да сложите нисковъглехидратен подсладител по избор.

# 725
Хм, това дали няма да стане и с желатин вместо тоя колаген? Само че тогава 3 лъжици май ще са много за това количество продукти, много трудно ще се смеси и може би ще трябва и малко течност за него.
Трябва да пробвам някой път, ще си я запазя тая рецепта.
Личи си че наближавам цикъл, нали? Joy Не мога да измисля за вечеря какво да си направя че не ми се готви, но заглеждам шоколадови рецепти, сякаш за тях ще ми се занимава...

# 726
Ами то може и с колаген, аз имам. Че се чудя какво да го правя, често го забравям да пия.
Наскоро в не един клип слушах, че от колагена много полза няма, даже никаква. Ползата е за производителите.
Нещо споменаха молекулата и т.н.
Дали и в този клип назад май също се спомена, но може и да бъркам.

Но накрая говореше и за референтните стойности и как се променят с годините.
За него нормален инсулин на гладно е до 5. Повече не. Другото вече индикира проблем.
С възрастта също трябвало да се приема повече протеин.
Той даже често само 1000 калории, но протеина му е над 150. Забравих вече точно колко приема.

Иначе минах покрай магазин на Сила днес да разгледам и да им питам за протеините.
Все овкусен, а тия неовкусените със стевия. Един само ми предложи и уж на промоция 20 кинта половин кило и се сетих да попитам какъв лецитин. И соев. Накрая си каза, че почти всичко е със соя.
Та читав протеин от чужбина. И ако искаме без вкус и без подсладител и соя.
В България няма.

# 727
Така е по рецепта, но не знам дали може да се замести. Аз също не го пия и се опитвам да го пробутвам в рецепти. Помня как си правих преди известно време кето фокача и вместо бамбукови фибри сложих колаген Grinning Ама си беше вкусна и така. Да, знам, заместители ползвам, но при оригиналните ми докарват доста неразположения от всякакъв характер и не искам да си ги причинявам.

# 728
Чак пък никаква полза ми е трудно да си представя. По-скоро това дето някои си представят че лапнат колаген и той направо отива където на тях им трябва е абсурдно, а съм чувала хора точно така да го изкарват, само и само да ти продадат нещо... На мен затова са ми съмнителни и тия настоявания да се взема на гладно, ама чак и кафе да не си пил, иначе не се бил "усвоявал" както трябва. Че то да не е лекарство? Нали трябва да се храносмели и да усвоиш аминокиселините от него, че да си направи тялото ти колаген от тях. Или ще ги имаш налични, или няма да ги имаш. Вече евентуално да е разбит на пептиди, т.е. работата по разпадането му намалява. Но другото не виждам с какво е различно.
А аз споменах желатина, защото той поначало си е частично хидролизиран колаген, а и просто това имам вкъщи. Колаген може и да нямам, ама желатин съм си купила цяло кило Grinning

# 729
Балкай, той че е на прах моя, но има и вит. С.
Което не е лошо. Ако се сложи в храна, ще му удължа срока.
Абе все ще го изпия, ама не мисля да купувам и това повече.

# 730
Да ви кажа, за тези, които пият креатин, може да завиши нивата на креатинин в кръвта при изследвания, който по принцип е индикация за евентуален бъбречен проблем, да си знаете.
Не че креатинът създава бъбречни проблеми, просто се отразява на нивата на креатинин. При мен се оказва точно така - този показател ми е на горната граница. Обикновено ми е на половината на текущата стойност.

# 731
Вчера си правих сусамова палачинка с горчица и филе:

https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.new#new
Иначе през последните дни менюто е все мързеливо: печени във фрайъра пилешки бутчета/пържоли с кожа, наденички, рибно филе, телешки кюфтета, парче кашкавал или филе. За гарнитура маслини, авокадо (от фризера, замразила съм си), малък домат, лют сос или горчица. Не ми се занимава с друго.😂
Елора, твърде сладки са овкусените протеини. Аз затова никога не съм слагала цялата доза. Иначе от скир с малко протеин стават хубави "кремчета".

# 732
Зарибих се от вас и си купих яйцеварка Salter, мерси за който пусна линка. Искам да пробвам и пудинг да си направя, който го спомена може ли рецепта. Идеално е, че е само една порция. Не ми се прияждат често такива неща.
Невър аз понеже взимам по 12-15гр/ден креатин и очаквах, че ще ми е завишен креатининът и ще трябва да се обяснявам на докторката, пък той излезе в средата на референтната стойност. Направо се изненадах .

# 733
Costa, ето:
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.525
Можеш да увеличиш течностите (сметаната и водата) до около половин чаша общо на едно яйце, както и да използваш мляко вместо сметана и вода. За времето на готвене зависи от яйцеварката; хубавото е, че можеш да добавяш още вода, ако не е готово. Трябва да извадиш пудинга, докато е още "подскачащ" (иначе може да стане със зърнеста консистенция вместо с плътна и кремообразна).

# 734
Коста, ти ли беше давала хубав протеин от амазон без подсладител?
Май ти и някъде го запазих, но не го намирам.

Долче, много вкусна изглежда.
Бих спретнала, ама съм алергична към сусам.
Миналата седмица се лигавих с един хумус в който има малко сусам и се чесах до кръв.
Аман. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт