Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 585
  • 900
  •   1
Отговори
# 795
Абе отначало не е невъзможно и с тях да прекалиш, но така или иначе не от тях се дебелее, камо ли от инцидентно преяждане. Апетитът се регулира след някое време на режим - тогава идва свободата и спокойствието да не се чувства човек гладен и да не брои времето до следващото хранене, просто не го мислиш.
Но да, мръвките не са страшни щом няма въглехидрати заедно с тях. И си права че в тая тема не обичаме да стоим гладни, добре си се гледаме Grinning

# 796
На мен ми изписаха билкова кръв по 30 мл на ден общо 500 мл. Прочетох че подобрява качеството на кръвта, аз си представям че подобрява увредените червени кръвни телца, които са увредени частично от захарта.

Румка, аз не бих разчитала особено на билковата кръв, пиша от опита ми с чичо ми.
Той е с атрофичен гастит, желязото му падаше до 3 единици, хемоглобина до 30 и като падне-хайде на системи с желязо+ преливане на кръв. Допълнителни витамини пиеше, ама те не помагат, ако няма достатъчно белтък както е при него. Та и на него му препоръчаха билкова кръв, лежа ен брой пъти за преливане, въпреки безбройните шишета с билкова кръв, купувани и от мен и от него. Лекарствата съдържащи желязо пък му дразнеха стомаха-болеше го, макар и на нахранено, докато не се сетих да му купя железен фумарат:
Скрит текст:
https://fitness1.bg/minerali/swanson/iron-ferrous-fumarate-18-mg/32658?_gl=1*6847jr*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwv5zEBhBwEiwAOg2YKIABCqay24-XkjR8qkwNFsheF4D00BKLuX42LnAgl52BYQ1_GTzreBoCoIUQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADNhaG5adL6tPjPQz7_U1f63X6WfZ
. Има го и в Ремедиум. Той няма проблем с кръвната захар или с инсулина, та не сме се водили от тази гледна точка.

Вчера се поизложих. Изядох за вечеря 900 мл сладолед и днес сутринта кръвна захар-6,1. Иначе се движи около 5 и нещо.

Влизам да попитам някой купувал ли е желатин от Метро на Шеф и по колко грама на ден пие?
Няма никакво описание за белтъчини ( какви аминокисленини съдържа), евентуално въглехидрати или мазнини.

Мери ли сте кръвна захар след него и след колко време? Нали уж са по-къси веригите на желатина в сравнение с протеина.

# 797
Аз използвам този желатин, но не го "пия" като хапче а го влагам в храна, така че не съм точно по питането... Това е хранителен продукт, а не хранителна добавка че да го описват по такъв начин.
В сайта на Тримарт съм виждала някакви схеми описани под желатините които те продават - телешки и свински имат. Ако искаш погледни там, другаде май не съм срещала чак така.

# 798
Аз използвам този желатин, но не го "пия" като хапче а го влагам в храна, така че не съм точно по питането... Това е хранителен продукт, а не хранителна добавка че да го описват по такъв начин.
В сайта на Тримарт съм виждала някакви схеми описани под желатините които те продават - телешки и свински имат. Ако искаш погледни там, другаде май не съм срещала чак така.

Благодаря! Тези чужди лекари за които имам абонамент твърдят, че е даже по-добре да се пие желатин, отколкото протеин, заради по-лесното разграждане. Аз не бих си купила, но ми донесоха. Дано да е на Шеф желатина от Тримарт, че на този не пише нищичко.

# 799
Аз използвам желатин също към храната, понякога и в кафето слагам (но в студените сезони, сега не). Нямам дневна доза и не го консумирам ежедневно. Обаче мисля, че профилът му на аминокиселини не е пълен, в смисъл става за леко вдигане на белтъчините, но не може да замени например месото.
За протеините на прах също знам, че не всички са с пълен аминокиселинен профил (даже май съм чела някъде, че в евтините протеини добавят и желатин вместо по-скъпи суровини).

# 800
Е, не е на тази марка там, разбира се - тя си е събствена марка на Метро и си го продават те... Не знам доколко могат да са различни чак толкова.
А профилът аминокиселини на желатините е като на колаген по-скоро, а не като на примерно млечен, суроватков и прочие каквито обикновено приемат заради самия протеин. Странно ми е ако лекар ги е говорил като заменяеми... И пак не разбрах с каква цел е цялото нещо.

