Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 613
  • 900
  •   1
Отговори
# 750
В Кауфланд има ленено брашно на Балчо, а също и микс от лен, сусам и слънчоглед, които са все обезмаслени. Незнайно защо обаче едното е при други алтернативни брашна, а миксът стои при добавките за печене.😅 Може би, защото на опаковката пише "микс", а не "брашно", но все пак ми е странно.

# 751
Този купувам https://amzn.eu/d/eDT0xDw
Невър и твоя не е лош, но аз лецитин не искам
За мен лецитинът е допустим компромис в случая, иначе и аз предпочитам без, но цената му е повече от двойно по-висока от на другия. Някакси не ми е оправдано.

# 752
Невър и този ми допада. Ама и този май до бг не може, ех жалко.
Ама и цената не се вижда.
Е може ли такива ограничения да има.
Коста, вярно че и твоя не ставаше да се поръчва.
Слънчогледовия  ще го преживея, но не и соев да има.

Arwen, от ихерб става. Почнах го, но в кефир няма да го слагам, не ми прави добър вкус. Аз си обичам да си усещам кефирения вкус, та ще го разтварям само във вода.

# 753
  • Sofia
От днешните изследвания глюкоза 4.37,   инсулин 8,09  вит Д 59.4 при реф 50-120 и то не съм го спирала преди изследването.
Преди година започнах с глюкоза 5.4  и инсулин 17. Обаче преди 6 месеца инсулина беше 6. Защо така пак нагоре? Не съм прояла въглехидрати.

# 754
Е, той също като КЗ е моментна стойност, не стои един и същ. Между 6 и 8 не е и толкова голяма разлика, от един порядък са пак.
А и съм срещала твърдения и че в последната фаза на месечния цикъл примерно ставаме естествено леко резистентни от прогестерона, виж си по кое време си изследвала ако искаш. На мен ми звучи логично, всички знаем как се отразяват прогестеронови препарати на ИР.

# 755
Кaren, не е голяма разликата в инсулина все пак. Той не е някакво фиксирано число винаги. Както КЗ е динамичен показател и могат да му влияят доста неща, по същия начин горе-долу е и инсулинът. В лабораторията хващаш моментната "снимка" на КЗ и инсулин.🙂
П. П. С Натка сме писали по едно и също време.🙂

# 756
  • Sofia
Първи ден след цикъла. Това коя фаза се води? Не е голяма разликата между 6 и 8  но бях с нагласата да е станал 4. Joy

# 757
Напълно е възможно в някаква част от деня да се доближава до 4.

# 758
Първи ден след цикъла. Това коя фаза се води? Не е голяма разликата между 6 и 8  но бях с нагласата да е станал 4. Joy
Не е от това значи, говорех за примерно седмицата преди началото. Да, точно когато ни се иска все да папкаме и да нанкаме, но може и да сме твърде нервни за второто Grinning Пак прогестеронът е "виновен" и за тия неща. И за него трябва повече магнезий и още разни неща дето ги има в какаото, та това да искаме шоколад тогава не са гевезелъци, ами е обосновано нАучно! Joy

# 759
Да питам, защо слагаме желатин в желатиновата баница след като желатинът престава да е желатин над 60-70 градуса? Някакви безценни качества ли има? Преди малко направих една тава без и няма разлика в обем, консистенция, вкус. Омлет като омлет! Simple Smile

# 760
За мен си има разлика в консистенцията, иначе ясно че желе няма да стане. А това че не се желира да не те бърка, те аминокиселините в него не се губят. Като свариш пача или костен бульон да не би да спират да са ти полезни понеже са над тия градуси? Колагенът по същество е хидролизиран в някаква степен желатин - той затова и не се желира.
Пък омлетът си е супер всякак, със или без желатин, ти като не искаш не му слагай.

# 761
Гущер, желатинът придава малко по-различна консистенция на омлетите, а и вдига малко белтъчините. Иначе все си е омлет на вкус.

# 762
Е, той вкус негов си няма наистина. Ама в "баницата" като го метна направо в сместа за омлет, после стои леко на хвърчила такова, абе прилича малко и на вид на баница Grinning Това ако не съм се супер престарала и да е много добре и равномерно разтворен, че понякога така ме кара... Добре че бързо ми омръзва и най-често не успявам чак така. Виж ако забравя бакпулвера - и с желатин, и без, си е все същия омлет.

# 763
  • София
И това изглежда мнооого вкусно, а и може да се варира с плънката https://www.facebook.com/reel/1100419491976334

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 21:19 от hrupka

# 764
Аз нещо не се разбрах с желатиновата баница. Може да опитам с колаген да я направя, но скоро няма да е. За утре съм планирала точно омлет за закуска, мисля да го намажа с намачкано авокадо, а отстрани малко зеленчуци. Днес се опитах да правя ОМАД с по-стабилна късна закуска, провалих се брутално и изядох света Grinning За "наказание" днес две тренировки, от HIIT (уж за начинаещи) направо щях да пукасям.
А да питам - от кои хранителни добавки сте доволни? Имам магнезиев цитрат и Омега 3 на Natural Elements, вторите са направо грамадни като капсули. С какво друго трябва да се снабдя?

Общи условия

Активация на акаунт