"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 25 496
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Аз нищо не виждам, къде трябва да гледаме. Как е видяла бремеността толкова рано, може ли да се види на 4 дена закъснение?
Пуснахте ли ЧХГ, за да потвърдите бременност?

Това е снимка вече на 6ти ден вече. Тоест да разбирам ли, че наистина няма абсолютно нищо поне за сега. ЧХГ не съм пускала. Каза ми във понеделник. И евентуално това ако не е сак какво може да е. Може да съм малко досадна за което се извинявам, но ме е шубе да не изпусна срока за премахване.

# 151
Ако имате възможност още днес пуснете ЧХГ, само кръвния ще покаже дали има бременност на този етап. Не виждам нищо и на тази снимка, но все пак не съм медицинско лице и не мога да съм сигурна.

# 152
Може да е извънматочна, може да е просто късна овулация, може изобщо да няма бременност, може да е биохимична,  може да е всичко - кой да знае, освен лекаря който Ви е  преглеждал?! Ако се съмнявате в компетенциите му отидете при друг, пуснете кръвен и т.н. възможности много, но тук едва ли някой ще може да Ви помогне на сляпо. А, доколкото “Срока за премахване”, не го мислете на този етап, а предприемете мерки.

Аз нищо не виждам, къде трябва да гледаме. Как е видяла бремеността толкова рано, може ли да се види на 4 дена закъснение?
Пуснахте ли ЧХГ, за да потвърдите бременност?

Това е снимка вече на 6ти ден вече. Тоест да разбирам ли, че наистина няма абсолютно нищо поне за сега. ЧХГ не съм пускала. Каза ми във понеделник. И евентуално това ако не е сак какво може да е. Може да съм малко досадна за което се извинявам, но ме е шубе да не изпусна срока за премахване.

# 153
Ясно. Благодаря ви много. Възможност днес нямам да пусна чхг, но определено в понеделник това ще е първата работа.

# 154
Здравейте отново момичета ❤️ вчера ходих на преглед, потвърдиха ми бременността. Сигурно и при вас така е било, но мен ме е страх много. Да не се случи нещо, дали всичко ще е наред. Вие как се справяте с тези мисли? Аз по принцип съм активен пушач, но от както видях двете чертички и въобще не ми се пуши. Става ми лошо доста, не съм повръщала, но и това ще стане най-вероятно, а моя най-голям страх е повръщането.. 

# 155
Розовото го направих снощи а зелената тази сутрин пък няма черта

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:02 от bubanka

# 156
Stubbornh,как са я потвърдили? На снимката няма ясно изразен сак,нито има отбелязана гестационна седмица.
Има измерено нещо ,но не е уточнено дали е размер на матката,сак или друго.
При мен се виждаше сак и подскачащ ембрион.

# 157
Ами точката (сак) се вижда, даже с малко фантазия се вижда ембрион вътре, но изглежда снимката не е правена с много модерна техника. Щом са и потвърдили, значи са сигурни в това, което виждат. Лекарят е огледал и видял повече от това, което ние виждаме на тази снимка Simple Smile по-добре да му се довери и да не се притеснява според мен. Засега е видяно каквото трябва, така че всичко е наред. Всички имаме натрапчиви негативни мисли в началото, гледайте да ги прогонвате, доколкото можете Hug така е най-добре и за вас, и за бебето Blush

Назар, вторият тест изглежда категорично отрицателен. Моят съвет е за още един тест след два-три дни, ако няма цикъл. Успех!

# 158
Здравейте.
Последен цикъл 30май
Овулация с направени тестове 16юни
Опити 16 и 17юни
Направих си тест на 10 ден от овулацията “престо” 5 минути беше отрицателен и на 6тата минута излезе бледа черта която се разходи от дясно на ляво и спря на Т задържа се за секунди и изчезна.
На 12 ден от овулацията си направих още един пак същата марка, излезе втора мнооого бледа черта.
Базалната ми температура е 36.5-6-7 последните 5 дни преди това не съм мерила никога. Забелязах също че нормалната ми температура до 15;00 пак е 36.6-7 но след това се покачва към 37.3. Иначе нормалната ми температура е ниска 35.8максимум.
Имам симптоми но са леки
На някой да се е случвало подобно нещо.
Иначе утре мисля да си пусна кръвен тест , но до утре нямам търпение.

# 159
-Sunshine-,въпросът ми беше насочен конкретно към Stubbornh ,а не към някой друг. Не претендирам,че съм компетентна, но на направеното ехографско изследване не се вижда гестационна сак, нито е посочена гестационна възраст. Именно поради тази причина се питам на какво основание лекарят е стигнал до съответния извод. Ако е направен кръвен тест за ЧХГ и той е бил положителен,това би обяснило нещата. Но при липсата на такава информация остават неясноти, които ми се струва редно да бъдат изяснени.

# 160
Има направен ЧХГ тест, тя е качила резултата по-рано в коментарите, явно не сте го видели. Този преглед е бил само за потвърждаване, че бременността е в матката и това е потвърдил лекарят. Отишла е на лекар след положителен кръвен тест и са и казали, че всичко е наред, но тя самата все още има съвсем естествени притеснения и натрапчиви мисли. Смятам, че това, от което има нужда в момента, е просто мъничко успокоение. За срока на бременността и всичко при нея е наред.

# 161
На мен, честно казано не ми се вижда наред. За тази висока стойност, която има Stubbornh, трябва да се види и сак, и ембрион. А аз виждам само нещо като сак, дано греша и наистина всичко е наред, както казва Sunshine.

# 162
Защото това не е снимка на матка, а на десен яйчник и жълто тяло. Опитах се да обясня одеве, но Sunshine ми докладва коментарите и биват изтривани. Няма как да има ембрион или гестационен сак в жълто тяло! Предполагам, че има и друга снимка от УЗ или следствие на големината на жълтото тяло и лигавицата е направено предположение.
-Sunshine-,въпросът ми беше насочен конкретно към Stubbornh ,а не към някой друг. Не претендирам,че съм компетентна, но на направеното ехографско изследване не се вижда гестационна сак, нито е посочена гестационна възраст. Именно поради тази причина се питам на какво основание лекарят е стигнал до съответния извод. Ако е направен кръвен тест за ЧХГ и той е бил положителен,това би обяснило нещата. Но при липсата на такава информация остават неясноти, които ми се струва редно да бъдат изяснени.

# 163
Аз не знам как може да се оспорва тук потвърдена бременност от гинеколог след преглед. Недопустимо е.

# 164
Защото това не е снимка на матка, а на десен яйчник и жълто тяло. Опитах се да обясня одеве, но Sunshine ми докладва коментарите и биват изтривани. Няма как да има ембрион или гестационен сак в жълто тяло! Предполагам, че има и друга снимка от УЗ или връз основа на големината на жълтото тяло и лигавицата е направено предположение.

Може би жената е объркала снимката.

Никой нищо не оспорва просто, заради снимката стана доста странно.

Общи условия

Активация на акаунт