# 801
Е, не е на тази марка там, разбира се - тя си е събствена марка на Метро и си го продават те... Не знам доколко могат да са различни чак толкова.
А профилът аминокиселини на желатините е като на колаген по-скоро, а не като на примерно млечен, суроватков и прочие каквито обикновено приемат заради самия протеин. Странно ми е ако лекар ги е говорил като заменяеми... И пак не разбрах с каква цел е цялото нещо.

Чувала съм го от Ерик Берг това и още някой, точно че е като колаген, но с по-къси вериги на аминокиселини и по-лесно се разгражда.
Защо някой с проблем с кръвна захар и инсулин ще пие суроватен, млечен протеин ми е неясно.

# 802
Ако е там въпросът, протеинът по принцип се яде , а не се пие...
Отново не разбирам какво точно искаш ти - обикновено който набляга на желатин или колаген, търси определени ползи от това - кой заради стави, кожа/коса/нокти и като цяло колаген в тялото, кой заради глицина и ползите за стомашната и чревната лигавица, кой друго.
Ти обаче говориш да е вместо други протеини, които естествено са с различен профил и не разбрах последно ти с каква цел си решила да го "пиеш" и какъв е този доктор дето казва че е по-добре от други протеини.
Нещо има което ми убягва явно.

# 803
natka, пия колаген, т.е. аминокиселини, защото чисто физически не мога да изяждам по няколко пържоли на ден за да имам необходимия за организма ми белтък. От 100 грама месо се усвоява около 20 грама чист белтък.
Тъй като искам и да понапълнея няколко кг сметнах, че ми трябват около 110-120+ грама чист белтък дневно.
Само от пържоли и т.н. не става. Затова допълвам с аминокиселини. До сега от колаген.
Лекарите, които слушам и им се доверявам твърдят, че желатина не отстъпва на колагена от към съдържание на аминокиселини.
Случаят с желатина от Метро е, че не са изписани кои са аминокиселините, количеството им и само това ли съдържа.
Желатинът е на прах, няма как да го ям, а и на етикета пише да се разтваря във вода.
Колагенът също го разтварям във вода, на прах е, не го ям.

# 804
Напълно нормално е че не е описан както на теб ти се иска... Нищо на пекарския щанд не идва с такова описание, не само в Метро. Предполага се че е близък като профил до колагена така че за това са прави.
Но не смятам че колагенът се покрива като протеин с този от месо или яйца, а ако правилно те разбирам ти тях искаш да заменяш или поне част от тях. Това е което ме обърква в случая.
А и ти колко желатин смяташ да изяждаш ежедневно? Той като се разтвори във вода става на желе, което пак си е засищащо, ако и да не е особено вкусно само с вода.

# 805
Не, не искам да заменям храни от сорта на месо, яйца, риба. Искам да допълня.
Защото иначе трябва да ям по 2 големи пържоли сутрин, обед  и вечер всеки ден, а не мога да погълна такова количесто. Ако можех нямаше да искам да напълнявам. С ИР съм, други храни не са ми опция.
Не съм напълно убедена, че при сегашното качество на храните, колагенът не е достатъчен като аминокиселини.
Колагенът, който купувам съдържа 20, а тези, които няма ги приемам отделно.

Това ми беше и въпросът: някой от редовните потребители тук пил ли е желатин и по колко като количество.

# 806
Една голяма пържола невинаги е 100 грама (дори в сготвено състояние).
Не знам някой тук чак ежедневно да приема желатин.

# 807
Една голяма пържола невинаги е 100 грама (дори в сготвено състояние).
Не знам някой тук чак ежедневно да приема желатин.
Да, така е.
Само дадох пример от 100 гр колко се усвоява.
Мислех си, че ако има хора, които тренират допълват я с колаген, я с желатин.
Затова попитах.

# 808
Мисля, че трениращите допълват направо с неовкусен протеин.

# 809
Не мисля че ще има кой да ти сподели такъв опит... Предимно е като колагенова добавка и съответно говорим за по няколко грама на ден, а ти търсиш доста по-съществени количества протеин да замениш с него и то ежедневно.ь
Другият проблем на желатина е че се прави от кости и то предимно от големите такива. А в тях се отлагат и тежките метали при едри животни и съответно големи количества желатин редовно не са много оферта.
А и пак не смятам че е чак много по-лесен за поглъщане в голямо количество от нормална храна, макар че докато ни пробваш май няма да ми повярваш.

Общи условия

Активация на акаунт