Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 591
  • 900
  •   1
Отговори
# 765
Балкай, изследвала ли си се за дефицити?
hrupka, изглежда вкусно, но според мен точно за "сандвич" ще е трошливо.🤔 Но може би зависи от това как точно са подредени тиквичките.
Аз днес бях на пилешко бутче с кожата и маслини, парче кашкавал. Чак за вечеря ядох, преди това не бях гладна.

# 766
Питах за дефицити на витамини, отговориха ми ясно и категорично, че не било нужно.

# 767
Витамн Д, К 2. Но те далече от магнезия.
Не съм видяла, ако си споделяла колко ти е Д. Но аз вече не срещам човек, който да държи оптимални стойности без да пие.

# 768
Магнезий пия само вечер, а сутрин Омегата. Първото вече няколко дена го пропускам, трябва да наваксам.
Може и в България да се тествам.

# 769
Най-добре тествай каквото можеш щом ще си идваш. За Д и б12 и прочие де, магнезий и омега 3 си вземай, за тях няма какво да се чудиш. Омегите наистина накои са грамадни, ако поръчваш от iHerb обръщай внимание - на повечето е показан и размерът на капсулата, буквално снимка до линийка да видиш. Но примерно повече от 1000мг от тях вече го считай за голямо, повечето хора ще му се намръщят. От магнезиевия цитрат до 150-200мг магнезий в една капсула бива, даже 200 вече е над грам цитрат и пак отиват към големи. Има и варианти да не са на капсули - омегите примерно течно масло, а цитрат и на прах може (с уговорката че неовкусен е гадно блудкав и не всеки би го пил, аз съм му свикнала вече).

# 770
Аз съм взела големи опаковки от 365 таблетки, ще си ги изпия. Може от iHerb да взема Витамин Д, само че не знам дали да е в комбинация с К2 или и двете поотделно. И колко часа разлика между него и магнезия минимум трябва да има?

# 771
Абе пий си магнезия сам вечер а пък Д и К2 през деня с храна. Закуска/обед - когато ти е удобно. Омегата с тях и тя с храната.
На магнезия му пречят и кафе, и някои други добавки - най-чиста работа е вечерта самичък, той не ти трябва и с храна да е така че това не те бърка. Ако вземаш витамин Ц гледай поне 2 часа от кафе, ама него недей вечер че някои хора ги ободрява.

# 772
Една рецепта за чийзкейк от темата за тренировките на Like_Smoke:

"1 чаша котидж сирене
1 чаша кисело мляко - може по-висока масленост, за да не е съвсем водно
2 яйца
1/4 чаша какао - аз слагам 1/2, защото обичам да е мноого какаово
1/2 чаша подсладител - ксилитол/еритрол или също толкова захар/мед. Подсладителите обикновено не са толкова сладки колкото захарта и меда, така че може малко отгоре да ръснеш, ако искаш да е по-интензивно
2 супени лъжици нишесте - трябва да има някакъв сгъстител, все пак, аз ползвам обикновено неовкусено
ванилия или някакъв аромат, който обичаш
2 дози протеин - аз толкова добавям, но в оригиналната рецепта няма, не се отразява по никакъв начин на консистенцията

Всичко се разбива в блендер/миксер. Изсипваш в тавичка с хартия, печеш на 160 градуса без вентилатор за около 40-50 минути - времето зависи от това колко големи чаши си ползвала и колко ти е размера на тавичката. Аз действам на око - да хване коричка по края, но центърът да бъде като желе.
Охлаждаш, мяташ в хладилника и след няколко часа ядеш. Ако не ме мързи правя отгоре някакъв плод - боровинка, вишни с малко подсладител и чия на котлона, за да стане като заливка, но и без това може."

Аз вместо нишесте сложих 2 равни сл хуск и си стана екстра, както и 2 дози неовкусен суроватъчен протеин. Не ми се вадеше миксер и разбих с тел, та котиджът ми остана на парченца.
ChatGPT ми дава 844 ккал, 141 на парче ако се реже на 6 и 2,1 гр. въглехидрати на парче.
Следващия път, ще го мина с миксер и ще му сложа от лидълския 85% шоколад на едри парчета. Пекох 45 минути и стана "потеклено". Бучках с клечка, докато не остава по нея. Нещо не ме кефят желета.

# 773
На мен ми изписаха билкова кръв по 30 мл на ден общо 500 мл. Прочетох че подобрява качеството на кръвта, аз си представям че подобрява увредените червени кръвни телца, които са увредени частично от захарта.

# 774
natka, аз мисля да намаля кафетата до едно дневно. Цените скочиха рязко, а и моят автомат не е първа младост вече. След 5 дни почвам кето и може да си правя бронирано кафе с 10 грама кокосово и няколко MCT масло за енергия. Само на зелени зеленчуци трудно ще изкарам, доматите са ми огромна слабост. Може да ги огранича до 1 на ден, че 100 грама са 4 грама въглехидрати.
Друг остава въпросът за отпуската през октомври и как да намаля максимално щетите. За съжаление аз съм доста тежък случай и всяко по-сериозно отклонение ме удря директно в главата или в стомаха. Винаги имам болкоуспокояващи в раницата, но понякога и това не помага, особено ако е сериозна мигрена. Това е причината за решението ми да мина на кето за един месец. С този режим я държах настрана, но миналата седмица пак ме удари. Не искам да си го причинявам отново, че не се търпи.

# 775
Оо, напълно те разбирам за мигрената, отвратително нещо е. Щом те оправя кетото - струва си. При мен се задържаха години без кризи и на по-либерално хранене а не чак строго като, но това си е индивидуално при всеки какво и колко. Но пред алтернативата цял ден да повръщам от болки дето само с обезболяващи с рецепта се повлияваха, че и после още 1 ден да не съм на себе си от изтощение... Мне, каквото е нужно да махна - не ми се яде чак толкова, все има какво друго. За отношението на околните не ми се говори, имах даже шеф за когото мигрена означава просто главоболие и "що не изпиеш един аналгин и да мирясаш", а аз от мъки нямах сили и да го наругая даже.

# 776
От мен един неделен Рататуй 😋

# 777
На мен ми изписаха билкова кръв по 30 мл на ден общо 500 мл. Прочетох че подобрява качеството на кръвта, аз си представям че подобрява увредените червени кръвни телца, които са увредени частично от захарта.
Не точно.😉 По-скоро подобрява качеството на новите клетки. Това, което се е гликирало вече заради висока КЗ, ще си остане гликирано до края на живота на съответните клетки.
Гущер, според мен е нормално чийзкейковете да са сочни.🙂

# 778
Тъй де, сочно до потекленост, а не сочно до разтичане. То въпрос на вкус, де... Simple Smile

# 779
На колко време се обновяват пустите му кръвни клетки? Много ми е сладко това нещо, пия го с чаша с вода

Общи условия

Активация на акаунт