"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 25 450
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • au bout du monde
Пробвай с друг тест утре.
Много хора се оплакват от тях.

# 256
Здравейте! Каква е вероятността престо да позитивира, а лейди тест лентичките да са отрицателни? С по-висока чувствителност ли са? Имам 2-3 дни до М. Предполагам, че това е изпарителна черта, но розовее....не знам, какво да мисля. С първа урина е правен теста. Благодаря предварително за мненията!

На мен ми изглежда положителен. От мен тихичко честито!

# 257
Здравейте момичета! ❤ Избързах, но как няма, като имах час за вадене на фоликули, а те са се спукали малко преди това. Имахме 3 фоликула, 26 дневен цикъл, на 12 ден да се спукали. Започнахме опити на спонтанен цикъл, но усещам странни симптоми. Днес на 11 ден след доказана ову, направих престо тест. Видях във форума, че не ги долюбвате. Утре ще пусна кръвен. Но се запасих с утрогестан и бейби аспирин. Какво мислите? Не е с първа урина.
Момичета - тестът е отрицателен. Направих кръвен 0,19. Следващият цикъл. Късмет на всички очакващи своите бебчета.

# 258
Здравейте нова съм тук и имам един въпрос,на 27 юни беше последния ми цикъл но беше странен 1 ден кървене 2 ден леко зацапване,а през следващите 2 дни имах кафяво течение. Направих си тест за бременност но беше отрицателен. След около два дни имах остри болки в яйчниците затова и реших да отида на лекар. Лекарката ми направи тест и отново излезе отрицателен но пък ми каза че може би съм бременна,а сега пък имам болки в кръста от 2 дни. Моля дайте някакъв съвет объркана съм

# 259
  • София
На всяка жена се случва да има странни менструации.
Но съм изумена от изказването на лекар след отрицателен тест, че може би сте бременна.

# 260

Последен цикъл на 22 юни. Очаквам го другата седмица! Не са правени с първа урина , но излезнаха веднага

# 261
Да дори лекарката ми предписа витамини за бременни незнам защо и сега се чудя да изчакам ли другата си менструация или да направя още един тест утре

# 262
Да дори лекарката ми предписа витамини за бременни незнам защо и сега се чудя да изчакам ли другата си менструация или да направя още един тест утре

Изумена съм, че такива "лекари" не само практикуват, но и дават съвети, които са в разрез с медицинската логика.
Витамини за бременни се приемат само при установена бременност с ембрион с пулс, не преди това.
Ако искате сигурност, пуснете си кръвен тест за Бета ЧХГ,той ясно ще покаже дали има бременност или не.
И сериозно помислете за смяна на гинеколога с такъв, който е компетентен и информиран.

# 263
  • au bout du monde

А кога очакваш да ти дойде? 🤔

# 264
Трябва да ми дойде на 24 юли

# 265

Изумена съм, че такива "лекари" не само практикуват, но и дават съвети, които са в разрез с медицинската логика.
Витамини за бременни се приемат само при установена бременност с ембрион с пулс, не преди това.
Ако искате сигурност, пуснете си кръвен тест за Бета ЧХГ,той ясно ще покаже дали има бременност или не.
И сериозно помислете за смяна на гинеколога с такъв, който е компетентен и информиран.

Това изобщо не е вярно, не говорете неверни неща. Най-важният витамин за бременни е фолиевата киселина - тя предпазва от дефекти на невралната тръба. Най-важно е да се пие ПРЕДИ зачеването - минимум месец преди това, три месеца е по-добре, а най-добре - една година даже. Невралната тръба се затваря някъде около 6 гс, когато много жени тепърва разбират, че са бременни. Ако ще има дефект като спина бифида или аненцефалия, вече е късно, когато има пулс. Затова всички жени, които се опитват да забременеят, трябва да пият фолиева киселина. Останалите витамини не са толкова важни, защото вероятно има достатъчно в храната, но в никакъв случай не вредят да се взимат от небременни. Изобщо не е некомпетентен този гинеколог

# 266
  • au bout du monde
Трябва да ми дойде на 24 юли

Тогава естествено, че тестът ще е отрицателен и че доктора нищо няма да види. Тест си направи чак на 22ри.

# 267
Zimk02,фолиевата киселина не е същото като витамините за бременни.
Аз лично не съм приемала фолиева киселина преди забременяване, а започнах да пия витамини за бременни чак от 12-та гестационна седмица.
И въпреки това родих живо и здраво бебе.
Сигурна съм, че не съм единствената в тази ситуация.

# 268
Smile, прочети си съдържанието на витамините.
Витамините за бременни са просто витамини които всеки може да взима. Даже и таткото може да ги пие и няма да му навредят.

# 269
По принцип витамините за бременни изобщо не са задължителни, в много страни даже изобщо не ги пият. Само фолиевата киселина е важна. Няма абсолютно никакъв проблем който и да е възрастен да ги пие тези витамини. Разликата с обикновените мултивитамини е, че тези за бременни задължително имат фолиева киселина и формата на витамин А е безвредна за плода.

И да, повечето жени раждат здрави деца и без допълнителна фолиева киселина, защото поемат достатъчно с храната. Но някои не и при тях за съжаление се получават тези проблеми. Затова е добре всички жени да пият фолиева киселина, не се знае дали имате достатъчно

Общи условия

Активация на акаунт