"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 25 364
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Аз имах подобна ситуация, хванах бременност в много ранен етап. Знаеше се точна дата на овулация и зачеване. Сигурно сте бременна, но чхг е  още ниско. Дори и да отидете на лекар, нищо няма да се види толкова рано. Пуснете си кръвен и чакайте да Ви закъснее, а след 10 дни на преглед.

Здравейте! Имам въпрос, правих два теста за бременност, един дигитален и един обикновен. Дигиталния пише “ДА”, обаче на този с чертите, виждам някаква черта, но почти невидима да не кажа. Може и да я няма даже. Това какво трябва да означава? Не мога да отида на гинеколог идните два дни, защото нямаме уикендите доктори в болницата. Дигиталния беше с първа урина, втория след доста течности. Ако някоя е имала подобна ситуация или просто има мнение, ще съм благодарна да сподели! Благодаря и успех на всички!

При мен ситуацията е малко по-объркана. Имах съмнения за бременност(правим опити с мъжа ми от няколко месеца) но след това си ми дойде уж цикъла след 2 дни закъснение и реших, че нищо не е станало. Не съм правила тест тогава, защото предпочитам да мине 1 седмица закъснение, за да съм сигурна в тестовете, които правя и резултата. Мина ми цикъла, но след 1,2 дни започнаха много странни и силни крампи, точно все едно ще ми дойде пак. Имала съм болки про овулация, но тези нямаха общо, доста по-силни са, малко като на контракции. За това реших да си направя тест, за кое успокоение, че няма нищо свързано с бременност. Е…не се успокоих и двата теста, един дигитален и един обикновен бяха положителни, втория беше не със сутрешна урина и чертата е много бледа, но се вижда дори леко на снимки. Днес правих пак, но не със сутрешна урина дигитален и е отрицателен. Чакам да дойде понеделник да отида на доктор, но някоя дама може ли да даде мнение по въпроса, защото се притеснявам доста и ще ми дойде добре някакви мнения по въпроса все пак☺

# 361
Здравейте! Може и малко тъпо да прозвучи.. но снощи си правих тест за овулация, беше положителен. С приятеля ми коментираме темата за деца, и двамата искаме, но все още не сме си казали “давай”. Правили сме някакви нищожни опити малко след менструация. Снощи правихме секс с презерватив точно в овулация, но го използвахме 3 пъти един след друг (същия презерватив). Видимо не беше спукан, но целия до горе беше омазан. Той не го вадеше след свършването, а даже напротив, дори го “вкарваше и изкарваше силно”. Възможно ли е да е изтекло нещо? Ако е, дори ще се радвам.

# 362
  • София
Не знам за бременност, но по този начин може да си докарате хубава инфекция.

# 363
Презервативът не е за многократна употреба!
Ако не го сменяш всеки път, няма нито защита, нито смисъл от него.
Щом бебето е целенасочено, презерватив не се ползва. Просто е.

# 364
Здравейте, имам репродуктивни проблеми и чакаме за инвитро. Днес трябваше да настъпи менструация (никога не ми закъснява) цял ден чакам имам ПМС, но още не ми е дошло. Преустановихме опитите поради проблемна спермограма и преди малко случайно намерих два теста и реших да ги направя ей така, без да съм мислила, че може да излезе нещо.
Това са двата теста през 5 мин някъде. Според вас положителни ли са и да вярвам ли на резултата или може да има грешка. Поради годините опити и отрицателни тестове някак си не мога да повярвам, че е възможно да е станало.

# 365
Моля Ви бе хора, стегнете се малко, може ли да си задавате въпросите по този нелеп начин. Стана ми неудобно чак да го чета, това някаква шега ли е? Не знам на каква възраст сте, но в училище не Ви ли учат на някаква здравна култура? Потресена съм 😳

Здравейте! Може и малко тъпо да прозвучи.. но снощи си правих тест за овулация, беше положителен. С приятеля ми коментираме темата за деца, и двамата искаме, но все още не сме си казали “давай”. Правили сме някакви нищожни опити малко след менструация. Снощи правихме секс с презерватив точно в овулация, но го използвахме 3 пъти един след друг (същия презерватив). Видимо не беше спукан, но целия до горе беше омазан. Той не го вадеше след свършването, а даже напротив, дори го “вкарваше и изкарваше силно”. Възможно ли е да е изтекло нещо? Ако е, дори ще се радвам.

# 366
Здравейте, имам репродуктивни проблеми и чакаме за инвитро. Днес трябваше да настъпи менструация (никога не ми закъснява) цял ден чакам имам ПМС, но още не ми е дошло. Преустановихме опитите поради проблемна спермограма и преди малко случайно намерих два теста и реших да ги направя ей така, без да съм мислила, че може да излезе нещо.
Това са двата теста през 5 мин някъде. Според вас положителни ли са и да вярвам ли на резултата или може да има грешка. Поради годините опити и отрицателни тестове някак си не мога да повярвам, че е възможно да е станало.

Изглеждат положителни. Може да пробвате и друга марка за всеки случай. Или кръвен

# 367
Положителни! Браво🌷🩷☺️

# 368
Успех ❤

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 21:24 от Alfafa

# 369
  • Бургас
Здравейте! Има ли такива, които са си взели фетален доплер за домашна употреба и да не са успели да "хванат" пулса на бебето? Аз си взех евтин такъв и не успявам да чуя пулс, с предна плацента съм. Постоянно имам мисли за това, че нещо може да се случи... Взех тази машинка уж за успокоение, а още повече се притесних. Имам час за 06.08

# 370
Бебетата реагират на ултразвук и тези евтини китайски устройства следва да са одобрени от СЗО иначе носят риск. Феталният доплер използва пулсираща ултразвукова вълна с по-висока интензивност от тази на диагностичния ехограф. При продължително или често излагане  може да се случи локално нагряване на тъканите и кавитационни ефекти. Поне вложете средства за хубав доплер, вместо да тормозите бебето с апарати с неясен произход. Не се ли информирате предварително или да поискате лекарско разрешение.

Здравейте! Има ли такива, които са си взели фетален доплер за домашна употреба и да не са успели да "хванат" пулса на бебето? Аз си взех евтин такъв и не успявам да чуя пулс, с предна плацента съм. Постоянно имам мисли за това, че нещо може да се случи... Взех тази машинка уж за успокоение, а още повече се притесних. Имам час за 06.08

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 21:29 от Alfafa

# 371

Не съм имала такъв, защото не съм сметнала за нужно, но съм чела, че се отчита от 15-16 г.с.

# 372
  • Бургас

Не съм имала такъв, защото не съм сметнала за нужно, но съм чела, че се отчита от 15-16 г.с.

В 18 г.с. съм

# 373
Аз имах доплер. Хванах сама пулс още към 11г.с., но е мноооого играчка и много късмет. Бъди спокойна. Вероятно не си намерила бебето Simple Smile Ако искаш да пробваш пак, попитай АГто при следващата консултация и може да помогне с насоки.

# 374
Здравейте, има ли сред вас някоя забременяла след закъснение, заради проблеми с хормоните и проблемна щитовидна жлеза? Въобще възможно ли е в такава ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт