Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 588
  • 900
  •   1
Отговори
# 780
Стотина дни средно, може да варира и това де. И естествено не се обновяват наведнъж всичките и ей тъй да се озовеш с чисто нови, нито пък е само до билковата кръв.
Имам смътен спомен че нея освен на сироп я имаше и на таблетки, ако искаш проучи и този вариант дали не ти върши същата работа.

# 781
Румка, за 3-4 месеца горе-долу. И, както е казала Натка, не се обновяват всичките наведнъж (защото и не умират наведнъж, ами са в различни фази). Ти следиш ли целия железен панел всъщност?

# 782
Не знам за какво се пие тази билкова кръв, но ако има захар в нея, някак си се обезмисля, ако целта е подобряване на червените кръвни телца.

# 783
За повишаване на желязото хемоглобина се пие билковата кръв. На мен лично щеше да ми излезе "златна" като цена навремето, когато подобрявах железния панел (освен сиропения вкус).

# 784
Толкова ли няма железни препарати без захар?

# 785
Има и без захар, но не всички хора търсят без. Някои просто си купуват, каквото им препоръча лекар. А други твърдят, че желязото им се повишава само с въпросната Билкова кръв или пък не могат да пият други железни препарати заради странични ефекти.

# 786
Аз се доверих на докторката, пък да видим. До тук се чувствам перфектно, не съм гладен звяр. Нямам кантар у себе си тази седмица, обаче по роклите усещам, че се отслабва:) не бях кръстосвала крак върху крак от години:) Днес ми се получи смешен първи опит, но все пак за мен си е постижение:)  Също така, успях да се сгъна, за да си лакирам ноктите на краката. Зная , че звучи смешно, обаче до преди месец, за мен това не беше възможно:)

# 787
Желязото и хемоглобина не може ли да се оправят с повече червени меса?
Румка, поздравления и не се предавай, дори и да имаш трудни моменти.

# 788
При дефицити е трудно, защото често причината може да не е само недостатъчното месо, ами и не добро усвояване , обилен цикъл и т.н.

# 789
Ако е сериозен дефицит рядко става с оправяне на диетата. Евентуално тя да помогне да задържиш без дефицит слод като вече е запълнен, което пак не е малко. Но и това не е винаги възможно. Особено за желязото и както и Невър изтъкна че и месечного кървене влошава положението там.
Не знам по какво се избират добавките с желязо, знам само че са различни съединения и там но съображенията кое кога не са ми ясни.

А аз вчера глупости, да ви кажа поне и вие да се посмеете... Диня ми подариха, поне не беше цяла ами резен само. Решавам че тъкмо ще се разпиша за сезона, това лято не бях а пък съм ви казвала как неща дето ги обичам си го хапвам 1-2 пъти през сезона им.
До тук добре - ядох немалко но след нормалната храна. Почти не усетих че съм яла захар, с което направо се гордея - това на гладно сигурно ще ми срита задника ако го изям, отвикнала съм много.
И после вечерта... Като мъжете Joy Не знам дали ми вярвате но изобщо не се сетих че ще ме прати в тоалетната толкова пъти... Ставах през нощта като 50-60 годишен мъж, аман.
Точно преди цикъл съм, доволно подпухнала и си имаше вода за източване и без това. Сега се чудя втората половина от парчето да я изям ли пак така довечера и да приключа Grinning Поне няма да се изненадам този път...

# 790
Аз това нещо, билковата кръв, веднъж го купих по препоръка на близка, защото открай време имам проблем с желязото и феритина. Ей опитах го, щях да умра от сладост и й го подарих Laughing. Едва си оправих вкуса после. Да оправям желязото, като си връщам ИР - не, мерси.
При мен това нещо върши чудеса, но изчезва от аптеките напоследък. Може би защото струва 3 лева и е супер ефикасно:
https://remedium.bg/fero-gradumet-tb-325mg-30br-510/p

# 791
Здравейте група.
Позагубих се Малко но бяхме на страхотна почивка. Накрая леко ми писна че големи жеги бяха а аз на много горещо не издържам. Ама добре беше . На 3тия ден ме хвана някакъв вирус че чак с доктора се видях. Изписа ми лекарства и спрях посещенията в 00 😂
Иначе да. 2 дни се размазах от сън докаго другете отпущаха телеса край басейна ама късмет .
Лошото е че кг- те пак тръгнаха нагоре и не мога да ги спра👀
В чуденка съм ог какво и защо като нищо не съм променяла в храненето.

# 792
Желязото и хемоглобина не може ли да се оправят с повече червени меса?
Понякога има дефицит и на фолиева киселина. А и, ако не се усвоява добре желязото, количествата в месото не са достатъчни.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 23:35 от dolce miele

# 793
Момичета, идвам във вашите редици. Днес ми казаха, че имам ИР, както и съм имала гестационен диабет, но явно лекарят и това не беше отбелязал (заедно с още 150 други глупости, които не съобрази). Родих преди 5 месеца, като бях с боди индекс? (май така се казваше) 31 при забременяването ми, не качих много, свалих ги и после от стрес и похапване май си качих още няколко килограма. Посещението при ендокринолог беше предизвикано от ортопед и понижена или гранична костна плътност, което за годините не е ок... абе... мазало отвсякъде... Щитовидната също е с кисти, ноо хормоните са ок. Сега спешно правим диета с калориен дефицит - за фитнес/пилатес няма да стане, че скъсах менискус, опитвам се да спазвам до 1500 калории на ден, че нещата не са добре и първите 10 килограма трябва да са бързи. Останалите 15-20 може и по-бавно.

С мм мислехме след година да започнем опити за второ, но това може и да се отложи...

# 794
Като първо да кажа, че тук не броим калории.
С пържоли и кюфтета и да искаш, няма как да преядеш.

Общи условия

Активация на акаунт